Raketbeskjutning även i Laholm

INVANDRARVÅLD. Osbecksgymnasiet i Laholm ska omedelbart kameraövervakas. Polisen har även identifierat ett antal ungdomar som tros ha varit med när väktare och polis attackerades i helgen.

Det var i helgen som en lång tids oroligheter och skadegörelse vid Osbecksgymnasiet kulminerade. En väktare fick bilen vandaliserad och tvingades söka skydd inne på skolan. När polis kom till platsen besköts de med raketer.

För att komma till rätta med oroligheterna har polis, Laholms kommun och Kommunfastigheter i Laholm, som äger lokalerna, samt socialtjänsten beslutat om en rad åtgärder.

–   Det första vi gör nu är att kameraövervaka platsen omedelbart. Polisen kan ta ett sådant beslut när det föreligger risk för allvarlig brottslighet, säger Krister Adolfsson som är poliskommissarie och operativt ansvarig för Halmstad och Laholm.

Polisen har även identifierat flera av dem som tros ha varit med vid helgens händelser.

– Det rör sig om en grupp på mellan 10 och 20 individer. En handfull av dem är väl kända av oss tidigare, och sedan finns det en svans av ungdomar som har hängt på. En del är så unga som 14 år, säger Krister Adolfsson.

-Pettersson trodde Hallänningarna var lugna men jag hade tydligen fel…

HP.se

I Laholm ligger Sveriges längsta sandstrand, 12 km lång, i den södra delen vid Skummelövstrands ska den 6 augusti dukas upp till en syriskt strandbuffé. Läs HÄR.

Laholm

Tennisoraklet Björn Hellberg har vuxit upp i Laholm och bor fortfarande där. Björn är inte känd för att vara händig…

 

7 thoughts on “Raketbeskjutning även i Laholm

  1. Det dröjer väl inte länge innan det börjar regna ner Qassam-raketer här också.

Kommentera