Tvillingar dog i varm bil

Igår lämnade pappan, 24-årige Asa North, sina små tvillingar i bilen utanför hemmet i Georgia, USA. Grannar ringde polisen och drog därefter ut de 15-månader gamla flickorna. De försökte kyla ned dem med ispåsar men deras liv gick inte att rädda.

Mamman till tvillingarna var och hjälpte en äldre släkting när barnen dog. Enligt polisen Dobbs har hon återvänt hem till katastrofen.

Mannen är arresterad för 2 x mord alternativt 2 x dråp. Grannar som känner familjen hoppas att mannen glömde barnen och inte lämnade dem med vilje. -Han skall leva resten av sitt liv, medveten om att han dödat sina flickor.

Hittills i år har 24 barn i USA dött i för varma bilar – 24!! Debatten i USA nu är hur man skall förhindra dessa dödsfall. Det är precis som debatten/kampanjen i Sverige om hundar i varma bilar??!!  Hemsk jämförelse men det är samma debatt – LÄMNA INTE HUNDEN/DITT BARN I BILEN!!

Detta kan vara en självklarhet men detta kan hända vem som helst. Vanliga föräldrar som skyndat ett ärende, barnet har sovit i bilen så de bär in varorna. får ett telefonsamtal – så har det hänt!  Detta måste vara varje förälders mardröm, att glömma sitt eget barn, även om det bara är för en stund. Det pratas mycket om att det är en olycka när det händer. Undrar om denne Pappa som arresterats för mord/dråp frias för att det var en olycka??

 

1 thoughts on “Tvillingar dog i varm bil

Kommentera