Avtal om utvisningar på plats

INVANDRING. De 69 personer som för närvarande är i Danmark i väntan på utvisning ”tålt ophold” kommer att placeras på det tidigare på uppehållstillstånd kommer att krävas för att stanna i den tidigare öppna fängelset Kærshovedgård på Ikast på Jylland, Danmark.

Tålt opholt i Danmark är en juridisk status som beviljas personer i Danmark som inte har laglig uppehållstillstånd men inte kan utvisas. Orsaken är oftast att de riskerar dödsstraff, tortyr eller annan omänsklig eller förnedrande behandling i det land de annars skulle utvisas till.

Tålt ophold tilldelas vanligtvis personer i tre fall:

  • Den som nekas asyl eftersom han har begått ett allvarligt brott mot mänskligheten eller krigsförbrytelser.
  • Den som dömts till utvisning i samband med brott mot brottsbalken.
  • Den som utvisats administrativt när han / hon kan vara ett hot mot den nationella säkerheten eller den allmänna ordningen.

Danmark och andra länder får enligt  enligt internationell land utvisa någon till ett land där de riskerar tortyr eller dödsstraff, därför får de tålt ophold i stället. Detta innebär att utlänningen har rätt att stanna i landet, men utan de rättigheter som följer med uppehållstillstånd.

Nu haren politisk majoritet bestående av regeringen, socialdemokraterna, de danska folkpartiet, de konservativa och Liberal Alliance beslutat om skärpta regler för dem med tålt opholt.

– När du är här på begränsat uppehållstillstånd, måste vi göra livet så outhärdligt som möjligt, och jag tror att vi är nära nu. Vi får genom avtalet mycket mer kontroll över dessa människor, och om det är så att det inte uppfyller sina skyldigheter, då hamnar du väldigt snabbt i fängelse, säger invandrings och integrationsminister Inger Støjberg (V).

Huvudpunkter i avtalet:

Anmälningsskyldighet införs, så utlänningar måste vara på boendet från 23:00 till 06:00. Straffet höjs för brott mot anmälningsplikten. Fotboja används, brott mot reglerna ska beivras senast 30 dagar från åtalet. Förmåner ska dras in. Fängelsestraff används oftare.

Ytterligare fokus läggs på hemtransport av personerna och regeringen kommer att undersöka hur långt man kan gå enligt de internationella konventionerna.

-Pettersson noterar att Danmark har 69 personer  som ska ut. Sverige har minst 100 000 (60-80 tusen av förra årets asylsökande…

4 thoughts on “Avtal om utvisningar på plats

  1. Och i Sverige ska pensions räddarna stanna.
    Stefan Röfven är ett politiskt psycho. Ja resten av hans rödgrönrosa hönsstrumpor också för den delen.
    Hans svar till pensionärerna i partiledardebatten om den dåliga pensionen var ”jobba mer och längre så löser det sig”
    JAHA
    Och det samtidigt när de väller in en massa folk som OCKSÅ ska jobba
    MEN SOM
    Ska åka gräddfil ut på arbetsmarknaden?

Kommentera