Han vill inte längre vara svensk


Färgade människor som känner sig förfördelade har vi sett i mängder och samtliga åberopar sin hudfärg, men ligger det möjligen andra faktorer bakom?

Kevin Pedral är bara en i mängden av färgade som gråter ut i media om sitt icke fulländade liv i Sverige. Nu frågar han sig om han verkligen vill fortsätta vara svensk.

I traditionell ordning hänvisar Pedral till afrofobi och strukturell rasism på den svenska arbetsmarknaden. Varför?

Jo, Pedral har ofta mötts av beskedet att han inte fått det jobb han sökt och de jobb han ändå fått har inte motsvarat de krav och önskemål han har. Dessutom låter han oss få veta att han tjänar upp emot 10 000 kronor mindre i månaden än sina kollegor.

Vilka rasistiska tillmälen som möter honom på arbetsplatsen får vi inte veta, men med tanke på att ”rasism” hör till de mest urvattnade orden i den svenska vokabulären krävs det säkerligen inte mycket innan Pedral känner sig angripen med både rasism och afrofobi.

Kevin Pedral är nu så pass kränkt att han överväger att säga upp sitt medborgarskap. Detta är givetvis upp till honom och förmodligen lär ingen hindra honom, fast troligast är att hotet är lika tomt som en fattigpensionärs bankkonto.

Låt oss då se.

En seriös arbetsgivare anställer inte människor efter kön och etnicitet. De tittar på erfarenhet, kompetens, förutsättningar och bakomliggande utbildningar.

Vi har till leda hört färgade människor och kvinnliga muslimer i slöja åberopa strukturell rasism så fort något går emot dem. Glömda är alla vita svenskar och svenskor som inte får de jobb de söker, de bostäder de står i kö för och som ibland nekas något för att de är just vita svenskar.

Om Pedral känner att hans lön inte motsvarar hans högt ställda förväntningar, är det en sak mellan arbetsmarknadens parter, arbetsgivare och fackförbund.

Kevin Pedral har utbildat sig till säljare och tittar vi lite på förutsättningarna för dessa, ser det ut så här. Pedral har allt som oftast fått jobb som innesäljare och lönegapet hos innesäljare är 4 600 kronor i månaden (uppgifter från 2014), alltså långt från de 10 000 han hävdar i Expressens artikel. Bland utesäljarna är lönegapet 12 900 kronor, varav cirka 30% är provision. Är det möjligen så att Kevin Pedral är en så dålig säljare att han inte drar in så mycket i provision och att det är av den anledningen hans slutlön ligger så pass mycket lägre? Källa: Säljarna.se

Lite färskare siffror hittar vi på Unionens hemsida. Siffrorna är från i år och visar att lönegapet ligger mellan 31 000 och 42 000 kronor i månaden. Vi får också ta del av de faktorer som påverkar en säljares lön och kan de möjligen vara så att Kevin Pedral besitter de faktorer som drar ned hans lön? Källa: Unionen

Kevin Pedral vill nog mycket, säkerligen mer än de flesta av de som anländer till Sverige från Afrika. Han har en bra utbildning, vilket är jättebra och han är säkerligen både seriös och hederlig. Något man inte kan säga om alla de som anländer från Afrika.

Däremot är jag minst sagt trött på att media drar upp fall med utrikesfödda som känner sig förfördelade och utsatta för strukturell rasism så fort de inte får allt de vill. Trivs inte Pedral i Sverige, så finns det cirka 250 andra stater att välja på och i de s.k. Lejonekonomierna i Afrika söker man säkerligen utbildade säljare som Kevin Pedral.

Expressen


11 responses to “Han vill inte längre vara svensk

 • Niklas

  De som grävt lite i Kevin Pedrals bakgrund har hittat att utbildningen han stoltserar med är samhällsprogrammet på GYMNASIET! Om det stämmer, vilket jag tycker låter rimligt, säger det en del.

  Dessutom förekommer han 6ggr i belastningsregistret, både för misshandel och narkotikabrott. Bla har han skallat en taxichaufför och uttryckt sig nedsättande mot chaufförens etniska bakgrund (sydamerikan). Sen sitter han själv och gnäller om rasism, hyckleri på hög nivå.

  Lyssna gärna på Motgifts inslag om detta:

  Gilla

 • Pekka Rousu

  Nu blir jag ledsen. Jag trodde att han hade sagt upp medborgarskapet, men så är det visst inte. Det är bara en sk utspel alltså. Det är klart han inte vill flytta hem, men gnälla som en liten skolflicka, det kan han. Jag finner bara ett ord. Usch.

  Gilla

 • Pica pica

  Vad är det för skitvirke i dessa människor? Jag har tvingats byta jobb sent i livet p g a utlokalisering eller att företag gått i KK. Tom Arbetsförmedlingen sa att jag inte skulle få något jobb för jag var kvinna och för gammal. Men står man där som ensamstående mamma till minderårigt barn så är det bara att bita ihop och söka vidare.

  Och, jag lyckades flera gånger.

  Jag är så innerligt less på de som aldrig anstränger sig utan bara gnäller. Ser aldrig några fel hos sig själva och kanske en del överskattar sin kompetens.

  Gilla

 • Stromboli

  Han har till skillnad från svenskar ett annat alternativ så det är väl bara att pysa vidare, tycker att det är mycket mer allvarligt när etniska svenskar inte orkar att bo i Sverige längre !

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Finns bara en sak att säga: HEJ DÅ, jag håller inte kvar honom.

  Gilla

 • Jens Myller

  Jag anställer bara svenskar i mitt bolag och jag skäms inte för det. Finns mängder med pizzerior som aldrig anställer svenskar.

  Gillad av 1 person

 • dave

  ”Nu frågar han sig om han verkligen vill fortsätta vara svensk”

  Han har aldrig varit och kommer aldrig att bli svensk. Så vad piper han om.

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Som neger bör man längta till sitt Afrika.

  Gilla

 • BJ

  Han håller sig säkert inte till sanningen. Jag bytte arbetsplats frivilligt men fick sänka min lön med 10000 NETTO men inte gnäller jag, naturligtvis ville jag ha samma lön men jag såg trivselfrågan mer värd än pengar. För övrigt tror jag att Pedral tillhör den kategori som Afrika behöver så jag tycker att det är där han hör hemma.

  Gilla

 • Android77

  Afrika är framtiden. Flytta dit!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: