Libanon hotar med att utvisa ”svenskar”

INVANDRING. Libanons hot om att utvisa svenskar bosatta i Libanon kan slå mot svenska företag. Samtidigt bekräftar Migrationsverket att Sverige är på väg att utvisa flera libaneser som saknar skyddsskäl för att stanna i Sverige.

Bakgrunden till bråket mellan Sverige och Libanon är att cirka 300 libaneser i Sverige kan komma att utvisas. De har i de flesta fall bott i Sverige i åtta till tio år, de har jobb och barn som gått i svensk skola, men har bedömts sakna skyddsskäl för att stanna i landet.

För att stoppa avvisningarna hotade arbetsmarknadsminister Sejaan Azzi under måndagen med att utvisa svenskar bosatta i Libanon. Sejaan Azzi menade att Libanon har en svår inrikespolitisk situation, en ansträngd flyktingsituation på grund av Syrienkriget och att Sverige borde kunna ta hand om libaneser som rotat sig och bidragit till det svenska samhället.

-Pettersson undrar hur många av ”svenskarna” i Libanon som är svenskar eller om det rör sig om ”svenskar” som av någon anledning flytt från Libanon, fått medborgarskap och sedan flyttat tillbaka dit de flytt ifrån.

Sedan kan jag naturligtvis undra vad det är för mening att utvisa libaneser som varit här i åtta till tio år om de jobbar och sköter sig när grova brottslingar får stanna…

DN

8 thoughts on “Libanon hotar med att utvisa ”svenskar”

  1. […] Man blir illa berörd när man ser bilder från misären i Afrika men att låta dem komma till Europa är inte lösningen.  De måste stanna i sina hemländer och arbeta. Arbeta för att få landet att fungera. Det fungerar definitivt inte om alla arbetsföra män tar båten till Europa. Vi har inte samma uppfattning som Libanons regering – att vi gott kan ta hand om deras oduglingar som de inte vill ta hand om själva.  Det var ju inte länge sedan de hotade med att utvisa Svenskar från Libanon om vi skickade tillbaka deras ”egna”.                  Libanon hotar med att utvisa “svenskar” […]

  2. Om vi styrdes av en regering som var helt dumma i huvudet skulle den svara med att dra in allt bistånd till Libanon och använda de miljarderna till något som är nyttigt för Sverige..

  3. Dra in bidragen så slipper vi traumatiska utvisningar, de åker självklart frivilligt när guldgruvan sinat!

  4. Libanesernas bidrag till det svenska samhället torde vara minus på nettot.
    Etniska svenskar i Libanon kan nog räknas på ena handen fingrar.

    • Svenskar??? Är det inte Libaneser som asylturistat i Sverige som flyttat tillbaka till Libanon som nu ska utvisas till Sverige?

      Kan inte var många etniska svenskar som befinner sig i Libanon som bofasta!

      Libanon kan väl ändå inte mena att de tänker utvisa sin egen befolkning, eller?

  5. Ge inte vika för hot. De får ta hand om sina egna och vi tar hand om våra egna. De svenskar som är i Libanon lever väl inte på bidrag där? Vad betyder detta? -Sverige borde kunna ta hand om libaneser som rotat sig och bidragit till det svenska samhället. Inga asylsökare har ”rotat” sig. Bidragit till det Svenska samhället???

Kommentera