Oroligt i Bagarmossen efter dödskjutning

INVANDRARVÅLD. Igår sköt polisen ihjäl en man som öppnat eld mot dem i Bagarmossen, efter det har det varit oroligt i området. Polis och räddningstjänst i Stockholmsområdet har fått in flera larm om anlagda bränder under natten mot torsdagen.

Polisen har en pågående insats i Bagarmossen och räddningstjänsten kunde initialt inte gå in i området på grund av misstänkt upplopp. – Det är ungdomar som har samlat ihop material för att tända eld på, säger Pia Glenvik vid polisen.

Under natten mot torsdagen har larmet gått på flera håll i Storstockholm om anlagda bränder. Polis och räddningstjänst larmades vid 02-tiden till Bagarmossen i södra Stockholm.
– Vi är där med anledning av att ett tiotal ungdomar har samlats och tänt eld på någonting, säger Pia Glenvik, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Polisen har ingen misstänkt för bränderna. En ungdom har förts hem till sina föräldrar och ytterligare ett par personer har identifierats.
– Det här är ungdomar som är lediga från skolan. Man önskar att det var fler vuxna som var ute bland de här ungdomarna som faktiskt är ute 3 på natten, säger Pia Glenvik.

Enligt boende i området har det även hörts flera smällar under natten. Även räddningstjänst är på plats, men kunde inte gå in i området initialt på grund av uppgifter om upplopp.

– Det brinner bildäck och annat möjligt skräp i centrum. Vi väntar på polisens klartecken att gå in, säger Johan Winsnes, ledningförman vid räddningstjänsten i Stockholm vid 02-tiden. Räddningstjänsten har under natten även kallats till Sollentuna, på grund av misstänkt anlagda bilbränder.

-Pettersson fattar inte riktigt. En ungdom har körts hem, några har identifierats men polisen har inga misstänkta!!! och räddningstjänsten väntar på polisens tillstånd att gå in…är det krig?

9 thoughts on “Oroligt i Bagarmossen efter dödskjutning

  1. Dra in bistånd för familjer och vräk packet. Enligt hyreslagen skall man följa ordningsföreskrifter i området.
    Gör razzior i området och stör deras narkotikaförsäljning.
    Går inte vara mesig som sossar och Dan Eliasson.
    Leder till kravaller som vi såg i Baltimore och det visade sig att den som dog vid polisingripande dog naturligt av egen sjukdom.
    Mycket farlig situation som vi ser framför oss.
    Går inte ha en polischef som är totalt misslyckad och sossar MÅSTE BORT.

  2. Ja dom vill ju ha det precis som i Mellanöstern, konstigt för
    Svetsaren säger att dom flyr för sina liv? Ja till och med dom
    döda flyr tydligen för sina liv, enligt honom?

  3. Tack Polisen för att ni tog död på blatte.
    Polisen borde få 100 000 som belöning.

Kommentera