Varför mångkultur när monokultur bevisligen är bättre?

INVANDRING. Vi blir varenda dag påminda om att Sverige alltid har haft invandring och att det är bra för landet. Det är rätt men fel, vi har alltid haft invandring men den har varit en liten rännil av specialister jämfört med dagens ström av dysfunktionella asylsökande.

Svea rike, bebott och styrt av ett folk som benämns svear, troligen första gången omnämnd i skrift av den romerske historikern Tacitus år 98 e.Kr. men det egentliga Sverige bildades vid befrielsekriget 1521 och när Gustav Vasa valdes till kung i Strängnäs 6 juni 1523, Sveriges Nationaldag.

Under hela denna tid har invandring förekommit. Olika grupper av människor har invandrat till landet sedan Vasas tid och troligen tidigare.

  • hansatyskar under medeltiden
  • finnar som bosatte sig i Mälardalen under 1500-talet
  • zigenare eller romer som började komma redan på 1500-talet
  • valloner som lockades hit för att lära ut järnhantering i slutet av 1600-talet
  • savolaxfinnar som under 1600-talet beviljades viss skattefrihet om de bosatte sig i urskogen — det som nu kallas finnmarkerna
  • judar som tilläts etablera sig i fyra svenska städer under 1700-talet, mellan början på 1600-talet och början på 1800-talet var det ytterst svårt för icke-protestanter att invandra, alltså judar och katoliker var ej önskvärda
  • franska konstnärer, filosofer och intellektuella under 1700-talet
  • italienare som kunde göra stuckatur när 1800-talets stenstäder byggdes
  • skottar som bland annat startade bryggerier.

Fram till andra världskriget rörde det sig om några tusen per år men efter kriget ökade invandringen kraftigt för att kulminera på 1960 och 1970-talet för att under 1980-talet för första gången ändra karaktär från arbetsinvandring till asyl/bidragsinvandring och anhöriginvandring.

Alla dessa människor  utom zigenarna har assimilerat sig och blivit svenskar, alltså en monokultur. Zigenarna som numera ska kallas romer, precis som om det hjälper att byta namn på ett problem, har fortfarande problem och de senast årtiondena har vi en grupp till som vägrar assimilera sig, nämligen muslimerna. Som vill införa det system de flytt ifrån och tror det ska fungerar i Sverige när det inte fungerar någonstans i välden.

Gustav Vasa var en tyrann men han byggde Sverige till en stark stat, han fick slut på klansamhällena och avlägsnade kyrkan som en fristående makt, han gjorde kyrkan till statens tjänare.

Staten, det vill säga Gustav Vasa, styrde kyrkan och dess budskap ner på prästnivå med skrivna brev som styrde folkets liv ner till byalag. Det beordrades kyrkoplikt och den fan som inte gick till kyrkan hamnade i skampålen nästkommande söndag.

Den svenska staten fram till Palme 1975, styrde Sverige fast, tydligt och med ett syfte att hålla landet homogent och lugnt. Tage Erlander, Olof Palmes företrädare sade 1965: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

1995 skrev den dåvarande socialdemokratiska regeringen under statsminister Ingvar Carlsson så här ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad än den utomeuropeiska invandringen…”

Det var inte tal om någon mångkultur, visst underkontrollerade former tilläts en hel del, men ballade någon ut så försvann du ut ur riket eller in i ett fängelse.

Att konstatera att Sverige alltid varit ett invandringsland är naturligtvis rätt men det säger ingenting om omfattningen av migrationen eller om vilka det är som kom till Sverige då och vika som kommer nu.

Att det i Sverige under århundraden levt finnar, valloner, romer, norrmän, danskar, tyskar, ryssar och holländare säger egentligen ingenting om landet Sverige, om man samtidigt inte nämner deras antal och förmåga att assimileras.

Sveriges invandring var tidigare mycket hårt reglerad och begränsad till arbetskraftsinvandring. ”Löst och onyttigt folk” såsom ”tattare”, ”judar” och ”lindansare” skulle enligt 1741 års förordning angående folk från utrikes orter omedelbart utvisas ur landet.

1885 års lösdriverilag stipulerade att alla utan egen försörjning skulle kunna utvisas eller dömas till tvångsarbete. Sveriges invandring var oftast kopplad till specifika arbetsmarknadsbehov.

Mellan 1860 och 1914 hade Sverige passfrihet och principen om så kallat ”fritt folkutbyte” rådde. Men under den eran var Sverige ett utvandringsland snarare än ett invandringsland. Omkring 1,5 miljoner svenskar lämnade landet under 100-150 år och runt 20 procent kom tillbaks. Alltså det som beskrivs som en enorm utvandring till Amerika rörde sig om 10000-15000 personer om året, personer som fick klara sig själva från dag ett. Jämför det med dagens bidragsinvandring.

Trots passfrihet var reglerna för permanent bosättning i Sverige, arbetstillstånd och medborgarskap mycket hårt hållna. Detta medförde att ett fåtal, oftast näringsidkare eller personer med befintligt ekonomiskt kapital hade möjlighet att bosätta sig i Sverige.

Fram till efterkrigstiden utgjorde de utrikes födda aldrig mer än en procent av totalbefolkningen. År 1900 utgjorde de utrikesfödda (ej inräknat de födda i Norden och deras barn) 0,4 procent av befolkningen. 1950 hade andelen ökat till 2,1 procent, inräknat nordiskfödda invandrare var siffran 4,3 procent. Avseende etnicitet har Sverige alltså alltid varit mycket homogent. Vid den invandring som tidigare fanns saknade första generationen kunskaper i svenska men arbetade och försörjde sig själva. Men med undantag för zigenarna skedde en strukturell assimilation efter en generation och barnen blev svenskar.

Sverige har långsamt och säkert styrts av en stark stat sedan 1500-talet och ingen djävul hittade på något jippo som stred mot statens avsikt med landet.

Mångkultur är kaos medan svensk monokultur fungerar!

Gustav Vasa lade grunden, knappt hundra år efter Gustav lade Axel Oxenstierna som 28-åring upp grunderna för det moderna Sverige genom att kapa förvaltningen från kungens person och lade den i Stockholm, oavsett var majestätet befann sig och därmed blev Stockholm huvudstad i modern mening.

Oxenstierna renodlade funktioner och ansvar, så att var och en hade ansvar för sin del av styrelsen av riket – och kunde ställas till svars om något gick fel.

Vem tror ni avskaffade 400 års erfarenhet och det som Axel Oxenstierna lade grunden för? 

Vill man försämra den svenska modellen och hur vårt samhälle ser ut och har fungerat, då inför man mångkultur.

Med mångkultur vill man bevara andra kulturers särdrag och att försöka få in den muslimska synen på kvinnan, kurdisk familjeheder eller ett parallellt rättssystem som sharia i vårt system går inte, det är bara att inse. Antingen assimilerar de nya svenskarna sig eller också blir vårt land som ett i Mellanöstern.

Ge mig ett exempel på ett land eller område med fungerade mångkultur så ska jag ändra mig.

Ska invandringen ha en chans att lyckas måste två saker till. Antalet invandrare måste minska drastiskt och de som tänker sig att leva i vårt land måst vilja ta efter den svenska livsstilen och de grundläggande svenska värderingarna i allt från mentalitet och uppförande till religion och liknande. Inte bara utnyttja det svenska till fördel för sin egen ekonomi.

Detta måste ställas krav på eventuella nykomlingar och de som inte anpassar sig ska inte vara med i laget. Ett land ska lika lite som du lämnar din dörr olåst frivilligt införa olika riskmoment.

Detta innebär inte att det ska var förbjudet att bevara hemlandets traditioner, men det ska ske privat och inte på bekostnad av det svenska samhället. Exempelvis finns det åtskilligt med judar som firar judiska högtider utan att de stör någon.

Den gamle sossen och toppdiplomaten Sverker Åström sade i DN 1990 ”att Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle ha svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land”

Per Albin Hansson, socialdemokraternas socialdemokrat slog redan 1921 fast i sitt första folkhemstal fast ”Sverige åt svenskarna”

Sverige är känt som FN:s jultomte och vi är de första att följa FN:s ibland galna beslut men Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?

I debatten kring migration och asylsökande hänvisar debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är dock märkligt att två artiklar ständigt faller bort.
Andra kapitlets första artikel är en sådan. ”Det åligger flyktingen eller den asylsökande att särskilt följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen” Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar, efter andra världskrigets flyktingströmmar.
Artikel 34 glöms också bort. Assimilation och naturalisering. ”Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering,  för att immigrantgruppen skall så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.”
Varför går Sverige emot FN:s flyktingkonvention, då vi verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.
Assimilation verkar vara ett förbjudet ord i den svenska debatten då Sverigedemokraterna använder sig av det begreppet. Det anses vara rasistiskt.
Slutsatsen, kan inte bli annan än att FN:s Flyktingkonvention är ett dokument, som med sina tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad och assimilation är rasistiskt, och då ställer man sig frågan om varför Sverige undertecknat en rasistiskt konvention.
Ja, ja, jag vet att islam är den värsta formen av monokultur, men det fungerar inte alltid. 100 % islam har vi i länder som Saudiarabien, Somalia, Afghanistan med flera, riktiga ”paradis” å andra sidan verkar mångkultur fungera något så när i Israel men, men…

 

12 thoughts on “Varför mångkultur när monokultur bevisligen är bättre?

  1. @Petterssons läsare, en lysande beskrivning av den historiska grunden för hur nationalstaten Sverige blev till. Det finns skäl att hylla; GUD BEVARA KONUNGEN OCH FOSTERLANDET! Gäller även om man är ateist, lämnat Svenska Kyrkan och är republikan ty nöden har ingen lag!
    Ty – Vem ska hjälpa oss när vi hjälpt så många att vi inte kan hjälpa oss själva (citerat av NN).

  2. Mångkultur betyder i praktiken i dagens Sverige 2 saker 1) glada festivaler med maträtter, musik och dans. Ett hela jordens Skansen, hitflyttat. 2) arabkultur och islamkultur, från Afghanistan till Afrika. Religionen islam och den påverkan våra styrande låter den få i vårt samhälle.
    Konsekvens – ingen sk mångkultur annat än som uppvisning. I praktiken islams enhetskultur som tränger undan andra kulturer, inkl. den svenska.

  3. Gustav Wasa gjorde kyrkan till statens tjänare, och nu
    har kyrkan Antje Jackelen som försöker att göra kyrkan
    till Islams tjänare? Avlägsna den damen från sin befattning
    innan alla medlemmar gått ur Svenska kyrkan?

  4. När man ser dagens ”mångkultur” så vänder det sig i magen. Att förstöra ett land på detta sätt är en tragedi.

  5. Varje dag läser jag om skottlossning, knivskärning, bränder i skolor, villor och industribyggnader, det är mord och våldtäkter och attacker på vårt samhälle både i form av bilbränder och rena terrorbrott. Det är vad den s-tans mångkulturen fört med sig.
    Polisen kan inte ta fast brottslingarna, lyckas de någon gång mot förmodan så är de kriminella strax ute på gatan igen – de behöver bara säga att de är 11 år så är de ute.
    Själv har jag slutat promenera ensam i skogen och har överfallslarm m.m. och jag sörjer mitt förlorade land varje dag.
    Jag har sedan en tid börjat känna ett starkt hat för de landsförrädare som i grunden förstört vårt en gång fria och lugna land. Jag hatar er, MSM, PK, godhetsknarkarna, de farliga politiskt tillsatta myndighetscheferna – speciellt polischefen – och framför allt vår diktator, en av de svagaste, dummaste och mest inkompetenta statsministrar vi haft.
    Min stora fråga är om majoriteten svenskar vill ha sharialagar i Sverige? För det är dit vi är på väg. Varför vill de det? Masspsykos eller inser de inte vad konsekvenserna av invandringen leder till??
    Jag önskar att mångkulturen ville åka hem till resp land så vi åter får lugn och ro i vårt land. Annars måste jag börja överväga emigrera.

  6. Vansinnet med asylturismen startade med de i många fall chilenska terroristerna som mottogs med öppna armar i mitten av sjuttiotalet!

    En del chilenare har assimilerats in i svensk kultur och samhälle! De flesta som inte klarade av assimileras in i det svensk kultur och samhälle asylturistande vidare i något kommunistiskt land! De som asylturistande vidare ut i vida världen trodde på fullt allvar att de skulle klara av att införa kommunismen i Sverige, det var målsättningen! Socialdemokratin dög inte åt chilenarna! Tur att de svenska kommunisterna var splittrade i olika kommunistiska fraktioner vid den tidpunkten, annars vette fan hur det gått!

    Inga falsarier här inte, utan genom mitt öppna sinne och deras önskan att hitta ingångar till införandet av kommunism så berättade de om sin plan och sitt mål!

    Löfven avgå utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

Kommentera