Flyktingboende på sjukhus

Den senaste i raden av byggnader som förvandlas till asylboende är ett sjukhus i Nässjö.

Sjukhuset används inte idag, förutom de lokaler på bottenvåningen som inhyser Folktandvården, ett apotek och ett café.

Över plan i byggnaden kommer att vikas till 25 ensamkommande i åldern 14 till 18 som alla får ett eget rum. HVB-hemmets entré kommer att vara skilt från vårdlokalerna på bottenvåningen.

Det intressanta med detta är att politiker och medborgare lever i skilda världar. Politikerna i samhällsplaneringsnämnden jublar och tycker detta är jättepositivt då Nässjö behöver ”fler och driftiga ungdomar”, samtidigt som närmsta grannar protesterar. Något vi vant oss vid från dagens Sverige och även om jag inte vet, kan jag nästan lova att ingen av politikerna i samhällsbyggnadsnämnde bor i närheten av ett asylboende.

Det kan bli oordning och bråk, säger Ann-Cathrin Gunnar (C) och tillägger att grannarna får kontakta polisen om så sker. Att det ibland, eller ofta, är stök kring dessa boenden är ingen hemlighet och att kaoset inom poliskåren gör att polisen inte hinner åka på alla larm har vi fått lära oss.

Fast grannarna kan vara lugna. Gunnar (C) hävdar att det inte är mer brott i Nässjö nu än förr och om en politiker säger så, är det väl så det är…

Läs mer om Nässjö och brottslighet

Smålands dagblad

4 thoughts on “Flyktingboende på sjukhus

  1. Mig.verket skulle göra om Malmöfängelsrt till boende för asylsökandeen verkar vara lagt på is. Inte tillräckligt fint förmodligen. Hade annars varit en tydlig och avskräckande signal till andra att inte söka asyl i (S)verige.
    Svensk asylindustri omsätter flera 100 miljarder. Tänk om svenskar inte lyssnat på media och röstat SD redan 2010. Sparat flera 100 miljarder och människoliv/våldtäkter. Sjuk sjukv.personal, poliser, lärare, socionomer ….
    Tyvärr röstar dessa samma i nästa val.
    Tror dock på 30 procent 2018. Den aom lever får se.

  2. Beslutet fattat av en enig nämnd. Vill gärna veta vad SD politikerna tänkte på här. 4 från SD i denna nämnd Helt galet att inte reservera sig här

  3. Nässjö är sen länge en förlorad stad. Misskött av S + SAFE m fl kallas inte för inte för lilla Mogadishu.

Kommentera