Migrationsverket hotas med kronofogden

INVANDRING. Migrationsverket är skyldig flera kommuner tiotals miljoner kronor. Utbetalningarna för bland annat ensamkommande flyktingbarn har dröjt med anledning av det stora flyktingmottagandet och ett krångligt regelverk. 

Vi driver på och Migrationsverket har satt in extra resurser. Det har fungerat på en del ställen men ibland har det inte gett någon effekt, säger Annika Wallenskog på Sveriges kommuner och landsting, SKL.

En kommun som är drabbad är Filipstad, som Migrationsverket är skyldig 40 miljoner kronor, vilket i kommunen motsvarar en skattehöjning på två kronor.

– Som det ser ut nu kanske vi måste låna för att klara likviditeten, säger Torbjörn Parling (S), vice ordförande i kommunstyrelsen, till tidningen.

Enligt SKL har det på sina håll gått så långt att kommuner kopplat in jurister för att se över om det är möjligt att anlita Kronofogden för att få in pengarna.

-Pettersson undrar vart vinsterna med asylinvandringen tog vägen???

Värmlands Folkblad

4 thoughts on “Migrationsverket hotas med kronofogden

  1. Filipstads politiker får ha lite tålamod.
    Det är bara en tillfällig puckel vi skall över enligt finansministern.
    Därefter följer stora inkomster av migrationen, det har även många kommunpolitiker påstått för att passa in i det nya Sverige.
    Dumhet har inga gränser.

Kommentera