Demokrati på jobbet?


Vi påstås leva i ett demokratiskt land där alla har rätt till sin egen uppfattning. Varför måste då oliktänkande lämna sina arbeten?  Varför måste ledningar för mediaföretag informera  om vad som får skrivas och sägas, vilken ”policy” som gäller. Om man väljer att skriva om sanningen istället för det som ledningen bestämmer så får man gå.  Om man uttrycker sin politiska ståndpunkt på ex. sin Facbooksida – så får man gå?

En debatt som ofta tystas ned är just denna.  Det märkliga i det hela är att på 70-talet var det samma sak inom media. När vänstervågen gjorde ett jättekliv in i journalisternas värld ”tvingades” den gamla stammen att sluta. Utfrysning  och mobbing var inte ovanligt.

Det har inte varit OK att diskutera detta under dessa år men nu har problemet blivit så tydligt att vi måste. Under hela asylkaoset har vi fått läsa lögner  och lögner och vita lögner. Vi har fått läsa halva sanningar och fått uppleva hur mycket media mörkar i vårt samhälle.

Polisen har samma strategi. Vården likaså. Man vågar inte säga var man står politiskt i fikarummet på sjukhuset. ”Fel” person kan höra och du får flytta på dig. Vem säger att man blandar ihop sitt arbete med politiken?  Litar vi inte på vår vårdpersonal, att de kan vara professionella och hålla isär begreppen?

Vad är det som skrämmer? Är det rädslan för att folk skall göra uppror när de får höra sanningen? Då är detta fel strategi. Folket kommer att få veta sanningen förr eller senare och då växer vreden för att man blivit förd bakom ljuset. Många äldre läser och lyssnar endast till SVT och Expressen/Aftonbladet. De litar blint på allt som står – tills de får läsa sanningen. Då blir de stötta och förolämpade istället över att bli behandlade som småbarn som inte tål sanningen.

Älskar när 80+-åringar ber en att läsa ”riktiga nyheter” så att de vet vad som pågår.

Vården – sköterskor har blivit omplacerade för att de sympatiserar med SD??   Är inte SD ett demokratiskt valt parti lika mycket som moderater och sossar? 7-klöver vägrar arbeta med SD. Var är demokratin?  Nonchalerar de bara 20% av Sveriges befolkning med nästan lika eller fler väljare än vad de själva har?  Demokrati – Hallo?!!  Övriga Europa har  med framgång samarbetat med likvärdiga partier, inte minst Norge och Danmark.

Polisen – som har bakbundna händer. De varken kan eller får sköta sitt jobb. Pressansvariga poliser har ett ansvar att undanhålla sanningen så mycket som det går. Är en rånare en rånare med afrikansk utseende så är han/hon det! Inte en svensk eller Karlstadbo, det är en svart rånare. Varför får man inte säga det?  Sanningen kan väl inte vara farlig, eller?

För en del av Sverige, framförallt media och 7-klövern är sanningen lika med SD, man skyr den som pesten.  Ett faktum är att många journalister, många poliser, många vårdare och sköterskor, många av allt  behåller sina tankar för sig själva  för att inte bli mobbade, utfrysta eller omplacerade på sina arbeten. Är det demokrati 2016?

Inom de flesta arbetsplatser välkomnas olika synpunkter och vinklingar, det är demokrati. Att man lyssnar och tar till sig vad andra människor har att säga, det är demokrati.  Att man flyttar på en anställd eller elev som bär en SD-pin eller ”tystar” deras artiklar för att de inte är pk, det är inte demokrati. Att man vägrar diskutera med kollegor inom kommuner och riksdag, det är inte demokrati.

Vad är det vi inte fattar? Varför snackas det bara en massa skit om att vi bor och lever i ett demokratiskt land?  Kom och snacka om demokrati när  det har blivit verklighet – om sisådär  2 år kanske!!


14 responses to “Demokrati på jobbet?

 • Lökskal vad gör vi med dem?

  När ska ni förstå att demokrati aldrig har funnits.

  Endast en stor illusion,
  för att få dumma mäniskor att betala skatt på allting.

  Som en viss del kan spendera som dom tycker är bra hahahaa

  Dom har inte förstått att all den vägledning endast är för att dupera mindre begåvade.

  Ställ dig i kön allt för att ni ska känna er så små som möjligt, har du tur så får du lite allmosor, era dumma slavar
  Lycksökar partierna i sju klövern hånskrattar var gång dom lyckas får folkets respons genom ren manipulering,
  Vi tar det från statens kassa det är ju inga riktiga pengar.
  Sveriges kassa som ska gå till svensken ingen annan.
  Öppna era hjärtan och se era barns barn bli våldtagna och skändade på alla sätt och vis diskriminerade i sitt fädernas land.

  Allt för globaliseringens skull

  NÄ FY F AN

  Gilla

 • eva

  Bästa ordet: DUMOKRATI. Vill gå ett steg längre och införa begreppet DUMOKRATUR. Dumokrati + Demokratur = Dumokratur. Lite svåruttalat bara.

  Gilla

 • buffalo

  Sverige .Kul ställe att bo på just nu ?

  Varför är muslimerna så impopulära?

  Kan inte Israel ge oss en klagomur?

  Gilla

 • ossie

  Undrar om DDR var värre ?

  Gilla

  • Kurt

   Vist va DDR värre, men Sverige ha tagit en bra början men än så länge skjuter inte makthavarna på oss. Kanske en tidsfråga?

   Gilla

   • Bernt

    Nja, vet inte om det stämmer, man behöver inte skjuta folk för att dom skall förstå vad som gäller. Tyvärr är det så i Sverige idag.

    Gilla

 • Bee Planet

  Puss & Trevlig Midsommar!

  Gilla

 • Bee Planet

  Jag hoppas den jävla landsförrädaren brinner i helvetet.

  Gilla

 • Bee Planet

  Säger man nåt dåligt om vänstern idag så är man automatiskt högerextrem.

  Gilla

 • Bee Planet

  Mari demokrati är död den finns inte i Sverige.

  Gilla

 • Android77

  Vi har tre tabu:n på arbetsplatserna.

  Politik, Religion och Lön

  Gilla

 • Petter (SD senast 2018)

  I en demokrati har du normalt sett inte bara rätt till din egen uppfattning, du har också rätt att yttra den offentligt. Sverige uppfyller inte dom kraven! Sverige är ingen riktig demokrati.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: