SD uppvaktas av personer kopplade till M


INRIKES. I en intervju med SvD säger SD-ledaren Jimmie Åkesson att han inte ”villkorslöst” kommer rösta fram M-ledaren Anna Kinberg Batra som statsminister efter valet.

– Det är inte säkert att Alliansen finns då och att det är det mest självklara valet för Anna Kinberg Batra, även om hon såklart kommer att hävda det till valdagen.

Åkesson säger även att SD har uppvaktats av både människor och organisationer med kopplingar till Moderaterna. – Vi har inte kontakt på partiledarenivå, men jag och mina partivänner i partiledningen har varit kontaktade av intressen kopplade till inte minst Moderaterna på olika sätt.

Åkesson har även synpunkter på människor som har bott här i många år och är svenska medborgare: – Man kan väl ställa krav på dem precis som man ställer krav på alla medborgare. Man kanske inte ska ha valinformation på 25 olika språk från Valmyndigheten, ska man delta i svenskt samhällsliv så lär man sig svenska språket. I stället för att göra någon halvmesyr så säger man att ska du kunna delta i svenska val så måste du förstå.

Åkesson tycker också att i stället för att tillmötesgå vissa gruppers särintressen så ska vi göra tvärtom, se till att de assimileras i det svenska samhället.

***

 ”Den totala oviljan att se till Sveriges bästa riskerar att sätta oss i en position där vi är bundna av grundlag att fortsätta vara med i EU”, skriver SD-ledaren Jimmie Åkesson i en debattartikel i Expressen.

Han menar att det bara är en tidsfråga innan nästa land ”ser fördelarna” med att inte styras från Bryssel.
”Kanske blir det Nederländerna, en Nexit. Kanske blir det Finland, en Finish. Kanske blir det Slovakien, en Slovakout”, skriver Åkesson oh fortsätter: ”Kvar riskerar Sverige att sitta med svartepetter på grund av ett ogenomtänkt beslut som fattades för sex år sedan.”

SD-ledaren skriver att EU-medlemskapet måste lyftas ur regeringsformen – av två anledningar.
”Sverige måste ha ett ultimatum i förhandlingarna om eftergifterna blir för stora, men framför allt måste Sverige, via en folkomröstning, ha en möjlighet att lämna unionen om det visar sig vara folkets vilja.”

-Pettersson hörde även Åkesson i en radiointervju, där programledaren frågade om Åkesson inte ville att människor skulle resa fritt inom EU.

Nu vet jag inte hur påläst Sveriges Radio medarbetare är men jag är övertygad om att folk reste även innan EU fanns och som programledaren borde veta så har Storbritannien och några länder till fortfarande kvar sina pass- och gränskontroller.

Dessutom verkar svenskar klara av att skaffa jobb i Norge och Australien för att bara nämna två exempel utan att dessa länder är med i EU. När det gäller handeln tror jag definitivt att det säls en och annan kinesisk och japansk pryl i vårt land utan att dessa är med i EU…


2 responses to “SD uppvaktas av personer kopplade till M

  • Peter Kostin

    Österrike och Ungern folkomröstar om eventuellt EU utträde andra Oktober.

    Gilla

  • Grune

    Domedagspropagandan att Storbritannien skulle ställas utanför Europa vad gäller handel och bobb kommer aldrig att lyckas för EU:s diktator Andrea Merchel.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: