Ensamkommande flickor får villa för 12 miljoner i Göteborg

INVANDRING. Fastighetsnämnden i Göteborg har köpt en villa på 218 kvadratmeter i ett av stadens mer exklusiva områden, Långedrag. 

Kommunen gav 12,25 miljoner för de åtta rummen. Villan köptes senast i januari 2015 för sex miljoner. Tanken är att villan ska bli asylboende för tio stycken ensamkommande flickor.

– Tanken är att vi köper fastigheten för stadens bostadssociala behov, utifrån det uppdrag vi har som ansvariga för bostadsförsörjningen. Det gäller inte bara nyanlända, menar Fastighetsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj (S).

Zeqiraj menar att köpet åtminstone löser problemen kommunen har framför sig just nu. Han understryker att vi har en bostadskris, inte bara i Göteborg utan i hela Sverige.

– Vi är skyldiga att agera istället för att som oppositionen sätta sig på läktarplats och tycka att allt staden gör är dåligt. Då får oppositionen kavla upp ärmarna, säga vad vi ska göra istället och samtidigt presentera sitt recept för hur man ska lösa bostadskrisen, säger Zeqiraj (S).

-Pettersson undrar om Zeqiraj kavlar upp ärmarna lika mycket  för bostadslösa svenskar, eller om han gör som andra sossar? Slösar skattebetalarnas i tror att det är monopol han spelar…

Jag kan tipsa om hur politiker ska tänka. De behöver inte vara ekonomer eller jurister när de tar beslut, bara tänka privatekonomiskt och använda sunt förnuft. Jag har i många år försökt framföra det i min hemstad men ingen lyssnar.

Zegiraj, skulle du för egna pengar köpa en villa som för drygt ett år sedan var värd sex miljoner för 12,25 miljoner? Blir svaret nej, varför handlar du då för andras pengar?

GP.se

27 thoughts on “Ensamkommande flickor får villa för 12 miljoner i Göteborg

  1. Göteborg strör pengarna medans Kungsbacka inte ville betala 350:-/månad för bredband som fanns i en lägenhet de skulle hyra. De gick miste om lägenheten!!

  2. Allvarligt talat – köparen borde ställas inför rätta – absolut inte få ansvarsfrihet vid nästa årsmöte. Fattar inte dessa människor i kommuner och regering att de själva och inga andra ökar på segregeringen och hatet. Deras handlingar får folk att reagera, självklart!
    Självklart hjälper asylsökarna till med i huvudsak är det regeringen som orsakar hatet och den rasism mot oss Svenskar som pågår.

  3. Det intresserar mig inte vad de får , jag kan tyvärr inte stoppa vansinnet.
    Jag fick lyckligtvis på sent 60-tal utan tafsande sola och bada topless bland civiliserade män i Europa, gick även på konserter topless, det tjejer lär ni tyvärr aldrig uppleva. Visst hade vi kontakter mellan könen …………
    dock på bådas villkor !
    Vi var vackra och attraktiva så var de europeiska männen, aldrig att jag eller någon av mina vänner behövde vara rädda, ALDRIG !!!!!!!!!
    De senaste decennierna har skapat med invandringen ett inferno i våra länder !

  4. Inkvartera dem hos de ensamkommande skäggbarnen. Så de kan förlusta sig med dom. Så slipper Svenska Flickor att bli överraskad med Sex surprise.

    • Ännu en sinnessjuk person som hyllas av media! Men så ser det också ut som det gör i Sverige! Shyffert har uppenbarligen inte fått ens det mest basala uppfostran och är nog därför inte heller ansvarig för sina verbala utbrott.
      Jag har alltid tyckt att han är ett slemmigt äckel och nu vet jag att jag har haft rätt.
      Janne

      • Med såna hjältar så tycker jag så synd om de vakna svenskarna o pensionärerna. De andra skattebetalarna förtjänar förtjänar sitt mörka öde.

      • Har denna vulgära typ egna barn och i så fall med vem?
        Måste vara det sämsta valet av partner ever!

    • Henrik Schyffert skulle mått bra av litet elchocker synd SOCIALDEMOKRATERNA stängde Beckomberga där Olof Palme var intagen mellan sitt knarkande….

    • Vilken vidrig person detta är, att en sådan får gå lös i samhället och på tangentbordet? Usch och fy!

    • ÅMÅL :
      Han antas att vara en person som man ska känna till, eftersom jag endast har sett namnet i någon ”blaska” så googlade jag, fann en Henrik Nilsson, stackarn han vet inte vilken ouppfostrad förlorare han är.
      Vilket förfärligt språk, PISA -testerna gör sig åter påmind.

    • Det bevisar ju bara det många vetat sedan länge – Schyffert är mentalt störd och sällsynt obegåvad.

  5. Liknande har skett på andra platser i Sverige, jag vet ett ställe där två som sitter i kommunen på valbara platser sålde två av sina hus till kommunen för att de skulle användas till ensamkommande lycksökare.
    De svenska pengagiriga lever i symbios med de främmande lycksökarna.
    ”Kaka söker maka och lika barn leka bäst”, därför fortskrider eländet.

    • Ett gigantiskt bedrägeri! Andra staters skäggebaaaarn går före våra egna barn!

  6. Inte svårt att räkna ut om marknadsvärdet är 6 miljoner och det nu säljs för ett 100% överpris, så får han garanterat en del av kakan själv som tack för hjälpen. han får säkert fått en bonus på minst 1 miljon för bra utfört arbete…

    • Varenda jävel skor sig på våra skattepengar. Statsanställda, kommunpersonal, araber, negrer och tiggare.
      Jag blir faan tokig snart. När i helvete ska vi dra ner dessa satans politruker från sina höga hästar?
      Alla hårt arbetande ärliga människor får betala priset för att inte tala om pensionärer och sjuka.
      Hatet mot dessa utsugare är enormt idag.

  7. Det måste finnas någon politiker som vågar slå näven i bordet och tala klartext. De som fattat beslutet borde häcklas i media. Vad kunde man gjort för svenskar med de pengarna. Fråga t ex Schyffert och Ernman.

  8. Hemlösa Svenskar får en villa för 12miljoner av Svenska staten !?
    Kommer inte att hända i detta rasistiska skit land som vi lever i !!!

  9. Miljonrullningen med skattepengar till bidragsturister fortsätter. Undrar när det här vansinnet blir lönsamt som våra politiker lovar……

    • Ett gäng vänsterfolk i Sverige med utländska kontakter. Smugglarnas kontaktnät innefattar även Svenska politiker och samt blivande jurister och socialtjänstemän. 80 procent av kontaktnätet sitter i Sverige med 20 procent utländska män som sköter den praktiska så kallade flykten. ALLA i kedjan tjänar enorma skattefria pengar.

      I dagarna börjar ägarna till Lyxkryssaren som ska fyllas med flyktingar fakturera 800.000 kr per dag även om en enda så kallad flykting finns i lyxhytterna.

  10. Apropå sossen Jahja Zeqiraj, han har många lustiga affärer på G……

    ”En färsk dom från mark- och miljööverdomstolen säger nej till ett tidsbegränsat bygglov för tillfälliga studentbostäder och den kan även sätta käppar i hjulet för de 1 000 temporära bostäder, som planerats för nyanlända.

    Studentbostäderna, som står uppförda på Herkulesgatan på Hisingen, är modulkomplex med drygt 160 tillfälliga bostäder. En del fasadarbete återstår, i övrigt är de i stort sett klara.

    Men eftersom även instansen under mark- och miljööverdomstolen, mark- och miljödomstolen, i en tidigare dom sagt nej har bygget stått på vänt ett par månader nu.”

    http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/f%C3%A4rdiga-studentbost%C3%A4der-kan-komma-demonteras-1.3446045

    • denna ordförande har även släktingar i gbgs gängkonflikter….skjutningar mm mm

Kommentera