Nyanlända får förtur

”Folk kan ju inte stå med resväskor på gatan”.

Så säger en representant för Huddinge kommun som svar på frågan varför nyanlända får förtur till lägenheter.

Under 2016 har kommunerna i Stockholms län ett krav på sig att ta fram 6 689 lägenheter till nyanlända, en ökning från förra årets 935.

Vi får veta att kommuner som saknar kommunala bostadsbolag, köper bostadsrätter och bygger om befintliga lokalare till lägenheter åt araber och afrikaner som anländer till Sverige. I kommuner med kommunala bostadsbolag, låter man de nyanlända passera de allt längre bostadsköerna.

I Ekerö kommunen säger det kommunala bostadsbolagets vd, att samtliga lediga lägenheter i år kan komma att ges till nyanlända. Samtidigt erkänner han problemet och tycker synd om de cirka 4 000 som redan står i bostadskön och som nu petas ned ytterligare.

Endast fem kommuner i Stockholms län, säger att de inte tänker lämna fler lägenheter till nyanlända i år än de gjorde förra året.

Vi ska inte glömma att den nuvarande regeringen (S och Mp) gjort det till lag att samtliga kommuner måste ta emot nyanlända och därmed tvingar man kommuner att kringgå de bostadsköer som växer. Från SVT:s webbsida kunde vi läsa om denna lag i oktober och där fick kommunerna veta följande: ”Däremot tas inte hänsyn till bostadssituationen på orten, helt enkelt för att regeringen anser att det är kommunens skyldighet att se till att det finns bostäder för nyanlända.” Socialdemokraterna och Miljöpartiet mina vänner.

Hem & Hyra

17 thoughts on “Nyanlända får förtur

  1. Inte fan har då jag bjudit hit dom! Har du?

    Hur många etniska svenskar är uteliggare och står med resväskan i hand på gatan? Vore bättre i så fall att de får gå före i bostadskön!

    Det är olika värde på individerna trots mantrat ””allas lika värde”” en del har ett större värde än någon annan! De med högre värde är asylturister och PK patraskfeminister! de går alltid före, inom alla områden i det svenska samhället!

  2. Nej, VI har inte lockat hit dem. Det har MP och Reinfeldt i Moderaterna gjort 2011 vid den överenskommelse om att alla som kommer till Sverige och funnits i sverige, även om de inte har rätt att vara i sverige skall försörjas och erhålla sjukvård, tandvård, skola praktiskt taget gratis, vilket landets finansiärer dvs skattebetalare inte har.

  3. Motsättningar finns inte naturligt – de skapas. Skapas framförallt av regeringen, både denna och den förra. Allt som sägs och görs skapar motsättningar. Den PK-tokiga pressen och regeringen skapar större och större segregation. Människor som Mona Sahlin som skor sig på andra skapar motsättningar. Behandlingen av ”barnen” som är vuxna skapar motsättningar. Att invällare och lycksökare får gå före i bostadskön skapar motsättningar. Behandlingen av svenska barn i skolan kontra invandrarbarn………….
    Finns det något som sker idag som inte skapar motsättningar och större och värre segregation???

  4. Här en jättebra och intressant artikel ,en intervju som NyaTider gjort med en stark,rakryggad sanningssägande och mycket klarsynt kvinna med huvudet på skaft,henne har ingen lyckats lura med den ”falska flyktingkrisen” att tycka synd om de där hundratusentals muslimska välnärda,välklädda aggressiva krävande männen från mena som tar sig till Europa för ett bättre liv och kolonisation.Denna modiga och osjälviska hjältinna har verkligen stor kunskap,djup insikt om förhållandena i mellanöstern och hon värnar om de allra mest utsatta och hjälper dem på plats.Svt borde verkligen göra en dokumentär om denna tysk/turkiska hjälparbetare Hatune Dogan,men eftersom Svt är starkt sanningsfientliga och faktaresistenta så kommer det inte ske.Jag håller fullständigt med Hatune Dogan om att Europas politiker vet precis vad de gör men blundar för konsekvenserna som alla massövergrepp på kvinnorna i Köln,de är galna.Och jag anser att Sveriges politiker i sjuklöverjuntan är de mest galna i hela västvärlden.

    ”Hatune Dogan: ”Europas politiker släpper in sina egna mördare”

    Hatune Dogan är den frispråkiga nunnan som åker världen runt, besöker flyktingläger och krisområden och samtidigt vågar kritisera Europas förda invandringspolitik. Hon brinner för sitt hjälparbete och startade stiftelsen Hatune Foundation för att kunna nå ut till så många som möjligt. I dag är det en stor organisation som verkar på flera kontinenter. Nya Tiders Sanna Hill åkte till Irak och Turkiet tillsammans med Hatune och intervjuade henne på bergstopparna vid gränsen till Syrien.

    ”Hatune Dogan sticker inte under stol med att hon inte är så kallat politiskt korrekt. Hon kritiserar radikal islamism, går hårt åt Europas politiker för det hon kallar ”skeva prioriteringar” och tycker att invandringspolitiken inom EU är en katastrof. Ett turkiskt medlemskap i EU är hon starkt emot, och hon anser att Rysslands närvaro i Mellanöstern är något mycket positivt, baserat på vittnesmål från flyktingar och soldater i Syrien och Irak. ”

    ”Den är katastrofal. Europa släpper in sina egna mördare. Jag förstår tanken att i grunden kristna länder öppna sin dörr, men Europa öppnar sina dörrar för helt fel personer. Det är inte de mest utsatta minoriteterna som vi prioriterar. Det är inte de som riskerar förföljelse som vi släpper in. Inga änkor, få kvinnor och få barn.”

    Den turkiska regeringen är som skräcken själv. Turkiet allena kan orsaka ett tredje världskrig. Men Europas politiker är galna, de tror på Erdogan och hans lögner. Han skrattar åt dem förstås.

    Jag vill verkligen inte att Turkiet går med i EU. Det skulle innebära slutet för Europa, med 70 miljoner turkar som får fritt inträde. En majoritet av dessa är sunni-muslimer, som skulle trampa på oss om de fick chansen. 90 procent av den muslimska befolkningen i Turkiet är just sunni-muslimer, och en fri invandring av dessa skulle vara förödande.”

    http://www.nyatider.nu/hatune-dogan-europas-politiker-slapper-in-sina-egna-mordare/

  5. Om inte Svenne kålrot ser till att förpassa dessa skitstövlar
    till makthavare utanför makten 2018, så kan detta landet
    betraktas som förlorat!

  6. Politikerfrälset visar SOLIDARITET med dem de verkligen vurmar för dvs. araber/muslimer!!!

  7. De ”flyr för livet” mitt i krig och elände (?) – ändå hinner de med att sälja allt de äger och har, att packa ned väskor och beställa resan ……. i lugn och ro …..

    • Och framförallt har dom hunnit ta med sig Ipad , senaste
      modellen av mobiltelefoner, märkes dojor och märkeskläder?

  8. Hur bodde dom på vägen till Sverige,bodde dom på hotell eller dög det att sova i skogen då.

  9. Om jag reser till ett annat land och inte har bokat hotell kommer jag få stå med väskan på gatan.

  10. Sätt upp tältläger för nyanlända. Finns nog en massa gamla militärtält som kan komma till nytta.

  11. Finns en andra hands marknad kommunen borde använda sig av.
    HELT fel låta nyanlända gå före i köer. Kommer skapa stora motsättningar.

Kommentera