Stalintakter av Putin, rensar ut officerare

FÖRSVAR. Rysslands president Vladimir Putin genomför utrensningar i värsta Stalin-stil av befälhavare i den ryska Östersjöflottan efter att höga befälhavare vägrat följa hans order att konfrontera västerländska fartyg enligt Daily Mail.

Närmare 50 ryska sjöofficerare har fått sparken, bland dem Östersjöflottans chef och hans stabschef. Avskedanden har beskrivits i ryska medier som en utrensning i ”Stalin-stil”

Rapporter om utrensningar kommer efter rapporter om en påstådd mörkläggning av en ubåtsolycka, brister i rekryteringen och militära byggprojekt samt brister i stridsutbildning och ledningens förmåga att ta hand om personalen.

Utrensningarnas räckvidd och publicitet gör dem mycket ovanligt för den ryska militären, som vanligtvis plockar bort ledande befattningshavare på ett mer subtilt sätt.

Det är särskilt oväntat eftersom Putin besökte Östersjöflottan i Kaliningrad förra året och under det besöket berömde han flottan.

Det har också funnits spekulationer om drastiska åtgärder efter att den amerikanska flottans fartyg USS Donald Cook ”fick besök” av ryska bombplan i april och att detta besök var tänkt att vara en del av en serie konfrontationer mot västerländska fartyg i Östersjön, men att den ryska Östersjöflottan, vägrade att följa sådana farliga order och därmed gjorde Tsar Putin förbannat…

 

13 thoughts on “Stalintakter av Putin, rensar ut officerare

  1. Kan någon länka mig till kallkällan?
    Var tog Daily Mail info ifrån?
    Themoscownews?

  2. Jag är inte för att stänga in Ryssland, jag är inte heller för
    att vi ska in i Nato, utan ett nära och kraftfullt samarbete
    Med Finland. Att vi det senaste decenniet haft två stora idioter
    till ledare som lagt ner vårt eget försvar är för bedrövligt.
    Men det är fel att gå med i Nato, för om vi gör det kommer
    med största sannolikhet Baltländerna att ockuperas av Ryssland
    och vårt land kommer att bli slagfält vid eventuella
    konfrontationer!

  3. Det är väl självklart att dom blir sparkade om dom inte följer order. Vad är märkligt med det?

  4. Detta är ett spel som både Nato och Ryssland ägnar sig åt – låt dem hålla på. Båda vill visa sin styrka inget annat. Det är väl ingen som på allvar tror att Ryssen kommer?? Han vill omge sig med lojala undersåtar och vem vill inte det? Ett företag vill ha lojala arbetare och ett land vill ha lojala medborgare. Fråga Löfven. Vi som inte är lojala skall frysas ut! Om någon krigshetsar så är det ”Daily mail” där uppgifterna hämtats.
    Är det inte fantastiskt att det fria ordet finns någonstans. Den fria läsningen gäller också för vi har alla olika uppfattningar. Tänk om alla var som Niclas Strömstedt??

    • Det finns nog en anledning till att till exempel Polen
      och dom andra Baltiska Staterna
      avskyr Ryssar, dom har blivit dåligt behandlade av
      det forna Sovjet under många år!

  5. Det luktar anti-rysk och anti-putin propaganda från väst. Nästan allt som skrivs om Rysslan och Putin är negativ propaganda från NATO media.

    • Det är så sorgligt att svenskar går på dessa idiotiska och ologiska propaganda plojer. Att petterssonsblogg.se skulle redovisa dessa utan att kommentera det ologiska i detta.
      Tror verkiligen petterssonsblogg att saker som hände ca 8o sedan skulle ske igen utan större kravaller!?
      Utan att andra nyheter än Daily Mail skulle skriva om det!?!?!?!
      Det verkar som att Petterssons Blogg hoppar på alla tåg som går petterssonsblogg väg.
      vända kappan mot vind
      SKÄMS!!!!!!!!!!!!

    • Att US skepp håller på nära i Östersjön, nära ryska territoriet och att vi ska tycka synd om amerikanarna som är över halva globen närmare an dom ska vara. Dom ska inte vara så nära att ryssarna ska be höva närflyga dom pga av att dom verkar vara på väg att konflicta. När US flyg är så nära ryska intressen ska man ifrågasätta USA och inte ryssarna.

Kommentera