Stäng

Thailand tar itu med tiggarna

INSÄNDARE. Ett tips till Regeringen i Sverige!

Med start från den 28 juli kommer tiggare i Thailand gripas och deporterades till sina hemländer om de är utlänningar. Om de är thailändare, kommer de att skickas till rehabilitering och erbjudas  yrkesutbildning.

Tiggare thailand

Regeringens talesman Maj-Gen Sansern Kaewkamnerd säger att  den nya lagen är en del av arbetet att bli av med människohandeln. Samt hjälpa den inhemska befolkningen till ett bättre liv.

Maj-Gen Sansern uppskattar antalet tiggare på 4618  Av dessa 2927 är thailändare och resten utlänningar. Thailand har ca 70 miljoner människor.

Han sade att de utländska tiggarna kommer att skickas tillbaka till sina hemländer, medan thailändska tiggare kommer att hjälpas fysisk och psykisk  med rehabilitering och ges arbetsträning enligt principen att de ska kunna leva bra och ha en dräglig ekonomi.

Enligt den nya lagen så kommer tiggeri kunna resultera i fängelse 1 månad och/eller 10,000 bath i böter. Dom som utnyttjar tiggare ska kunna dömas till 30,000 i böter och/eller 3 månaders fängelse.

Den som ser en tiggare eller en hemlös person kan ringa ett nödnummer till polisen dygnet runt så tar dom hand om problemet.      

Åke Lundin

Länk till Thai PBS

17 reaktioner på “Thailand tar itu med tiggarna

 1. Varför kan inte Sverige deportera rumäner, de kan säkert göra nytta i sitt hemland.

 2. Ofattbart att dumsvensken fortsätter att lägga pengar i tiggarmuggarna.
  Tiggarhelvetet tar aldrig slut så länge dumfolket stödjer all kriminell verksamhet och förstörelse som tiggeriet medför.Tiggeriet måste förbjudas och det är vi som måste se till att få nyval då först kan tiggeriet stoppas.

 3. Usch vilken rasistiskt lag. Sverige kan utan problem ta emot åtskilliga miljoner människor. Som världens rikaste land har vi råd. Och dom flesta som kommer är högutbildade intelligenta människor. Min man är ifrån Somalia och arbetar med att bygga relationsbroar mellan Islam och kristna i Sveriges fängelser.

   1. Det har aldrig funnits någon ”rasism” i Sverige, ett ord utan mening, används av offerkoftor och politiker som Stefan Löven för att föra människor bakom ljuset!
    Idag gick Riksmongot i packa-skit-paraden…..YNKLIGT! Hoppas vi blir av med denna dåre 2018 och att vi får en mycket tuffare invandringspolitik.
    Tills dess kan vi räkna med att president Trump satt ner bägge fötterna mot islam!!!

 4. Låter som en dröm, men alldeles för enkelt och självklart för en regering som vill att det ska gå åt helvete med Sverige.

 5. Av det vi upplever i sverige…så uppför folkslaget sig inte trevligt här.
  Inte sympatiskt. Inte ärligt. Inte hygieniskt. Inte bildat.
  Vanligen och med undantag.
  De behöver flytta tillbaks och få hjälpen i sitt eget EU land. Landet där måste ta sitt ansvar på riktigt. För sin befolkning.
  Vi här vill i alla fall få behålla egenköpta cyklar, husvagnar mm och inte se och höra om tiggeri, belägringar, stölder och rån. Här.

 6. Thailand är inte med i EU och det märks bland annat på att antalet tiggare är väldigt begränsat!
  Det är mycket vanligare i Sverige, här finns de överallt, i Thailand kan det gå en hel dag utan att man ser någon…..
  Skillnaden är att Thailand har en realistisk människosyn och inte vill eller kan vara en HUMANITÄR SUPERSTORMAKT som sätter andra staters kriminella och fattiga först! I Thailand sätter de thai först….-INTE alltid rättvist men nog har varje stat främst skyldigheter mot sin egen befolkning…?!!
  En annan skillnad är att stenkastning mot blåljuspersonal inte förekommer, inte bil eller skolbränder….
  OM någon mot förmodan skulle kasta sten mot polis så får det OMDELBARA KONSEKVENSER….-dvs ett skott i huvudet eller i ryggen….! KNARKLANGARE KAN DE GOTT SKJUTA I RYGGEN OCH DET HÄNDER NOG….
  Amnesty och Läkare utan gränser och alla andra 1000-tals parasitorganisationer gillar INTE Thailand….-där har de inget att hämta….
  Ett HOMOGENT, bra folk, sammansvetsat, de tar hand om varandra, har snart gått om Sverige….det är bara en tidsfråga!

  1. De nya Wallenbergarna har kört Sveriges storföretag i botten och snart lägger nog exempelvis Ericsson ned eller flyttar till Indien….- de har mer personal där än i Sverige….
   Såååå the Point is – vilka ska betala INTEGRATIONSVERKETS 8000 anställda…..-FÖRSÄKRINGSKASSAN?!!
   Höjda skatter – det är Riksmongots enda recept, riksdåren höjer bara skatten….

 7. Vinsten skulle troligen vara att vi slipper alla olagliga ”bosättningar”
  där de skitar ner (i ordens rätta betydelse) och skräpar ner.
  Som en ytterligare vinst skulle vi få lediga handikapparkeringar utanför
  våra storköp.
  De används ju konstant av den ”välklädda tiggargruppen”.

 8. En liknande lag borde införas i Sverige, men det är väl för mycket begärt. Här har vi som vana att skicka brottslingar på långsegling i Västindien.
  Det krävs nog mer än ett politikermord utfört av tiggare för att detta skall bli aktuellt.

 9. Tipsa kan man ju alltid men det kommer inte hända något före 2018 ändå – försöka duger. Enligt nyheterna får de mindre pengar idag, det är alltid något…………..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: