Syrisk familjefar vill inte arbeta för att försörja sig, det är danskarnas sak att ordna

INVANDRING. Den 38-årige Saed Elnasan, hans slöjklädda hustru Malaka och parets tre barn bor i ett radhus i Århus-förorten Risskov. Bostaden har danska myndigheter ordnat åt dem. Saed är på väg att börja i danskundervisning för invandrare; något som tillhandahålls kostnadsfritt för att hjälpa invandrare att integreras i det danska samhället. Men Saed Elnasan är trots detta djupt missnöjd med sin och sin familjs situation i Danmark.

Syrisk_flykting

– Jag skulle aldrig ha valt Danmark idag. Och när vänner eller familj från Syrien ringer mig och säger att de flytt från Syrien och tänker ta sig till Europa säger jag till dem: Åk inte till Danmark. Aldrig. Danmark är inte längre ett bra ställe att söka sig till. Jag ångrar att jag kom hit.

Citatet ovan är ett av de uttalanden den syriske asylinvandraren gör i en intervju för danska  Jyllandsposten. Intervjun och de attityder Saed Elnasan ger uttryck för tas även upp i nättidningen Den korte avis.

Saed Elnasan har flytt från Syrien med sin familj, har fått ett radhus, får mat på bordet, pengar,utbildning för sig och sina barn men är ändå missnöjd, det beror på att bidragen ska sänkas.

Arbetslösa asylinvandrare som Saed Elnasan och hans fru har tidigare fått det som i Danmark kallas “kontanthjälp”. Kontanthjälp motsvarar ungefär det som i Sverige kallas försörjningsstöd (i dagligt tal: socialbidrag), men i Danmark är denna typ av bidrag betydligt högre än i Sverige. Fr.o.m. 1 juli är emellertid asylinvandrare inte längre berättigade till samma bidrag som danska medborgare. De kommer istället att få ett lägre s.k. integrationsbidrag. Den danska regeringen har beslutat införa detta av två skäl: För det första vill man göra Danmark mindre attraktivt för asylsökande och för det andra vill man sätta press på asylinvandrare att så snabbt som möjligt komma ut på arbetsmarknaden och bli självförsörjande.

I intervjun med Saed Elnasan framkommer att han redan – trots att han varken behärskar danska, engelska eller något annat europeiskt språk – fått ett par jobberbjudanden. Saed har praktiserat på en restaurang, både som städare och köksbiträde. Bägge praktikplatserna hade kunnat leda till anställning, men Saed tackade nej. I hemlandet var han nämligen egen företagare med ett 15-tal anställda och han har inte lust att arbeta som städare eller köksbiträde.

När Saed Elnasan (SE) intervjuas av Jyllansposten (JP) försöker han skylla på att det skulle vara omöjligt att kombinera ett arbete med danskstudier. Följande samtal utspinner sig mellan den syriske asylinvandraren och JP:s reporter (i översättning):

JP: Men varför vill du inte ta ett arbete som städare?

SE: Det skulle inte passa så bra, för jag ska gå i språkundervisning.

JP: I så fall kunde du ju ta ett städjobb på deltid, till exempel klockan 07 – 12, och sedan gå på språkundervisning på eftermiddagen eller kvällen?

SE: Språket spelar en mycket viktig roll. Om jag ska börja arbeta måste jag först behärska språket.

JP: Men du kunde ju arbeta och sedan gå på språkundervisning efter arbetstid?

SE: Då skulle jag inte få så mycket ut av lektionerna. Det är svårt att koncentrera sig om man ska gå i skolan på kvällstid.

Under intervjun framkommer också att den 38-årige syriern anser att det är det danska samhällets ansvar att ordna arbete åt honom, samt att han inte är beredd att acceptera vilket jobb som helst. Så här svarar han på ett par av reporterns frågor (i översättning)

JP: Regeringen förväntar sig att flyktingar ska kunna ta vilket jobb som helst. Är du beredd på det?

SE: Om jag får ett erbjudande ska jag tänka över det och se om det är något som passar mig.

JP: Din inkomst kommer nu att halveras, i och med att du kommer att få integrationsbidrag istället för kontanthjälp. Tror du att det kommer att göra dig mera motiverad att försöka skaffa ett arbete?

SE: Nej, det tror jag inte. När jag skrev på integrationsavtalet stod där inte att jag själv måste skaffa ett jobb. Det måste regeringen hjälpa mig med.

-Pettersson säger att det är tur att vi inte har sådana invandrare i Sverige för då skulle svenska medier låta dem löpa gatlopp och myndigheterna skulle slänga ut dem bums…

19 thoughts on “Syrisk familjefar vill inte arbeta för att försörja sig, det är danskarnas sak att ordna

 1. Fy fasen,ut med den här stinkande rövhålsparasiten och hans vidriga avkomma.Vi mår inte bra att andas samma luft som dessa avloppsandare begagnar sig av.Ta hans råttungar och hans avelsko och sätt dem på ett skranglit plan hem.De är lata och dumma och står på samma intiligensnivå som ett ostron!

 2. Det är ju märkligt att få komma till ett land och inte vill arbeta några timmar om dagen kun for at man går en ut ilning i danska !!! Hoppas verkligen att ni tvingar ut honom på jobb när han är färdig . Eftersom han i artikeln gnäller om att bidragen skall sänkas och rekommenderar andra flyktingar att söka sej till ett annat land ! Kallar vi i Sverige för snyltare vilket vi redan har alldeles för många av !!

  • INTE KONSTIGT ATT STORBRITANNIEN RÖSTADE NEEEEEEJ TILL EU SOM KRÄVER ATT VI SKA TA EMOT DESSA MUSLIMSKA LÖSS OCH KLOAKRÅTTOR!
   DE SKULLE SPARKAS UT UR EU MED ALLA TILL BUDS STÅENDE MEDEL, HELST EN KÖTTYXA RAKT IGENOM HUVUDET PÅ DESSA!!

  • Det är dårar som styr inom EU och Sverige leds av en SUPERDÅRE – personligen kan jag INTE resa någonstans utan pass och ID + PENGAR + VISA KORT M.M.
   Inte fan reser man någonstans och KRÄVER att andra ska ta hand om mig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Varje stat få ta hand om sina egna medborgare!! Om det INTE blir någon ändring utan denna sinnessjuka invällning av araber/muslimer fortsätter kommer fler gå ur EU!! HOPPAS!!!!

 3. Borde skickats tillbaka med vändande transport, precis som övriga asylturister!

  Vadå komma till Europa och tro att man kan välja arbete, även vi nordbor får fan ta det som finns och det får vi fan ordna själv! Ytterligare en pappskalle som inbillar sig att hen är förmer än någon annan! Ut med fanskapet!

 4. När de är missnöjda, och när är de inte det av någon anledning, så “hotar” de med att de har avrått andra att komma??? Tror de på allvar att det får oss att be honom stanna kvar och slippa arbeta?

  Ärligt tala har de en alldeles galen självbild.

 5. Fy fan för detta inavlade kräk.
  Landsförrädare som inte tar ansvar för fru och barn och sitt land.
  En äkta parasit, dom borde finnas med i biologiböcker som onaturliga avarter värre än fästingar.
  Fy fan, KRÄK, ÅK HEM.

 6. Desertör? Skicka tillbaka fort som ögat. Otack är Danmarks lön och även Sveriges. Nu har Fallujah blivit fritt från IS dit kan han få en enkelbiljett med sin familj. Otacksamhem är bland det värsta som finns och det har vi gott om både här och i grannländerna. Det skall belönas med en enkel biljett sydost.

 7. Danmark väljer med största sannolikhet inte honom heller så varör stannar han? Åk till ett riktigt flyktingläger och erbjud er att hjälpa till?

 8. “-Pettersson säger att det är tur att vi inte har sådana invandrare i Sverige för då skulle svenska medier låta dem löpa gatlopp och myndigheterna skulle slänga ut dem bums…”

  När de tvingas in i ett hörn av danskarna, fransmän eller andra så flyr de över till malmö. Det är därför det alltid under sommaren är en spik med muslimska vildar som vill flytta till Malmö för där får man allt utan att behöva motprestera. Får de inte som de vill så åberopar de rasistkortet eller som en kvinnlig vilde som alltid demolerade medborgarkontoret oc hotade personalen till livet på södervärn om fredagseftermiddagarna. Hon fick åka polisbil men efter ett par gånger så fick hon mer pengar. Nu har kontoret dimmat fönstrena så att man inte ser in och alla dessa muslimska djur som möblerar om och hotar ills de får som de vill. det är analfabeten och ptrasket Löfvén som bjudit in dem. Han får ta hand om dem genom att upplåta sitt boende.

 9. Rättelse: I det här fallet är det Danskar man lurar.
  Vilket i de ofta “stolta” folken som satsat på inavel i hederskulturens namn inte gör skillnad på danskar eller svenskar.

 10. Ni vet redan svaret med citatet från:
  De hånskrattar åt oss

  Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

  Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

 11. Han säger att han aldrig skulle ha valt Danmark. Det finns mer än 50 arabiska länder att välja istället. Där får han säkert gratis hus och pengar för hela sin familj och han behöver inte gå på språkkurs.

  Dessutom är det mannen som är familjens överhuvud bland muslimer och skyldig att försörja dem – inte Danmark.

Kommentera