Gruppöverfall sker sällan – men polisen har tydlig bild av vilka gärningsmännen är, nämligen asylsökande män

INVANDRARVÅLD. Övergrepp av män i grupp sker sällan i relation till andra sexbrott enligt en rapport från polisen. Men när så sker är det främst asylsökande ungdomar som står bakom. Enligt Stephen Jerand, polisområdeschef i Jämtland, är det en bild som stämmer väl överens med övergreppen som skedde i Östersund i vintras.

I Östersund skedde en våg av uppmärksammade kvinnoöverfall i vintras. Något som polisen i början av mars gick ut och varnade för. Enligt Stephen Jerand, polisområdeschef i Jämtland, var det något nytt att övergreppen skedde i den omfattningen och att män agerade i grupp.

Av den rapport som polisen nyligen sammanställt över sexuella ofredanden bland ungdomar i Sverige framgår det att det är få anmälda brott överlag där det rör sig om flera gärningsmän. Men när så sker är det främst ungdomar som söker eller nyligen fått asyl som står bakom.

-Spännande säger Pettersson, nu väntar vi bara på att hatmedia börjar kallas polisen rasister och fascister som de gör med andra som säger sanningen…

Läs mer på Östersunds-Posten 

Tidigare på bloggen om polischefen och Östersund

Stephen Jerand, polisområdeschef i Jämtland

13 thoughts on “Gruppöverfall sker sällan – men polisen har tydlig bild av vilka gärningsmännen är, nämligen asylsökande män

 1. Invandrarverket och arbetarskyddsstyrelsen kommer säkert med en lika bra lösning till alla kvinnor som de gjort för alla som jobbar med invandrare:
  De ska utrusta alla bilar med en “flyktknapp”, som kopplar bort alkolåset så att de snabbt kan rädda livet när invandrarna anfaller.
  Två myndigheter har alltså bedömt invandrarna som farligare än rattfyllerister! ……..=> Intressant!
  Jag behöver inget alkolås men vill ha en riktig “flyktknapp”!
  Jag är rädd!

 2. “Åldersförvirring sätter hård press på domstolarna.

  Sverige har på kort tid fått en stor population människor vars identitet inte omedelbart går att fastställa, och som således har goda skäl att ljuga om sin ålder om de ställs inför rätta för brott.

  Det sätter rättssystemet under press på ett sätt som kommer att påverka oss under lång tid framöver. ”

  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/aldersfoervirring-saetter-hard-press-pa-domstolarna-25953

 3. Stephen J påstår att trakasserierna mot kvinnor begås av asylsökande unga män…..-detta går på tvärs emot Vänsterpartiet Jonas “FATTA” Sjöstedt och Feministiskt Initiativ som påstår att detta är könsrelaterat och framförallt gruppen ÄLDRE vita män är de skyldiga!
  Märkligt hur vansinnet och GALENSKAPEN tagit ett JÄRNGREPP över 87:ans inre värld och hur VANFÖRESTÄLLNINGAR GÖRS TILL SANNING!
  Det är så förbannat YNKLIGT OCH FEGT att inte ens våga lämna ut signalement på sexförbrytare, våldtäktsmän och mördare…TYPISKT EXPRESSEN ATT INTE GE SIGNALEMENTET PÅ ARABEN SOM KNIVHÖGG EN ÄLDRE MAN……!
  Sverige går en mycket mörk framtid till mötes tack vare bland annat FEMINISTISKT INITIATIV OCH VÄNSTERPARTIET!!!!!!!!!

 4. Polisen Stephen Jerand borde entledigas av Dan Eliasson, det är väl kod 291 som gäller fortfarande?!
  Polisen Stephen borde få SVT och hatmedia på sig och ev. åtalas för tjänstefel och hets mot folkgrupp, att säga sanningen är ju numera kriminaliserat i Sverige som det är i Nordkorea och som det var under Hitler och Josef Goebbels i 3:e riket!
  Det är sedan länge FÖRBJUDET att lämna ut signalement på niggrar och araber – kod 291!!!!

  • Det är ju otur för oss att “feministregeringen, Jonas, 7-klövern” inte är ett dugg oroade för sina egna barn, nära o kära, för dom verkar fullständigt skita i allt som inte handlar om vår nya adel och Islam

   • Ståfräs :
    Då jag inte är permanent bosatt i Sverige sedan 30 år men med avbrott så har jag kanske lite perspektiv. Du ska veta att min erfarenhet är när jag för den okontrollerade invandringen på tal, ja då är jag färdig för “sopsortering”, jag tillhör brännbart.

  • Hon uttrycker precis det man själv känner!
   Såg ditt senare inlägg. Vilket/vilka länder har du bott i?
   England? I så fall vad tror du om Brexit?

   • Vasaättling :
    Ja jag har bott i UK under åtta år, det är nu längesedan och det var där mina naiva ögon öppnades för första gången. Jag bodde i den delen av UK där det var fattigt och där “pakisarna” hade tagit över, därav ännu mer fattigt. Jag tillhörde de få som bodde i en “gated community”, så jag vet väl hur det inte fungerar utanför gated communities.

    Brexit, för att fatta mig kort jag hoppas att de röstar ut men jag tror att de stannar, lite kul är att engelsmännen alltid då när bodde där talade om de andra länderna i Europa som att UK inte tillhörde Europa men som sagt det var decennier sedan.
    Jag fick alltid uppfattningen av att de ville tillhöra USA, hade UK varit ett skepp så hade de kastat loss och seglat västerut.

Kommentera