En tragedi i Vingåker, en av många i det nya Sverige

INRIKES. Det finns ett stort behov av vård och omsorg samtidigt som samhällets resurser är begränsade. Vi har barn, gamla och sjuka som inte kan ta hand om sig själva och där det saknas familj eller andra som kan hjälpa till. 

Då är det meningen att socialtjänst och andra myndigheter ska träda in. Socialtjänstlagen handlar om rättigheter till socialbidrag, vård och omsorg. Den innehåller regler för hur samhället ska hjälpa alla som behöver hjälp och inte kan få hjälp av någon annan.

Det är kommunfullmäktige som bestämmer hur socialtjänsten ska organiseras, men den organiseras olika i olika kommuner.

En av anledningarna till att vi har världens högsta skatter är att svaga och sjuka människor ska få hjälp när de behöver det.

Titta på bilderna nedan. Det är en ung man som bor eller snarare bodde i misären, socialtjänsten visste om det under lång tid, polisen likaså men ingen gjorde något, mer än pratade snömos.

”Har pratat runt lite här på kontoret med olika människor och lyft problemet med soc. De har alltså fått höra talas om problemet från vår sida också. Jag vet inte vad de kommer göra åt det hela, de lämnar ju inte ut den typen av information av hänsyn till den berörde.

Utifrån miljöbalken så kan jag inte göra jättemycket mer än att ställa krav på dig som värd att tillse att inomhusmiljön är god för hyresgästerna. Miljöbalken tar ju tyvärr inte jättestor hänsyn för att skydda enskilda vid sociala omständigheter. Det kan ju argumenteras hur mycket den här personen skadar sig själv genom sin egen miljö, men nu stör det ju uppenbarligen grannarna också. Du har nog bättre koll än jag på vilka verktyg du har att tillgå i den här situationen, bytta lås till trots. För akuta situationer där hyresgästen inte ger tillträde så har en värd tillträdesrätt, och handräckning kan ju fås av kronofogden för sådant”

Bilderna är från en lägenhet i centrala Vingåker och socialtjänsten har känt till problemen ungefär ett år men nu hotar övriga hyresgäster med att flytta för att det luktar lik i hela trappuppgången.

Hyresgästen har blivit utslängd, men vad händer med honom, utan bostad och inga myndigheter eller släktingar som hjälper till. Hyresvärden har försökt och tjatat på social och miljökontoret, polis har varit och tittat men det är inte deras bord. Lokaltidningen Katrineholmskuriren är informerad men de är inte intresserade, de har nog med att skriva snyfthistorier om andra länders medborgare.

-Pettersson undrar varför det inte fungerar när människor uppenbarligen behöver hjälp, den unge mannen i lägenheten kanske skulle ha sökt asyl. Visserligen är han i 30-års åldern men det borde inte ha hindrat honom att söka som ensamkommande barn och bli försedd med dygnetrunt-dadda. Migrationsverket har ju resurser.

Jag inser att detta inte är socialtjänsten eller polisens fel, de jobbar och försöker göra sitt bästa. Problemet sitter högre upp, hos de regeringar som bestämt att vi ska lägga våra resurser och ta ansvar för människor från fjärran land som kommer hit illegalt. Det påstås att de flyr för sina liv, men på vägen har de passerad många fredliga länder så de kan närmast liknas vid resande turister eller backpackers och märkligt nog så har de nästan alltid tappat sina id-handlingar men aldrig sina mobiltelefoner.

Ytterst ligger naturligtvis ansvaret på de människor som röstat fram dessa personer samt de journalister som i åratal ljugit om verkligheten.

Så frågan är: Varför ska vi som land lägga massor av resurser på att behandla vuxna, utländska, ljugande män som omyndiga barn när vi inte kan ta hand om våra egna som har det svårt? 

Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt!

Tidigare om Vingåker, en liten kommun som borde vara en idyll.

22 thoughts on “En tragedi i Vingåker, en av många i det nya Sverige

  1. MAN kan ju BÖRJA med att PANTA alla flaskor och BURKAR som ligger i lägenheten! Det måste vara MINST 10 000 kronor i PANT bara…..

  2. Aftonbladet.
    ”Polis förde bort misstänkta killar ur publikhavet”

    En svullen imbecill neger skymtar förbi och gör V-tecken bakom reportern.

    Så djävla typiskt!

    Är det så man gör när våldtäkten är fullbordad? En svans med apor paraderar sedan förbi bakom reportern. Det ser ut att vara ett gäng ensamkommande negrer och afghaner som bjudits på ”festligheter”. Dagen till ära nyskräddade på skattebetalarnas bekostnad.

    Skicka hem skiten!!!

    https://minfil.org/v7Hdn0b9b2/Neger.jpg

    • Intressant reportage av UG får se klart vid annat tillfälle! Vi behöver tänka om, INTE lita på staten/samhället och låta oss luras av facket och SOCIALDEMOKRATERNA som prioriterar annat….
      Mannen i reportaget behövde hjälp men fick ingen, slutsatsen blir att det är meningslöst att söka ”hjälp” – bättre då att prata med kompisar….

    • Återigen, ett bra reportage som bevisar att Sverige definitivt inte längre bryr sig om sina egna medborgare, här har vi ett mord på en svensk, ingen tvekan om att han troligen blivit ihjälslagen av invandraren.
      STORA FLOSKLER AV STEFAN LÖVEN och den sortens floskelsprutor visar att Sverige och Sveriges befolkning INTE ENS ÄR I BÖRJAN AV ETT UPPVAKNANDE!!!!

  3. Men vad då?
    Alla myndigheter och sociala instanser gör ju bara vad regeringen har bestämt.
    Och regeringen gör som de flesta röstade för……..
    Klaga inte på regeringen — tacka alla dumskalar som röstade fram
    nuvarande regering!
    Var du kanske en av dem?
    => mår du bra nu?
    Tycker du att vårt fosterland ska se ut så här?
    Kan du se dina barn i ögonen och säga; Det här lämnar vi till er?
    Kan du ändra dig till nästa val?
    SD har lösningen!

  4. Det här kan vi tacka politikerna för, när man stängde mentalsjukhusen och kastade ut människor som levt i institutionsvård hela eller delar av sitt liv till ett livsfientligt leverne. Det var länge sedan politikerna stängde de riktigt stora institutionerna, utan att det fanns något annat än egna lägenheter, men lyckan är inte att ha en egen lägenhet när man är deprimerad, psykotisk. Man behöver människor som talar om att du skall gå upp, äta, tvätta dig. Man är inte kapabel att sköta sig själv. Detta är för dyrt för samhället, offra dessa trashankar, stäng fler o fler institutioner och ge dem lägenheter, de straffar snart ut sig och ligger under broar, tunnelbanan och äter i kyrkans välgörenhet. Vi har de politiker vi förtjänar och vi har det samhälle som vi valt

    • Glöm inte att tacka media som i årtionden fört folk bakom ljuset.
      Det är lätt att säga att det är folkets fel som röstat fram idioterna, men internet har inte varit så utbrett tidigare som det är idag.
      Därför är inte alla, som godtroget val efter val röstat som sina föräldrar, tillräckligt upplysta om hur illa det verkligen har stått till i Sverige. Alla har inte heller drabbats, då det trots all under många år fanns massor av skyddade områden.
      Skurkarna i media har av någon konstig anledning hållit de kriminella politikerna bakom ryggen, därför har inte sanningen gått upp för alla än.

  5. 87:an har röstat fram politiker som sätter andra staters medborgare i främsta rummet, inga resurser läggs på den egna befolkningens hjälplösa som det finns gott om, exempelvis stängde SOCIALDEMOKRATERNA mentalsjukhusen i Stor-Stockholm, Beckomberga och Långbro. Där hade svårt psykiskt sjuka tillsyn, fick sina mediciner och en viss omvårdnad. Danmark har en mer realistisk syn på exempelvis gruppen alkoholmissbrukare och människor som stör andra, ”skeva hus för skeva människor”, – ett radhusområde där de får tak över huvudet. Christiania är ett annat exempel på att Köpenhamn tog dessa på allvar och där hade de en viss gemenskap och ett hem, många narkotikamissbrukare, idag vet jag inte hur det ser ut.
    RESURSER OCH HANDLING är INTE mannen som bodde i lägenheten (bilderna) starka sida….Varje stat har ansvar först och främst för den egna befolkningen.
    RESURSER OCH HANDLING har alla stater brist på och enskilda individer, det kostar tid och pengar!
    Sverige borde lägga de resurser i form av skattebetalarnas pengar på den egna befolkningen och alla med två friska ben och två friska armar bör göra allt de kan för att hjälpa sig själva! Att dalta med ensamkommande skäggebaaaarn är skamligt, de ansvariga ska skämmas!
    BILDERNA VISAR PÅ ATT INGEN TAR ANSVAR….och säkert skyller de på varandra, det nya Sverige i ett nötskal!
    Här har samhället (Sverige….) klart och tydligt bevisat att de skiter i denna 30 åriga psykiskt sjuka människa, han borde rimligen bo på ett gruppboende för psykiskt sjuka, att han nu kanske inte har tak över huvudet är skamligt!! Betänk att Sverige och SOCIALDEMOKRATERNA de senaste två åren tagit in 300,000 araber/muslimer som borde vara de muslimska länder de kommer ifrån, det borde vara dessa staters problem och inte Sveriges!
    Sverige och SOCIALDEMOKRATERNA bevisar klart och tydligt med fackets stöd att de skiter i psykiskt sjuka ur den egna folkgruppen och prioriterar annat!

    • Sveriges socialtjänst idag lägger nog minst 90% av resurserna på 1:a och 2:a generationens invandrare!

    • PRINCIPEN MÅSTE VARA ATT VARJE STAT TAR HAND OM SITT LANDS MEDBORGARE!!!
      SVERIGE HAR INGET ANSVAR FÖR MUSLIMER/ARABER!!

  6. Det är viktigt det som du tar upp i det här inlägget Pettersson, han är tyvärr varken den första eller sista svensken som de ickehumana myndigheterna struntar i. Det ger inga inga ”godhetspoäng” i PK-världen att hjälpa svenskar, så kallt är det i Sverige.
    Svenskar ska förväntas att hjälpa ”de som det är synd om” och de kommer av någon anledning alltid från fjärran länder, del av besserwisser mentaliteten, så ynkligt !
    Världens styrande ger inte Sverige guldstjärna om Sverige hjälper sina egna, den krassa äckliga skräpmentaliteten, utförd av mindre vetande politiker som solar sitt ego med svenska skattebetalares inbetalda skattepengar !

  7. Det är klart att man måste prioritera…
    Vad politikerna väljer då visar var de anser om de som i sitt hela liv betalt skatt för en trygg ålderdom.

  8. Och själv undrar jag över varför det finns en enda människa
    som lägger pengar på en Svensk tidning? Uppenbart så är
    deras agenda bara att vilseleda och blåljuga för dem som
    ännu ser till så att dom kan utges. Att betala för att bli lurad är
    väldigt destruktivt. Så fort tillfälle ges säg upp bekantskapen
    med lögnhalsarna, om det sen fungerar utan kunder så låt
    idioterna hålla på att skriva sin skit! Hur fega och ynkliga dom
    är visas var gång när Johan på Granskning Sverige ringer upp
    fähundarna och ställer dem inför besvärliga frågor, då avslutas
    samtalet illa kvickt! Vilken otrolig feghet dom visar upp?!

  9. Asylinvandringen kostar ju ingenting – det är en vinst. Så, …. varför finns det inte pengar till annat? Jag bara frågar!
    Socialtjänsten har en del i detta – de både kan och skall göra något åt detta.

Kommentera