Den stora mardrömmen

Johan Westerholms nya inlägg på Ledarsidorna borde få många att sova dåligt.

Westerholm är socialdemokrat, hur märkligt det än kan te sig när man läser hans texter. Han ogillar att alternativa medier citerar honom, men alternativa medier gillar att citera honom då han skriver bra, intressant och texterna bygger på informativa källor, uppgifter från de innersta kretsarna och kunskap.

”Anno 2018: Den stora mardrömmens år”

Så lyder rubriken på Westerholms nya inlägg på Ledarsidorna. I texten får vi veta varför de borgerliga partierna ogärna fäller dagens katastrof-regering. Jag tänker inte närmare analysera texten, utan uppmanar er att läsa den. En liten aptitretare ska ni ändå få.

”Beroende på utfallet i mottagandet och de av staten tvingande kommunplaceringarna under 2016 och 2017 kommer en kommun med invånarantal mellan 10 000 och 20 000 gå miste om 17 miljoner kronor i statsbidrag per år…//…Sveriges Kommuner och Landsting har tidigare bedömt att den kommungruppen kommer behöva kommunalskatten med fem kronor på varje intjänad hundralapp…//…Detta var prognosen innan regeringen aviserade neddragningen i ersättningssystemen för nyanlända”

Att 2018 är året då förra årets asylkaos kommer att visa sig på allvar (dagens situation är bara en försmak) vet vi sedan tidigare. Att mardrömmen blir hemskare än många kunnat ana, förstår vi när vi läser Johan Westerholms text.

Nu vore det intressant att ta del av kommunpolitikernas reaktioner. Gör din medborgerliga plikt, skicka ett mejl eller ring din närmaste kommunordförande och be hövligt om en kommentar till Westerholms text.

Hade vi nu haft en lokalpress värd namnet, hade de nu hängt på telefonen och bett om en intervju med sina lokalpolitiker. Nu har vi inte längre en lokalpress värd namnet, men den lokaltidning som vågar ta upp den väntande mardrömmen för kommuninvånarna, kommer att sälja många extra lösnummer och kanske rent av återfå flyende prenumeranter. Återstår att se om de vågar eller vill…

Ledarsidorna

Ps. Ja, jag har skickat ett mejl till närmaste kommunordförande och publicerar svaret när det kommer…om det kommer.

14 thoughts on “Den stora mardrömmen

  1. Varje kommunpolitiker har ju vetat om vad som kommer att hända.

    Socialstyrelsen får nog skriva om sina regler av vad en medborgare kan förvänta sig.

  2. Tack Stefan K för tipset! Skummade igenom den Promemoria som fanns på Ledarsidorna och fick huvudvärk. Alla vet väl? att det kommer att gå åt H-E men något omedelbart tvärstopp för vansinnet genomförs inte! Vilka behöver EU? Det gick ju att leva och handla mellan olika länder innan EU lurades på oss, – för att nu inte nämna följderna av Schengen-avtalet!

    • Det skulle varit TVÄRSTOPP REDAN vid Maastricht avtalet som väldigt många medlemsstater protesterade mot !!!
      Varför kunde man genomföra detta trots alla protester ?????

  3. Det har hela tiden varit klart för alla som förmår att tänka själva att Sverige inte klarar av att finansiera västerländsk levnadsstandard åt alla de som har kommit och kommer.

    Hittils har detta döljts av sjuklövern och hatmedia, men förr eller senare blir man ändå konfronterad av verkligheten precis som det gick med ”volymfrågan” förra hösten.

    Egentligen ganska förvånansvärt om regeringen lyckas förskjuta ”överrullningseffekten” så långt som till valåret 2018. Innan det måste det ju bl.a. börja fixas bostäder åt dem som kom i fjol.

  4. Statsskicksmässigt hör Sverige till de mest kriminella staterna i världen. Åsiktsdiktatur/demokratur, bristande yttrandefrihet och totalt genompolitiserad media kuvar folket och ser effektivt till att endast en monopoliserad version av tillvaron förmedlas sedan decennier tillbaka. Samtidigt som folk växer upp i det kaos som politiker och media ansvarar för. Internet har öppnat upp folks ögon för hur Sverige i verkligheten styrs.

    Man har ett ansvar för allt man gör i livet, även politiker och media. Hur f-n kan de leva med detta. Det handlar i slutändan om ett förakt för det svenska folket och deras friheter. Usch!

    • Ämbetsmannaansvaret avskaffades den 1 januari 1976 och ersattes med brottsbalken.Därför kan politiker fiffla lite hur de vill och i stort sett bara säga ”hoppsan, vi räknade visst lite fel och glömde det där med framförhållning och konsekvensanalys!”

      • Trelleborg den 28 juni 2016.

        Hej Fiona!

        Nja? Var det inte 1974 som Palme tog bort tjänsteansvaret? Sedan tror jag att det återkom år 1989 i Brottsbalken Kap 20.

        Där står att om brottet är grovt så är det fängelse mellan 6 mån och 6 år som skall dömas.

        Tjänsteansvar finns således i lagen.

        Notera att i lagen krävs EJ att uppsåt skall bevisas. (Jag har läst lagen men ej propositionen.)

        Enligt lektor på Juridicum i Lund så hade då (ca 1995) aldrig utdömts straff för Grovt Tjänstefel. .

        Jag tar gärna en hederlig diskussion om vad det beror på att tjänstemän i Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna) och politiker som är ordförande i nämnd aldrig döms. Ett problem är att de flesta Svenskar är för fega och för okunniga för att gå till Polisen och göra anmälan av brott som begås av det offentliga.

        (Enligt Förvaltningslagen har ordförande i kommunal nämnd tjänsteansvar. )

        Åklagare har övertygat mig om att det så kallade rättsväsendet är korrumperat. Det är orsaken till att (nästan) ingen döms.

        Jag deltar gärna i en diskussion med Fiona och Pettersson om problemet. Över telefon eller Skype.

        Med vänlig hälsning
        Tomas.

      • Kompletterar med att meddela att Said Abdu (dåvarande Folkpartiet) lade in en motion till riksdagen 2015/16:789 angående återinförande av ämbetsmannaansvaret.

  5. Varför vill han inte bli citerad? Det är ju en komplimang att bli citerad på det sätt som han blir. Han borde vara stolt över att han uppmärksammas för sina ”ledare”

  6. Med Johans facit finns inte så många acceptabla val kvar för Sveriges röstberättigade befolkning!

  7. Jag brukar säga att 80% av det svenska folket är socialdemokrater och att det därför är synd att socialdemokraterna inte är det. Om efterträdarna följt Erlanders politik hade vi inte befunnit oss i det utsatta läge som vi befinner oss i. Sedan kan vi också rada upp politiker från andra partier som varit behjälpliga i förstörelsen av Sverige. Jag tänker främst på Reinfeldt vars högförräderi i nivå med Cronstedts är den enskilda händelse som skadat Sverige mest i nutid men även på Westerberg som tvingade Bildt att riva upp Luciabeslutet. Till dessa tre kan vi i princip lägga hela den förra regeringen med få undantag även om vissa såsom Ullenhag och Ohlsson framträder tydligast.

    • Cronstedt blev grundlurad, han uttsattes av ryssen för massiv propaganda samtidigt som han hade en dålig uppfatting om vad som försigick i omvärlden. Sannolikt dålig uppbackning från övriga svenska förband också.
      Vad Reinfeldt gjorde däremot, gjorde han med berått mod helt och fullt medveten om vad hans handlingar ledde till.

Kommentera