Kameraövervakning och “tafsa inte” armband på Kulturkalaset

INRIKES. Nästa vecka börjar Kulturkalaset i Göteborg och då kommer polisen att dela ut sina ”tafsa inte”-armband. Polisen anser att det är ett fungerande verktyg mot övergreppen.

– Med anledning av att det förekommit sexuella övergrepp och våldtäkter på liknande arrangemang runtom i landet kommer vi att använda kameraövervakning som en av flera åtgärder för att förhindra, förebygga, avslöja och utreda allvarlig brottslighet, säger polisinsatschefen Jonas Bergqvist.

Samverkar för ett tryggt och säkert arrangemang
I samband med Kulturkalaset har polisen en riktad insats och arbetar i nära samverkan med arrangören Göteborg & Co och andra samverkansparter. Polisens uppgift är ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder samt att förebygga, förhindra och utreda brott.

– Vi kommer att vara något fler poliser i år än tidigare – både uniformerade och civila. Polisens volontärer deltar också. Det kommer även att finnas särskilt utpekad personal på plats som kan ta upp brottsanmälningar och påbörja en utredning, säger Jonas Bergqvist.

”Under Kulturkalaset kommer polisen att uppmärksamma den pågående #tafsa inte-kampanjen. Poliser och polisens volontärer kommer att dela ut festivalarmband – med budskapet att det inte är okej att tafsa”, skriver polisen på sin hemsida.

-Pettersson skulle föredra att polisen delade ut pannband…

facebook_1469681127619

13 thoughts on “Kameraövervakning och “tafsa inte” armband på Kulturkalaset

 1. Herreminje! Hur många armband har Danielsson köpt in? De pengarna kunde väl polisen använda bättre.

 2. Inrikesministern i TV4 2200 intervju:
  Vad är det som vi måste göra fött minska det sexuella våldet i Sverige, på festivaler?
  Anders Ygeman:
  – Vi måste ha starkare kontroll över de som säljer alkohol,
  – Vi måste ha bättre kommunikation med arrangörer,
  – Vi måste ha större upplysningskampanjer..
  – med mera
  – med mera.

  Dock det viktigaste han inte säger är:

  VI MÅSTE HA FÄRRE BLATTEUNGDOMAR I SVERIGE!:

  Välkommen till verkligheten?

 3. “Avgå dumskalle” -armbandet passar Dan Eliasson och SUPERIDIOTEN Stefan Löven, detta “tafsa inte” är hur obegåvad som helst, bara en idiot fattar inte det….Vi vet hur illa det är ställt, här är en man som förklarar detta på ett utmärkt sätt, ordet till Jared Taylor…
  https://youtu.be/XRJE2gRtD1A

  • Jared Taylor har producerat en mängd videor om vår tids största samhällsproblem och om mänsklighetens framtid, Jared finns att finna på Youtube!

 4. Inget kommer hjälpa för invällarna förökar sig för snabbt, så dom är här för att stanna, om vi inte lyfter ut dom själva.

 5. Nått av det dummaste påhitt som är gjort. I Nederländerna delade Geert Wilder ut pepparspray men det går inte göra här efter som det räknas som vapenbrott. Däremot handgranater räknas bara som fyrverkeri.
  Ett högtjutande larm och någon form av spray hade fungerat bättre.
  Bäst hade varit om alla muslimer hade lämnat landet.
  Förstår inte heller varför inga svenskar som befinner sig på områdena ser eller gör något.
  Enda vi kan göra just nu är att få kvinnor rösta på SD, så lär vi bli av med problemen på sikt.

 6. Plastarmband mot tafsande och våldtäkt är oerhört kränkande och visar på stort kvinnoförakt och total ignorans mot barn och flickors utsatthet på allmänna platser.Skamligt att Sverige är ett så extremt barn och kvinnofientligt land.Inga illegala,inga asylsökande,inga sk “ensamkommande” bluffbarn från mena kall få gå lösa och fria i vårt land,de har överhuvudtaget inget i vårt land att göra och skall inte släppas in här.Dessa desertörer,lycksökare,grova brottslingar som rymt från fängelsestraff i hemländerna skall sändas tillbaka till sina egna länder och där avtjäna fängelsestraff de som är kriminella,de andra skall skapa fred,ordning och bygga upp sina egna hemländer,ta hand om sina kvinnor,barn och gamla som de lämnar kvar för ett bekvämt och gratis liv i Sverige.Avgå Löfvenjuntan med hela sjukklöverpacket.Nyval NU!

 7. Är det svenska makthavare som blivit galna eller är det jag själv? I min värld hjälper inte en remsa plast om armen mot brott utan det krävs något starkare åtgärder. Uppenbarligen vill de inte lösa den här problematiken, utan bara låtsas att de gör något, medan våldtäkter/mord/mordförsök/misshandel/rån/bildbränder tillåts fortsätta.
  Avsätt politruken Eliasson och hela den här inkompetenta löfven-regeringen NU!

 8. Samtidigt har vi Malmöfestivalen i Malmö. Här brukar faktiskt vara lugnt och trevligt samtidigt spm det är den veckan på året som man kan se patrullerande poliser om man har tur.
  Tror inte det blir några armband här. Det är i töntigaste laget.

Kommentera