Stäng

Tyskland: ”Ingen förändring av öppna dörrar-politiken”

av Soeren Kern  •  3 augusti, 2016

 • Förbundskansler Merkel sa att hon är medveten om att tyskarna oroar sig för sin personliga säkerhet: ”Vi gör allt vi kan för att trygga säkerheten i Tyskland”, konstaterade hon, men tillade: ”Ångest och rädsla kan inte styra våra politiska beslut.”

 • ”Kanslern förblir hängiven sin nuvarande handlingsplan. En klassisk Merkelrefräng följer: ’Det måste finnas en grundlig analys.'” – Thomas Vitzthum, politisk redaktör på Die Welt.
 • ”Landet är delat, dess medborgare djupt osäkra? ’Vi klarar det!’ Sexattacker mot kvinnor på badhus och festivaler? ’Vi klarar det!’ Terrorattacker av islamister i Tyskland? ’Vi klarar det!’ Växande frustration och politisk apati bland befolkningen? ’Vi klarar det!’ Men vilka är ’vi’? … Inte ett ord till de medborgare som i ett års tid har varit tvungna att hantera konsekvenserna av asylinvasionen. Inte ett ord till de lokalsamhällen som inte klarar ekonomi och boende åt de asylsökande.” – Ledartext i tidningen Junge Freiheit.

Gatestone_tyskland

Tysklands förbundskansler Angela Merkel tillbakavisar kritik mot beslutet att släppa in över en miljon, till största delen muslimska, migranter i Tyskland förra året.

När hon höll sin årliga sommarpresskonferens i Berlin 28 juli, visade Merkel upp en trotsig attityd, ignorerade kritiken mot den flyktingpolitik hon för, och underströk att inga förändringar är på gång vad gäller hennes öppna dörrar-hållning. Hon sa också att hon inte bär något ansvar för den senaste tidens utbrott av våldsamma attacker i Tyskland.

Tyskland har skakats av en yxattack på ett tåg i Würzburg, en masskjutning i München, en macheteattack i Reutlingen och en självmordsbomb i Ansbach – inom loppet av en vecka.

Attackerna, som skördade 13 dödsoffer, utfördes samtliga av muslimer: Tre av dem begicks av asylsökande och en av en tysk-iranier som hatade araber och turkar.

Läs vidare

21 reaktioner på “Tyskland: ”Ingen förändring av öppna dörrar-politiken”

  1. Hon är född i DDR dotter till en präst…….för min personliga del så krävs det ingen mer förklaring !

 1. Varför sätter ingen Merkels alla uttalande, politiska riktning i ett större sammanhang? Är det verkligen så illa att ingen förstår att Merkel har drivit -faktiskt under hela sin politiska karrier- en Washington-vänlig politik och alla hennes beslut grundas på ett enda sak: att hjälpa USA-s och globala maktelitens framfart i Europa. EU är en organisation som är strikt politisk och deras syfte är inget annat än destabilisera, utplåna europeiska staters suveränitet. (inkl Sveriges)
  Merkels avsikter har varit dolda men året 2015 har blottat allt som vi behöver veta eller förstå…….Vem har överhuvudtaget något Illusion kvar ang. denna kvinnan.
  Idag styr hon med hjärnhand i Tyskland och alla beslut som tidigare har gått igenom parlamentariska beslut har förvandlats till en enmansstyre och utgår med besluträtt från hennes eget kansli.
  Så illa är det……..

  1. Helt rätt analys från dig Anna…Skall bara tillägga att alla hennes beslut skjutes fram ”tills i morgon” ,Samma mönster som ”svittsaren” i Absurdistan nyttjar,och kallar ”utredning pågår,och vi tittar på det” !

   1. Stämmer väl Stenbock. Problemet är att vi har redan passerat övermorgon utan att lösa gårdagens konflikter

  1. Och vid samtliga tre tillfällen har Turkiet fått spelat med,i en stor roll !
   Själv har jag lärt känna tyska folket,och vad jag kan minnas,var det endast en liten majoritet som kände samhörighet med Osmanerna…
   Vad som drar deras två sista envåldshärskare,ner till Svarta Havet och islam, har jag aldrig hellre förstått.
   Nåväl det finns ju många kommunister och annat anarkistiskt
   pack,även söder om Östersjön !

 2. EU kommer inte att ge Erdogan och 80 miljoner turkar visumfrihet, vilket skulle innebära att många miljoner Turkar utan asylskäl tar sig in i EU för att skapa sig ett bättre liv.
  För Turkiet är det perfekt med visumfrihet, de som flyttar förblir lojala med Turkiet och skapar välstånd på hemmaplan genom finansiellt stöd till släktingar, import av turkiska varor och turism.
  Som första hot under hösten kommer han därför att släppa ett par hundratusen flyktingar lösa (av de 2,7 miljoner flyktingar som är internerade i Turkiet).
  Gissa varför Ungern bygger murar och Tjeckerna beväpnar sig (påhejade av regeringen).
  Flyktinghanteringen kommer att bli spiken i kistan för EU!

 3. Det är nog bara en tidsfråga innan Stefan Löven kommer med samma förslag. Stefan o Angela kommer att påskynda islamiseringen av europa

  1. Grattis Ali…Du kunde se det var dina landsmän trots pixling….
   Var det p.g.a. ert typiska uppträdande,du kunde identifiera dem ?

   1. Eftersom Ali dagligen besöker bloggen,och utdelar sina ”tummen ner” hittade jag också en bild,på en av hans trosfränder ( ”palestiner”) inför rätta i Berlin.
    Denne ”skyddssökande” roade sig på Alexanderplats,genom att söka mörda andra yngre med sin kniv. Nu anklagas han för mordförsök:
    Länk o. bild från Berliner Morgenpost:
    http://img.morgenpost.de/img/berlin/crop207989625/5920938922-w820-cv3_2-q85/14920600F8394295-216.jpg

Kommentera

%d bloggare gillar detta: