Ryssland får böta 150.000 Euro.

Nu har Ryssarna fått sin dom av UEFA efter bråken före, under och efter matchen mot England. 150.000 Euro, nästan 1,4 miljoner  kronor. Ryssland fick även en villkorlig dom. Detta innebär att de Ryska fansen måste hålla sig i skinnet annars åker de ut ur EM.

Självklart är inte Ryssarna nöjda med detta. De anser att det är en konspiration. Den Franska polisen vill försöka att deportera ett femtiotal supportrar som de stoppat i en buss på väg till Lille. Gissningsvis kommer de att stoppa fler.

Det var i lördags som 35 människor skadades i kravallerna. Enligt TT har ett 20-tal personer gripits. Tio av de gripna har ställts inför rätta. Sex britter, en österrikare och tre fransmän. Två britter har dömts till fängelse i tre respektive två månader.

Hela grejen är tragisk – det skall vara en stor folkfest och inget annat!

9 thoughts on “Ryssland får böta 150.000 Euro.

  1. Ett land ansvarigt för sina medborgare? Börjar likna svensk förvaltningsdomstol.

    Har man gripit och lagfört någon? Är man säker på att det är ryssar, kan vara ukrainare utsända av Soros?

    Borde man inte bestraffa Frankrike? Arrangören brukar vara ansvarig för ordningsfrågor.

    • Man har, vad det verkar, lagfört engelsmän, fransmän och österrikare. Inga ryssar vad jag förstått. Men UEFA resonerar väl som Soc i Sundsvall gör. Bara för att en person friats i domstol betyder det inte att han/hon är oskyldig. Så, bara för att ingen ryss lagförts så är det Putin som är skyldig

  2. Hade det inte handlat om hjärndöda idioter, så hade de kunnat gått samman mot Europas verkliga problem….

  3. Vi som håller Red Hot Chili Peppers som ett av världens bästa rockband får en högtidsstund när de far ut i bil, tillsammans med James Corden.

    Skitkul och mycket häftigt. Missa inte brottningsmatchen mellan James och Anthony Kiedis.

    Tänk om alla fotbollsfans även kunde tänka och roa sig så.

    • Det som jag finner märkligt är (om det inte är rent propagandakrig) att av de 20 hooligens polisen lyckades gripa,fanns inte en enda ryss !!
      Engelmän,fransoser,och en österrikare har redan dömts till fängelse.Ytterligare tio sitter häktade och väntar på sin rättegång.

      • Vill man vara lite konspiratoriskt lagd så kan man undra hur det kommer sig att Ryssland får böter, medan England klarar sig. För de engelska supportrarna var inga oskyldiga små barn, så som de uppförde sig när den ryska nationalsången spelades.

      • Det förtäljer inte historien – 20 anhållna, 10 dömda, vilka var de övriga 10? Antagligen ryssar men som sagt, vem vet?

Kommentera