Det är männen från Mellanösterns fel


Liberalerna hade sin dag i Almedalen igår och då passade Jan Björklund på att framföra lite rasistiska åsikter.

”Vi i Sverige har i hundra år haft en aktiv jämställdhetsdiskussion. Nu kommer en stor grupp från Mellanöstern som har uppfostrats och vuxit upp med helt andra värderingar när det gäller synen på jämställdhet, där det är pappan och bröderna som bestämmer vem flickan får träffa och gifta sig med. Och om hon inte följer deras beslut kan det bli kännbart för henne. Vi måste ta i detta ordentligt.”

Jan Björklund (L) pekar direkt ut araber som orsaken till den våg av sexuella trakasserier vi ser i Sverige och andra delar av Västeuropa. Hade Jimmie Åkesson gjort det, hade han och hela SD hudflängts för rasistiska och främlingsfientliga åsikter. Hittills har jag inte hört dessa ord nämnas i recensionerna av Björklunds framträdande.

Den här typen av debatter har varit svåra att föra i Sverige, för man blir omedelbart anklagad för att vara islamofob eller främlingsfientlig

Sanningen herr Björklund, är den att du själv tillhör alla de som utropat rasism, främlingsfientlighet och islamism när kritik framförts mot nyanlända arabers kvinnosyn och islams syn på det västerländska samhället i stort. Du är inte värst i Alliansen och du är inte ens värst i ditt parti, men det är illa nog att du inte ville ta debatten i regeringsställning.

Det mest spännande blir att se hur regering och riksdag hanterar detta faktum. Blir det bara lite aja-baja eller är man villiga att ta till hårda nypor och stränga straff, trots att dessa strider mot de konventioner man alltid tjattrar om?

HD

En sammanfattning av det Jan Björklund (L) talade om i Almedalen.


5 responses to “Det är männen från Mellanösterns fel

 • Involuntarium

  Vid valet 2018 kan det väl inte finnas några andra än de närmast sörjande som lägger sin röst på L med fjanten Björklund i spetsen! Det är ju en fullständigt bortkastad röst! Nä rösta istället på Sverigedemokraterna, då får du stor utväxling på din röst! Det blir på riktigt!!!!

  Björklunds sommar stil långärmad tröja löst knuten runt halsen, år efter år! Blir tröttsamt att se på i längden för att inte tala om Björklunds återupprepning av sina mantran, GÄSP, GÄSP!!

  Gilla

 • Jens Myller

  Är det inte högerextremt att påstå: ”Nu kommer en stor grupp från Mellanöstern som har uppfostrats och vuxit upp med helt andra värderingar när det gäller synen på jämställdhet…”

  Gilla

 • Blodsven

  Skulle tro att alla politiker inom sjuk-klövern (undantaget vänsterpajaserna och miljömupparna) tycker som vi privat, men är livrädda för mediadrevet och partipiskorna. Med andra ord en samling odugliga skithögar som skulle ha en fot i arslet….

  Gilla

 • Eva-Marie

  Hua, ifall han varit sverigedemokrat med politiska uppdrag då hade han suttit löst, nolltolerans…….

  Gilla

 • malmobon

  Jimmie Åkesson sa i SVT vid senaste debatten SD fick vara med. ”Jag är i chock, välkommen till verkligheten”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: