Spanien tar emot hälften av de förväntade flyktingarna

INVANDRING. Av de 586 personer som var tänkta att anlända till Spanien till slutet av juni har bara 305 anlänt, enligt inrikesministeriet. De kommer från läger i Italien, Grekland, Turkiet och Libanon. De sprids ut över landet – Madrid, Barcelona, Sevilla, Zaragoza, Bilbao – och lever i lägenheter som drivs av hjälporganisationer i samarbete med inrikesministeriet. 

Inrikesministeriet sade att fler kommer att anlända under sommaren, och det slutgiltiga målet med flyktingarna är att de ska vara självförsörjande invånare inom ett år.

Spanien har 46 miljoner invånare och ligger i botten när det gäller att ta emot migranter. De flesta som godkänns är familjer och spanjorerna tar terrorhotet på allvar och har agenter för terrorbekämpning utplacerade i flyktingområdena.

När du kommit till Spanien som flykting, får du en försöksperiod på sex månader som i vissa fall kan utökas till nio månader.

Under denna försöksperiod, får flyktingar gratis mat och husrum, juridisk rådgivning, psykologiskt stöd, spanska lektioner och skolgång för barn. Senare kommer en sex månaders ”integration” period som omfattar bidrag för att hjälpa till med hyra och andra grundläggande behov. Spanska lektioner fortsätter under denna tid. Det slutliga målet är att flyktingarna är självförsörjande invånare inom ett år.

Spanien har de resurser som krävs för att uppfylla de mål som fastställs av regeringen. ”Det spanska folket välkomnar flyktingarna och hjälper till med deras integration, och det är det viktigaste av allt,” ”Resten är logistik.”

-Pettersson antar att Sverige också skulle klara av integrationen om vi tagit emot det antal spanjorerna gör och ställt krav på integration och självförsörjning men så kloka politiker har vi inte…

El Pais

5 thoughts on “Spanien tar emot hälften av de förväntade flyktingarna

  1. Ska spanjorerna då fixa låglönejobb åt ”flyktingarna”? T.ex. enkla syarbeten åt kvinnor och dikesgrävning med spade åt män, betalning 500 euro i månaden och inga bidrag utöver det? Då skulle det hela t.o.m. kunna gå ihop ekonomiskt och alla få jobb. En annan sak är dock det är ”flyktingarna” garanterat inte skulle gilla en sådan tillvaro utan flydde tillbaka till MENA eller alternativt till Nordeuropa.

  2. Med 305 st spridda på ett flertal städer har de chans att undgå segregation och no-go-zoner. Dessutom är de familjer och inte bara unga stridbara män – en väldig skillnad.

    Den skillnaden hur många som kommer, ingen EBO-lag plus att de har kvinnor och barn med sig och krav betyder att Spanien bestämmer, inte invandrarna.

  3. Spanien har varit invaderat av islam tidigare i historien.
    De känner till följdverkningarna av denna ideologis utbredning.
    Naiva svenska politiker är inte kapabla att inse vad de gör med Sverige,
    eller också är det just det de är, och det är därför som de gör det.

  4. Om Spanien med 46 miljoner invånare tar emot 586 personer, så måste det antalet i så fall räknas om mot Sveriges totala befolkning, och då blir det betydligt färre, bara drygt hundratalet, även om vi skulle klara 586.

  5. Det är många fler än vad de hade tagit emot för ett par månader sedan. Då efterlyste Spanien att få fler asylsökare men ingen ville komma?!

Kommentera