Vi är för självgoda för säkerhets rådet.

Idag, om några timmar visar det sig om världen har rätt syn på Sverige eller inte. Vad de tycker om oss kan ha stor effekt på valet idag. Enligt  några källor har Italien en av de två platserna. Holland och Sverige  slåss om den andra.   Kan vi falla på att vi är för självgoda och att vi är riktiga besserwissers?  Lägg märke till Pekfingret!!

margot

Sverige gör ett sista ryck för att få den åtråvärda platsen i säkerhetsrådet – förhoppningsvis förgäves. Sverige ( Wallström) är inte värd detta hedervärda uppdrag och  vi hoppas att Nederländerna sätter käppar i hjulet för henne.

Några  (regeringen bl.a) anser att Sverige har en fördel från tidigare medlemskap i säkerhetsrådet samt övrig historia i FN,  Dag Hammarskjöld och Folke Bernadotte. Att vi har en Feministisk regering skall också vara en fördel – OM det verkligen var så. Feminism och demokrati är bara ord – inte verklighet.

Många anser att vi pekar finger, moraliserar kring mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. De vill inte ha med länder i säkerhetsrådet som kritiserar andra i dessa frågor,  säger Terje Röd Larsen toppdiplomat från Norge.

Han vill inte uttala sig om Sveriges chanser men säger vidare. – Svenskarna har genomfört en bra kampanj, det är en fördel att ha kvinnor i spetsen [utrikesminister Margot Wallström och statssekreterare Annika Söder], men sedan finns ju denna nordiska fråga. Det som tidigare setts som en fördel kan nu tänkas bli en nackdel.

Sveriges FN ambassadör  Olof Skoog håller med om att vi gärna tror att vi vet bäst och att vi kan lösa problemen bättre än någon annan.  Det är en tendens som finns hos Sverige.  -”Förhoppningsvis har flyktingkrisen gjort oss lite mer ödmjuka”

ÖDMJUKA?? Inte Sverige inte och absolut inte Margot Wallström. Skulle vara så skönt att få höra Nederländernas och Italiens namn utropas som nya medlemmar. En ordentlig knäpp på näsan för Wallström hade suttit fint.

SVT.

Sverige i FN´s säkerhetsråd – knappast!

 

28 thoughts on “Vi är för självgoda för säkerhets rådet.

  1. De enda som räknas är de permanenta, de andra stollarna är bara statister.
    Tro knappast att Sverige kan uträtta något överhuvudtaget i denna korrupta församling av mestadels blatte staterna utom att hålla svulstiga tal.

  2. Är det meningen att Maggoten skall representera Sverige så hoppas jag att Sverige inte blir invald ,,,kärring helvetet skämmer ju ut Sverige med hela dess befolkning FYYY FAAAANNN

  3. Fi fan vi blev invalda. Nu ökar kostnaderna rejält för medborgarna i den humanitära stormakten. Bläääh!!!!

  4. Sverige i Säkerhetsrådet – Löfvén kommer att sticka till FN så ofta han kan och fullkomligt pysa över alla bräddar. Uppfattar han sig som en Palmekopia?

    • Kanske med den skillnaden att O P visste vem han var (gör inte honom bättre) men den här figuren S L ÖNSKAR att han är någon annan än S L.
      Han är med andra ord livsfarlig.

  5. Margot Wallström är urtypen för en sossepamp.
    Hon har aldrig åstadkommit något vettigt i hela sitt liv.
    Den ende som såg hennes inkompetens var Göran Persson som skickade henne i exil till Sri Lanka.
    Tyvärr lyckades hon komma tillbaka då Göran Persson avgick och inte längre kunde avstyra katastrofen.
    En sak kan hon och det är att berika sig på skattebetalarnas bekostnad

    Har Saudiarabien varit närmare så skulle dom ha invaderat landet och dömt hon till 500 piskrapp för hennes uttalanden. (S) ser ut att totalt ha tappat allt förstånd och sunt förnuft när det gäller politik.

    • det är därför jag menar att hon måste ha sugit av analfabeten och alkoholisten Löfvén för att få en plats. Hon stal ju en lägenhet av någon som behöver den bättre.

  6. Hon är en vänsterextremist i en finare förpackning.
    Hon får Sverige att framstå som en pajas och rövare i omvärlden.
    Hon har raserat goda kontakter Sverige har haft med flera länder.
    Hon har även sett till att ordna en ordentlig pension genom olika organisationer och organ.
    Detta stämmer ju inte riktigt med det hon predikar men det är ju även typiskt för en socialdemokrat.
    Jag skulle säga att hon är som Palme men i en kvinnlig variant!

  7. Instämmer, hoppas verkligen inte Sverige får en plats där. Det är absolut inget vi (våra politiker översittarna) förtjänat.
    De skulle garanterat inte tillföra något bra.

  8. Ja självgodhet är en typisk Sosseprodukt som långt i från
    alla länder gillar, en sosse pekar gärna med hela handen
    och sätter ofta den framför näsan på andra och deras åsikter.
    Margot Wallström är en sådan typisk Sosse, ta till exempel
    Israel – Palestina frågan där hon alltid är snabb i bedömingen
    av Israel i Negativa termer, men håller tyst när Palestinska
    marodörer begår brott mot Israeler? Att kalla Sverige neutralt
    är fullständigt missvisande, Sverige är snarare enögt!
    Därför hoppas jag att dom får en knäpp på näsan!

    • Håller med dig till 100% !!!
      Är det inte ett ”ISIS finger hon visar på bilden ” ????

  9. Bara för att berika sina egna karriärer. Detta meningslösa spektakel har kostat svenska skattebetalare en hel massa pengar och vi får absolut inget tillbaka.

  10. Mutpengar och löften i massor till små stater som knappt har nån befolkning. Skattepengar som går till sånt fy fan vad ruttet. Hoppas blondinbellan förlorar.

  11. Kom ihåg att man redan lagt ut 22 milijoner på detta gippo det har varit bättre om man satsat på fattig pensionärerna som sluppit att vara utan mat dagarna innan pensionen kommer………….

  12. Hoppas att Sverige och SOCIALDEMOKRATERNA inte får någon plats, det kommer att betyda en massa floskler om att alla har rätt att söka asyl inom EU + lagliga vägar!
    DETTA TILL GIGANTISKA KOSTNADER FÖR EUROPAS SKATTEBETALARE!!!

  13. Om Sverige kommer med i säkerhetsrådet så skriker politikerna rakt ut som vid en fotbollsmål. Det är bäst att vi står utanför. Annars riskerar vi att drabbas av hysteri.

Kommentera