Danmarks ”smyckeslag” i gång: 100 000 i beslag


INVANDRING. Den kontroversiella lagen som gör det möjligt för Danmark att beslagta kontanter och ägodelar från asylsökande har för första gången använts i praktiken. 100 000 kronor togs i tisdags ifrån fem iranska medborgare som sökt asyl i Danmark.

Asylsökandes ägodelar som är värda mer än 10 000 danska kronor kan beslagtas för att bekosta uppehället.
– Vi ser gärna att man arbetar vidare med lagen, så att man gör det ännu lättare att konfiskera tillgångar som asylsökande har med till Danmark, säger Martin Henriksen från Dansk Folkeparti enligt Politiken. 

-Pettersson tycker det är fullständigt rimligt och förstår inte varför det svenska PK-etablissemanget är upprörda.

Danmark har under många år varit ett föredöme för hur man anpassar politiken efter hur verkligheten ser ut. Det är inte rimligt att de som har stora tillgångar ska få bidrag. 

Hatmedia kallar det ”smyckeslagen” trots att Danmark gjort fullständigt klart att man inte tänker ta några saker som har affektionsvärde, exempelvis vigselringar, medaljer och andra minnessaker.

Självklart ska de som har råd betala för sin vistelse, att inte Sverige tar betalt är en flathet på gränsen till dårskap. På äldreboenden i Sverige går det däremot bra att pungslå pensionärer. 

Självklart ska de asylsökande som kan bidra till mat och uppehälle i det land de kommer till.

Är det något som ska diskuteras är det varför svenska myndigheter kräver betalt av äldre den dag de inte kan bo kvar hemma längre. Har du pengar på banken eller hög pension så är det bara att pröjsa för din plats i äldrevården, det övergår mitt förstånd varför inte välbeställda asylsökande ska omfattas av samma regler som våra gamla som jobbat och betalat skatt ett helt liv…

Dessutom borde det vara obligatoriskt att myndigheterna beslagtar de asylsökandes mobiltelefoner och kontrollerar samtalslistorna. De som har ringt 50 samtal till Dubai har inte familjen i Syrien även om de påstår detta.


14 responses to “Danmarks ”smyckeslag” i gång: 100 000 i beslag

 • malmobon

  Kom väl in på falska id handlingar också, så frågan är vem är dessa?
  Normalt har migranter släktingar i landet eller i grannländer som har pengarna. Ibland skickas dem genom Western Union men det hade varit svårt för dessa, efter som det var falska id handlingar, som säkert kostat en hel del.
  Vi kommer få se många IS återvändare och migranter framöver.
  I takt med IS förlorar sticker en del av dessa till Europa och gömmer sig.
  Hörde idag en hög militär berätta i SVT att det är inte frågan om det blir ett krig, utan när. Då menade han Ryssland, men jag vill nog tro islam i Sverige är farligare. Vi får se.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   De tre självmordsbombarna i Istanbul är Syrier från Raqqa….-de hade varit i Turkiet i en månad!
   Många av Stefan Lövens importer kommer från Syrien………!!!

   Gilla

  • Per-Arne

   Om man ständigt skickar plan som ska avlyssna ryssarna och lierar sig med NATO då kommer det en rekyl. De har koll på vad man håller på med men det är ett bra argument för att kunna pumpa upp försvarsbudgeten med lånade pengar samtidigt som man släpper in alla möjliga muslimska vildar och jihadister utan papper.

   Gilla

 • Ruth Magnusson

  Hur många av våra svenska fattigpensionärer kan hosta upp 100.000 på ett bräde?
  Jag bara frågar alltså!

  Gilla

 • Lena

  De som anlände i privatjet till Sturup, varför följs det inte upp ?
  På vilket boende blev de inhysta, någon av herrgårdarna kanske, varför sköter inte massmedia sina uppgifter ?
  Vilka var de, vanliga fattiga harm inte råd med privatjet !

  Gilla

 • Per-Arne

  Har man jobbat hela livet och bidragit borde man inte behöva betala alls. Man drar in på de gamla, unga och allt man kan på så att man kan ta upp större lån så att man kan ge bort pengarna till muslimska vildar och kriminella som springer runt på gatorna och begår brott helt öppet och där man sedan beskyller vita män för. Numera när man rapporterar ett brott så anses man brottsling för att man som medborgare gör sin plikt eller egentligen gör polisens jobb för att de inte klarar av ens att hitta sin gylf.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  GRATTIS Danmark, sunt förnuft! Enligt SVT nyheterna gällde de beslagtagna 100,000:-kr 4 stycken Iranier som kom till Danmark på falska papper!
  Hoppas de skickar tillbaka dessa med vändande flyg, här vill vi inte ha dem! Sverige är ett skräckexempel med flata myndigheter som det inte finns någon motsvarighet till och vi på väg mot undergång med raketfart, att ta emot allt skitdrägg från muslimska länder är kriminellt och ansvarslöst mot Sveriges befolkning.
  ARBER/MUSLIMER ÄR KRAVMASKINER OCH VILL INTE BIDRA MED ETT SKIT!! UUUUUUUUUT!
  Det är krav på ditt och datt, maten duger inte och ständiga polisingripanden på dessa asylboenden, för jävligt att vi tar emot asen! UUUUUUUT!!!!!
  Idag åt jag BLODPUDDING, gott med lingonsylt och ett glas mjölk, hårt bröd med ost och Kalles kaviar! Jag har betalat maten själv!!!!!!!!
  Dessa jävlar, muslimer/araber vägrar äta BLODPUDDING och annan svensk husmanskost!
  ÅT HELVETET med SOCIALDEMOKRATERNA och deras importer, – glöm inte att de planerar för ytterligare 100.000 tals nya invällare….Ni kommer att få se!!!

  Gilla

  • ossie

   Blodpudding kan jag förstå USCH!!

   Gilla

   • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

    Är du muslim ? Smaken är som baken….Blodpudding är bra mat, rikt på järn. Med lingonsylt är det gott!
    BILLIGT….jag har alltid kunnat äta det mesta, äter även oxfile ibland med bearnaisesås och pommes frites och en stor starköl…., riktigt smarrigt!
    MEN den stora skillnaden är att jag BETALAR min mat med egna pengar, det är inte svenska staten (SOCIALDEMKRATERNA) som bjuder…..

    Gilla

   • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

    De borde tvingas tillbaka till sina respektive MUSLIMSKA DIKTATURER och till dess skulle de låsas in på vatten och bröd!!

    Gilla

 • Tony

  Heja Danmark, där verkar riktiga politiker till skillnad från dom mesproppar som styr skutan Sverige?

  Gilla

 • mari svensson

  Heja Danmark. Helt riktigt att de inte skall få bidrag när de bär smycken och kontanter över 10.000:- Vi får sälja bil mm först innan vi kan få bidrag.
  Mobilerna var en bra ide också eller är det att kränka någon?

  Gilla

 • jan

  Det måste svita ‘lite’ om man skall bli livstidsförsörjd

  Gilla

 • ossie

  Vilken fatal tabbe dom gjorde. I Sverige hade dom fått alla tänkbara bidrag även om de haft miljoner med sig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: