Brittiska Labourpartiet: Tillflykt för rasister?

av Robbie Travers  •  5 juli, 2016

  • Det är svårt att ta till sig att partiet som en gång leddes av premiärminister Tony Blair, som hjälpte president Bush utkämpa kriget mot terror och expansionistiska islamiströrelser, nu käbblas om och leds av en man som röstade emot att klassa al-Qaida som en terrororganisation.

  • Tanken att ett enda totalitärt kalifat skulle föra med sig ökad demokrati och stabilitet, eller för den delen medborgerliga och politiska rättigheter, i ett alltmer polariserat, korrupt och instabilt Mellanöstern, framstår snarast som en barnslig, ologisk fantasi.
  • Är det inte vanligen sekulära samhällen som skyddar religiösa minoriteters rättigheter, inklusive muslimernas?
  • Jag är inte jude, och jag har inga kopplingar till judendomen. Men om det förolämpar antisemitiska rasister att vara jude, då kallar jag mig gärna det, och ställer mig sida vid sida med judarna som en minoritet som nu blir allt mer förföljda över hela Europa.

Labour

Brittiska Labourpartiet stod en gång stolt i solidaritet med terrorns offer. Nu, under Jeremy Corbyns förmenta ledarskap, verkar partiet ha blivit en tillflyktsort för antisemiter, islamister och deras apologeter.

Det är svårt att ta till sig att partiet som en gång leddes av premiärminister Tony Blair, som hjälpte president Bush utkämpa kriget mot terror och expansionistiska islamiströrelser, nu käbblas om och leds av en man som röstade emot att klassa al-Qaida som en terrororganisation, några månader efter att 200 människor dödats i terrorattackerna mot de amerikanska ambassaderna i Nairobi och Dar es Salaam 1998.

Jeremy Corbyn hävdar att hans grundprincip är att ”Det finns ingen plats för antisemitism eller någon form av rasism i Labourpartiet, eller någonstans i samhället.” Han säger också att Labour har vidtagit ”beslutsamma åtgärder”.

Läs vidare

One thought on “Brittiska Labourpartiet: Tillflykt för rasister?

  1. Vår feminist regering är feminister bara på pappret. Precis som dom är emot fascister på pappret. Men i verkligheten umgås dom med turkiska fascister och sponsrar fascister i Ukraina tex.

Kommentera