Turkiet hotar EU

INVANDRING. Om inte turkiska medborgare får resa in i EU utan visum senast i oktober kommer landet att säga upp flyktingöverenskommelsen. Det säger Turkiets utrikesminister, Mevlüt Cavusoglu i en intervju med Frankfurter Allgemeine Zeitung.


– Om det inte blir någon liberalisering av visumreglerna kommer vi att tvingas ta avstånd från överenskommelsen som gjordes 18 mars, säger Turkiets utrikesminister.

Beskedet är i linje med EU-kommissionens farhågor. I förra veckan flaggade kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker för att överenskommelsen kan komma att kantra.

-Pettersson skrev igår om att Sverige och Europa borde avskaffa asylrätten för att få stopp på invandringen, en av anledningarna var att Turkiet hotat med att skicka tre miljoner syrier och irakier till Europa.

Det kan bli steg ett.

Steg två borde bli att skicka tillbaks alla turkar som befinner sig i Europa, det är kanske tio miljoner, så får vi se hur Erdogan ordnar bostäder, arbeten eller socialbidrag till dem, sedan kan vi…eller det kanske räcker till att börja med…

25 thoughts on “Turkiet hotar EU

  1. Muslimska utpressare, otroligt vidrigt. Stoppa den Turkisktfinasierade moskén i Göteborg m.m.

  2. Bra – låt honom säga upp avtalet. Det gagnar bara Turkiet ändå. Han, den där Erdogan lurar skjortan av politikerna i EU.

  3. Om Erdogan bryter flyktingöveresnkommelsen och skickar massor med invandrare till Europa så går han ju miste om 6 miljarder € per år i bidrag. Han kommer säkert att hålla överenskommelsen även om turkarna inte får visumfrihet.

  4. Nu kan Löfven, Margot W, Angel Merkel, Hollande och resten av packet se till ordna upp detta. Börja med dra in alla arbetstillstånd för turkar.
    Avgörande ögonblick hur Merkel och EU svarar.
    Normalt brukar inte hot gå hem så bra ens hos Merkel tror jag, men nu är det riktigt allvar.
    Tyvärr, så har jag och många andra sett detta komma, men vi är små brickor i spelet.
    Mycket nära ett storkrig.

  5. Och Sverige kan väl bidraga med den lille snutige
    lotsas komikern Özz Nyjen, han gör säkert mer nytta
    i Turkiet än här. Sen kan väl både vi och Tyskarna svara
    med att ge fan i att semestra i landet, att bidraga till att inte
    ge lill hitler turistpengar i mängder kan nog svida lite i
    pälsen på honom och hans land. Avskaffa asylrätten, han
    kommer att fortsätta att hota med än det ena och andra.
    Sverige ska dessutom sluta att propagera för att få in
    Turkiet i EU, och jobba för att själv gå ur EU!

    • Kan vi inte fylla på med alla iranier, irakier, syrier och annat löst MENA-folk som politiserar, klagar på allt och är allmänna finnar i röven?

  6. I normala länder som inte tillämpar bidragsförsörjande och omhändertagande som Sverige (t.ex Ryssland och Turkiet, ingen ironi) är det inte presidentens sak att ”ordna bostäder jobben och socialbidrag” till någon. De som vill jobba- jobbar, försörjer sig själva, ordnar sina boende osv. ”Socialbidrag” är så litet så det inte skapar någon incitament att leva gått livet ut på det utan uppmuntrar att gå och jobba istället.
    Gissa varför de länderna inte blir slutmål för sk ”flyktingar” som absolut inte får kallas för ekonomiska migranter i PK-Sverige?

    • Maja A:
      När du nu tager upp socialbidrag finns i Tyskland ett annat ord för detta,”Hartz 4″.
      2015 fick drygt 1,5 miljoner lyckosökare detta bidrag i Deutschland.
      Drygt 170.000 fler än föregående år.För icke europèr var det hela 36.8 %.De övriga procenten misstänker jag fördelas mellan f.d. jugoslaver,och folk från forna öststaterna.För den inhemska befolkningen sjönk antalet med c:a 240.000 personer.:
      http://pi-news.net/wp/uploads/2016/08/germoney_mufl-440×194.jpg

      • Jag har aldrig tagit upp socialbidrag…
        Tyskland: 80 889 505 bor i landet, av de är 1 500 000 är bidragstagare som är nästan 54 % av alla?

  7. Och många i pk-lägret vill att Sverige ska alliera sig militärt med Turkiet genom att gå med i Nato. Och Tok-Bildt kämpar för att Turkiet ska få EU-medlemskap.

    • Så översvämmas EU med en massa fattiga turkar..
      Vill lägga till att jag träffade en massa trevliga och självförsörjande turkar i Sverige så har inget emot detta folkslag

      • Thomas Gür, ledarskribent ”on the right side”, verkar vara en självförsörjande och trevlig person med rötterna i Turkiet. Beläst är han och verkar inte vara det minsta religiös vilket annars torde vara det stora problemet hos turkar i allmänhet.

Kommentera