Yttrandefrihet i fokus, för vänstern…

DEMOKRATI. Sverigevänliga Nya Tider och Alternamedia förlag hade fått klartecken att ställa ut på den stora årliga bokmässan i Göteborg. Det fick naturligtvis kulturvänster och andra antidemokrater att gå i taket, för enligt dessa PK-muppar gäller bara demokrati, åsikts- och yttrandefrihet dem som har rätt åsikter. 

Yttrandefrihet

Maria Källsson, som är VD för Bok & Bibliotek som anordnar mässan, som i början hävdade att yttrandefrihet gäller alla, meddelade under gårdagen att hon viker ned sig för de antidemokraterna vänsterextremisterna som styr den åsiktskorridor som de påstår inte finns.

Maria Källson deklarerade tidigare att mässan värnade den fria debatten och att det är svensk lag som avgör vad som får sägas i denna – inte skränande trutflockar inom kulturvänstern. Hets mot folkgrupp skulle exempelvis inte tillåtas på mässan. men i övrigt skulle det vara högt i tak för fri åsiktsbildning.

Så blir det nu inte. I ett pressmeddelande framställer Källsson det som att hon skulle ha lyssnat på reaktioner från besökare, författare och partners, när det i själva verket är en liten klick högljudda antidemokrater som med osunda påtryckningar tvingat Bok & Bibliotek att backa.

Det är särskilt anmärkningsvärt att det sker just i år när den svenska tryckfrihetsförordningen, som är en grundlag, firar 250-årsjubileum och Bokmässan slagit på stora trumman om hur “Yttradefrihet i fokus” ska vara parollen för årets upplaga av mässan.

-Pettersson noterar att yttrandefriheten nu hamnar i centrum men knappast på det sätt som var avsett. Bok & Bibliotek ställer sig med sitt beslut nu på förtryckarnas sida, mot öppenhet och informationsutbyte.

Sverige tar härmed ytterligare ett steg i riktning och mot ett åsiktsklimat som för tankarna till kommunistiska diktaturer. För kulturvänstern – där man grät när muren föll och Sovjet upplöstes och där man drömmer om enpartisystem och proletariatets diktatur – är detta sannolikt inget problem – för på Bok & Bibliotek – finns ”Lenins barnhörna” och böcker som förnekar kommunismens folkmord, men Nya Tider  som är en nyhetstidning som uppbär statligt presstöd nekas.

Nedan ser vi en som säkert är glad nu när Nya Tider kastas ut, vi kan även se att han gjort små demokratiska framsteg. Galningen skiljer på SD och nazister, det brukar han inte göra…

 

19 thoughts on “Yttrandefrihet i fokus, för vänstern…

  1. Det här visar vilka krafter som ligger bakom kulturvänstern, vidare via grammifonskivan Arnstad och Expo, sponsrade av marxistkapitalisten Soros mfl. Det är precis enpartvälde man vill genomföra.

  2. Att bojkotta bokmässan hjälper nog inte. Batikhäxorna är för många och de läser inte alternativ media eller bloggar. Har aldrig varit på bokmässan och kommer aldrig gå dit heller trots att jag läser böcker.
    Dock har jag konstaterat att Bokmässans hemsida har problem och hoppas det fortsätter så. Så mycket ger jag för deras ”yttrandefrihet”.

  3. @Pettersson & kommentatorfältet, lysande blogg och inlägg om det ”fria” ordet på bokmässan. Detta måste betyda att Pettersson eller hans goda följare är demokrater 😊. Att de kommer inte kommer att lägga sin röst på demokratur partier (läs 7-klövern)vid nästa val framkommer med tydlighet i alla opinionsundersökningar!

  4. Hur är det möjligt? Jag trodde för ett ögonblick att Maria Källsson faktiskt var en människa med ryggrad men tyvärr inte, visade det sig. Har hon ens bläddrat i några nummer av tidningen? Att åsikterna i tidningen inte passar PK-bataljornerna är självklart men att tidningen inte skulle kunna finnas på en mässa vars tema är ”yttrandefrihet” är barockt.
    Läget i detta land är värre än jag trodde. Jag tror jag måste flytta här ifrån. Åsiktskorridoren är så trång. Jag har sett drevet i media från början, hur avsikten var att få bort Nya Tider och de fick som de ville. Yttrandefrihet.. .?

  5. Den röda kommunistbrigaden,erövrar allt mer mark i ”landet bakom alla bergen”.Sedan skall vi betänka,att Göteborg sedan Lenins tid,varit en av högborgarna jämte Norrland,för denna irrlära ! 🙁

  6. SDs politiker måste börja med att markera mot Arnstads nazibeskyllningar, stämma honom var gång han kopplar ihop SD med nazism hade varit en bra början.

  7. Maria Källsson på Bok & Bibliotek, ännu ett ansikte i raden av antidemokrater. När det fria ordet drogs till sin spets så vek sig Maria Källsson omedelbart trots sina fina ord om yttrandefrihet och att ingen oavsett åsikt ska uteslutas från bokmässan att alla ska få komma till tals. Så mycket var alltså Maria Källssons ord om yttrandefrihet värda, inte ett skvatt.
    http://oi68.tinypic.com/jl18ip.jpg

  8. Ännu en gång får man se vad yttrandefrihet är ,det är när skrikvänstern får bestämma agendan .Men var finns alla dom andra författarna som ställer ut på mässan är det bara vänsterfolk eller ,om inte så skulle jag som författare aldrig sätta min fot på densamma ,och årets tema som är yttrandefrihet då om inte annat ska väl för tusan alla vara välkomna men tydligen inte när åsiktskorridoren får bestämma , som svensk kan man om inte annat skämmas för dessa stollar.

  9. Maria Källsson fick välja mellan värme och kyla och som den ynkrygg hon är valde hon värmen. Det finns bara ett sätt att komma åt PK folket och det är via deras ekonomi. Sluta köp böcker tidningar och allt annat som är produserat av PK maffian. För egen del vill jag se dessa kräk gå under både mänskligt och ekonomiskt. Jag väljer alltid med omsorg var jag lägger mina kronor.

  10. Tema Yttrandefrihet så stryper man åt just yttrandefriheten. Detta är ju som att skjuta sig själv i foten. Sen står ju SVT bakom drevet släpper fram riksstollen Arnstad som i vanlig ordning kräker ur sig spyor sen EXPO på det Sveriges åsiktspolis vårt Stasi.

  11. Yttrandefrihet……..ja just det.

    Säger väl mest och en hel del, om de människor, som nu hjälper till att begränsa den.

    Yttrandefrihet på Bokmässan är alltså att man tycker rätt så lika och absolut inte olika. Låter lite extremt.

    Filosofen och sociologen Ernest Gellner påpekade en gång att solidaritet står i omvänd proportion till rationalitet.

    ”Ju mer vi vill visa oss solidariska med en idé, desto mindre utrymme har vi för ett kritiskt förhållningssätt till samma idé.”

    Henrik Arnstad behöver inte kommenteras, sköter han så bra själv.
    Han är ju inte så rationell, om man säger det.

  12. Bojkotta bokmässan. Vänstervridningen i Sverige når nya höjder varje dag. Ena Er och gå inte till bokmässan – det är nog tyvärr det enda som biter. Några 100.000 besökare mindre???

Kommentera