Palestina finns inte som arabisk stat


HISTORIA. Palestina är ett av många namn för den geografiska region som omfattar området mellan Medelhavet och Jordanfloden jämte andra närliggande områden.

Namnet Palestina härrör ursprungligen från Filisteen, ett kustområde vilket ungefär motsvarar dagens israeliska kust och Gaza.  

Den romerska kejsaren Hadrianus hade efter flera uppror behov av att slutgiltigt kuva judarna och om möjligt utplåna deras hemland varför han gav det område som tidigare utgjort provinsen Judeen (Juda och Benjamins stammars område) namnet Palæstina, vilket är en latiniserad form av Filisteen, år 135. Namnet ”Palestina” kom alltså att bli det allmänt använda genom romarna. Namnet var dock väletablerat sedan länge och användes bland annat på grekiska (åtminstone sedan 400-talet f.Kr., bland annat av Herodotos), också av judarna. Andra namn för regionen är bland annat Kanaan, Södra Levanten, Jund Filastin, Outremer, Eretz Israel, Det förlovade landet och Heliga landet.

Det brittiska FN-mandatet Palestina kom att delas mellan judar och araber då Transjordanien (sedermera Jordanien) avskildes 1921.

Så långt är allt rätt klart. Sedan blir det krångligare, folket palestinier finns egentligen inte som enhetlig grupp. Palestinier kallades helt enkelt de som bodde i området, det vill säga judar, muslimska och kristna araber. I moderna tid har muslimska araber lagt beslag på benämningen palestinier med blandat framgång.

Nåväl, som så ofta finns ”sanningen” på internet.

Googles karttjänst Google maps är viktigare för vår bild av världen än någon kartbok. När man söker på ordet Palestina så dyker Israel upp tillsammans med grannländer, det står bara ett namn överområdet från Jordanfloden till Medelhavet så sanningen är tydlig – Palestina finns inte!, även om Sveriges utrikesminister Margot Wallström och några till påstår det…

PalestinaVideon är från en fotbollsmatch mellan Palestina och Australien som spelades tionde maj 1939, den visar alltså att det fanns ett Palestina före världskriget och innan Israel bildades. Det var det så kallade Brittiska Palestinamandatet. Vilka var då de Palestinier som representerade Palestina i denna fotbollsmatch mot Australien? En liten ledtråd får man om man tittar på märkena på tröjorna. Den judiska Davids-stjärnan pryder bröstet på alla spelarna. Lyssna vid 0,30 in i videon när den palestinska målvakten har tagit ett skott mot mål så säger speakern ”Judarna är en räddande ras”.


10 responses to “Palestina finns inte som arabisk stat

 • Tony

  Palestina är ett hittepå land, gränsande till Mellan Österns
  enda DEMOKRATI ISRAEL!

  Gilla

 • lars P

  Detta kommer upp när man söker på Palestina i Google Maps.se…

  Snabbfakta

  Palestina, officiellt deklarerad som Staten Palestina är en stat som proklamerades genom den av PLO 15 november 1988 utropade Palestinska självständighetsförklaringen och är erkänd av 135 av världens 193 …Wikipedia

  Huvudstad:Östra Jerusalem
  President:Mahmoud Abbas
  Befolkning:4,55 miljoner (2014)

  Gilla

 • br

  Angående bilbränderna så sa en statsvetare på radio nyss att man inte kan koppla det till kultur eller invandrare på något vis!?vilken j~a!!.i samma inslag sa polisens talesperson för polis syd att detta sker för att ungdomarna inte hade något att göra!? På frågan om vad polisen ska göra sa kärringen att polisen måste ut och lära känna varandra! Inga hårdhandskar där inte!! Det verkar som att bjuda på kaffe och korv är vad de ska fortsätta med!detta trots att det bevisligen inte hjälpt ett skit!?så det är alltså riktiga svenskar som är sysslolösa som utför dåden.då 90 procent av
  Ungdomarna i förorten är importer,så måste ju svenska ungdomar skaffa bensin och sedan åka ut till förorten och tända på?! Varför tänder de bara inte på bilarna där de bor!?? I centrala Stockholm,Lidingö,skärgården m m.det är en skandal att löfven m övriga i regeringen inte tar tag i det här på riktigt.han kommenterar det inte ens.

  Gilla

  • br

   Angående bilbränderna så sa en statsvetare på radio nyss att man inte kan koppla det till kultur eller invandrare på något vis!?vilken j~a propaganda!!.i samma inslag sa polisens talesperson för polis syd att detta sker för att ungdomarna inte hade något att göra!? På frågan om vad polisen ska göra sa kärringen att polisen måste ut och lära känna varandra! Inga hårdhandskar där inte!! Det verkar som att bjuda på kaffe och korv är vad de ska fortsätta med!detta trots att det bevisligen inte hjälpt ett skit!?så det är alltså riktiga svenskar som är sysslolösa som utför dåden.då 90 procent av
   Ungdomarna i förorten är importer,så måste ju svenska ungdomar skaffa bensin och sedan åka ut till förorten och tända på?! Varför tänder de bara inte på bilarna där de bor!?? I centrala Stockholm,Lidingö,skärgården m m.det är en skandal att löfven m övriga i regeringen inte tar tag i det här på riktigt.han kommenterar det inte ens.

   Gilla

  • br

   Blev visst dubbelt!

   Gilla

 • Göte

  Och Sverige finns inte som STAT alls.

  Gilla

 • Involuntarium

  Dårarna i Socialdemokraterna har alltså erkänt en nationalstat som inte finns, annat än som en virtuell hägring! Snacka om idioter, de erkänner väl snart den virtuella hägringen ISIS som suverän nationalstat också? Vilken galenskap, vilken galenskap det är ta mig fan ofattbart!

  Lite mer får man väl ändå lov att kräva av ett politiskt parti?

  Stefan Löfven avgå utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  Gilla

 • Saga H

  Jag läste på nätet att Google TAGIT BORT Palestina och att arabvänstern nu gått i taket.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: