Saudier vill sprida islamsk fanatism i Örebro


ISLAM. Stiftelsen Al Risalah vill bygga ett centrum för gymnasium, kultur, handel och simhall i Örebro. Kostnaden föreslås bli 100 miljoner kronor. Som P4 Örebro berättade i går, har stiftelsen Al Risalah Skandinaviska stiftelse planer på att bygga ett centrum för utbildning, handel och friskvård i Örebro. Idag driver stiftelsen den muslimska Al Salamskolan i Örebro, med skola från förskoleklass till nian och och fem förskoleavdelningar i Västhaga och Ladugårdsängen.

– Vår verksamhet växer och i takt med att staden växer vill vi var med och bygga samhället, säger Hussein Aldaoudi, skolchef på Al Salamskolan.

Efterfrågan på förskole- och skolplatser ökar och skolan har behov av att flytta förskolan från lokalerna på Hagagatan för att kunna bygga ut skolan.

– I samband med de planerna började vi fundera på att utöka verksamheten och starta ett större projekt som vi kallar Närkecenter. Varför inte bygga ett centrum som alla i samhället kan ha nytta av? säger Hussein Aldaoudi.

Han ser en förebild i exempelvis Haga centrum.

– Men det här centret ska ligga på en plats där det inte redan finns handel, i någon del av Örebro där staden växer.

Al Risalahstiftelsen vill bygga en gymnasieskola, och ser också en förebild i internatskolan Lundsberg, där eleverna bor nära sin skola. – Men vi vill finnas i Örebroregionen och inte ute på landsbygden, säger Hussein Aldaoudi.

Han ser det som ett integrationsprojekt. – Genom att bygga centrumet nära skola och boende ökar möjligheter till engagemang och närvaro i skolan.

Ett första kostnadsförslag för satsningen ligger på 100 miljoner kronor som stiftelsen kan stå för, för ett centrum på cirka 6000 kvadratmeter.

Bekymret är att det inte finns någon tomtmark att bygga på i Örebro. – Vi har fört diskussion med Örebro kommun och fått ett mycket positivt bemötande. Tyvärr finns idag ingen planerad mark att bygga på, men vi finns med som intressenter när det kan bli aktuellt, säger Hussein Aldaoudi och tillägger att man också har kontakt med lokala företag som visat intresse för att vara med i projektet.

För att kunna bygga ett centrum eller en skola måste tomten vara detaljplanelagd för det. – I dagsläget har vi inga färdiga tomter att erbjuda för att bygga varken skola eller stadsdelscentrum. Men vi jobbar med att planlägga mark för nybyggnationer av skolor, säger Matilda Madsen, exploateringsingenjör på Örebro kommun.

***

-Pettersson läser flera artiklar i lokala medier och ingenstans ställs det kritiska frågor om Stiftelsen Al Risalah. 

Al Risalahstiftelsen drivs av intressen och pengar från Saudiarabien. De missionerar för Wahabismen, en sträng tolkning av islam som köper sig makt och inflytande i Sverige. 

Pengarna ges inte kravlöst, utan i utbyte mot maktpositioner och med en vilja att sprida den stränga Saudiska tolkningen av islam – wahabismen eller salafism. DE tänker absolut inte sprida demokrati och jämlikhet även om naiva politiker och journalister tror det.  

Den saudiska tolkningen av islam är strängt konservativ. Och det är den inriktningen de saudiska missionärerna vill ska predikas och efterlevas.

 

Wahabismen eller Salafismen som den ibland också kallas förespråkar att man söker sig tillbaka till islams rötter. I extremfallet handlar det om att man ska leva på samma vis som Mohammed och de första muslimerna efter honom levde. Vissa salafiter ser enbart sig själva som sanna muslimer, alla andra muslimska grupper är kättare och ska bekämpas. I Saudiarabien där Wahabismen präglat religion är Koranen landets konstitution och den strikt islamiska sharialagen följs.

Enligt wahabismen får inte koranen nytolkas, kvinnor och män ska klä sig på samma vis som man gjorde på Muhammeds tid, musik och bilder är inte tillåtna och kvinnor och män inte får umgås utanför familjen.

 

 

 

Flera svenska muslimska församlingar i bland annat Stockholm, Örebro, Göteborg och Jönköping har fått besök av Saudier, de vill äga moskén och bestämma vem som ska vara imam för att ha kontroll över moskén.

De stora moskéerna i Malmö och i Göteborg är byggda med saudiarabiska pengar.

 

Det är en religiös plikt att som muslim sprida islam.

Al-Salamskolan i Örebro drivs av Al-Risalah Skandinaviska Stiftelse. Tre av stiftarna är saudier och i naiva Sverige finns det möjligheter, till skillnad från många andra länder, till exempel arabiska länder, för saudierna att starta friskolor  Och skolornas uppgift blir att hjälpa den muslimska gruppen att behålla sin muslimska identitet, kultur och tradition, med andra ord hindra dem från att integreras.

Titta på vägskylten från Saudi-arabien nedan, fundera sedan på varför saudierna inte tar emot några flyktingar från krigen i Mellanöstern men att de erbjuder sig bygga moskéer och skolor i andra länder.

Sedan kan ni tala om för era lokala politiker och journalister över hela landet att de vänligt men bestämt ska be saudierna att stanna i öknen…

non muslims road

 

 


12 responses to “Saudier vill sprida islamsk fanatism i Örebro

 • Sven

  Saudierna är inte välkomna! De ska inte bedriva muslimsk kolonisation här!
  To Saudi Barbaria; Fuck you very much but no thank you! One mosque here – one church in Saudi. One school here, one western school in Saudi. You get the message..?!

  Gilla

 • br

  Jag funderar lite på hur det kommer sig att Sverige ska översvämmas av flyktingar och framförallt förvandla Sverige till ett. Muslimskt land.visst låter det konstigt? Sverige med kyrkor,köttbullar,nubbe,skärgård och sommarängar.det ska bytas ut mot: moskéer,ramadan,sharialagar,kvinnoförtryck och nicab/ burka. För 10 år sedan hade jag skrattat.idag skrattar jag inte mer.ta våran nationaldag.politiker och folkvalda verkade tävla om att hylla islam.vanliga svenska medborgare fick se arab flaggor,syriska danser,tal av muslimer,svenska tal till muslimer i Sverige.den vanliga arbetande svensken var som det svarta fåret i hagen.det här är omvänd rasism!
  Det trista är är att det är ett fåtal som verkligen vill ha det så här.349 ledamöter- sd.alla miljöpartister och vänsterpartister.ca 3-400000 av hela befolkningen på 9 milj.hur kan detta ske!? Jo via flera sätt.rasistkortet passar och funkar överallt.inte kan vi hata svarta somalier som åker båt över Medelhavet för att till slut ha tagit sig till Sverige och ofta vill gängvåldta våra unga döttrar.ren lögn av politiker: vi är gamla och behöver invandringen.sanningen är att svensken får betala bidrag samt pensionertill massor gamla invandrare istället.Sista lögnen:varje utlagd krona ger 2 kronor tillbaka på 5 år.hade det stämt skulle alla svenskar i Malmö kunna sluta jobba och kunna köpa lägenheter i turning torso.
  Facit är ju att efter 40 års massinvandring så är Malmö fullständigt ruinerat.övriga Sverige måste varje år pumpa in 3-6 miljarder kr!qv vems pengar tro!? Jo den stackars svensken som jobbar,

  Gilla

 • dave

  Alrisla vill dom sprida men inte Ted Bundy.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Ted_Bundy

  Gilla

 • Dios Santo

  Jag hatar vänsteräckel som ursäktar precis allt svartingarna gör, oavsett vad så är det aldrig deras fel, och samtidigt vrålar man rasist för minsta kritik.
  så länge man tar in det här vidriga skräpfolket och ger dom förtur på precis allting och ursäktar deras vidriga beteende så kommer hat att växa. kunde man skicka kriminella djur tillbaka till sina skithål dom ”flydde” ifrån utan att vänsterkräk ska demonstrera för att mördare/pedofiler/våldtäktsmän etc ska stanna så hade det tagit mycket längre tid för i alla fall mig att öppna ögonen och se vafan det är för avfall som kommer hit.
  Lata, fega, bortskämda, inavlade vildar som inte ens kan använda toalett utan bildbeskrivning en gång.

  Vid den här tidpunkten kommer jag aldrig att ändra mig, jag ser verkligheten precis för vad den är, och den verkligheten är att allt detta folk tar i blir till total avföring, oavsett hur många chanser eller extra bidrag och förmåner man ger dom.

  Gilla

 • Lena

  Acceptansen för alla tokiga ideér i landet är helt huvudlös. Här är ett annat exempel, var finns flickornas föräldrar helt sanslöst att inte protestera.
  http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/nytt-projekt-forsoker-para-ihop-ensamkommande-flyktingbarn-med-svenskar

  Gilla

 • Involuntarium

  Nu får vi hoppas att de etniskt svenska Örebroarna går man ur huse för att protestera mot dumheterna!

  Fast det är ju klart åttiosjuprocent av örebroarna precis som övriga Sveriges invånare kanske är mer intresserade av att assimileras in i islam med tanke på hur det röstades i förra valet!

  Då var de dags igen för etablissemanget med PK patraskfeministerna i spetsen att inleda arbetet med att etablera nästa NO GO ZON i Sverige! Ett centrum för islam, Sharia och kulturyttringar som hederskultur med hedersvåld och diskriminering och kränkning av kvinnor! Sådant där segregerat område som dyker upp som svampar ur jorden som t.ex Rinkeby, Fittja, Husby, Rosengård, Angered med flera segregerade områden!

  Ett centrum för Islam, Sharia och kulturyttringar som hederskultur med hedersvåld, diskriminering och kränkning av kvinnor! Det kanske tillock med blir förbjudet för kvinnor att inom NO GO ZONEN köra bil, cyckla eller röra sig i området utan slöja och burka, ja typ en sån där som är vanlig i Saudiarabien där knappt kvinnans ögon syns den heltäckande svarta klädedräkten!

  Det är ju fullständigt otroligt att etablissemanget och PK patraskfeministerna aldrig lär sig någonting överhuvudtaget om sin samtid och främmande kulturer!

  De borde vid det här laget ha förstått att integration är fullständigt lönlöst det enda som fungerar är att tvinga asylturisterna in i det Svenska samhället med hjälp av fullständig assimilering!

  Gilla

 • ossie

  Sätt stopp för detta vansinne !!

  Gilla

 • moderaterna 2018

  Tanken om friskolor var ju god, men resultatet var inte gott.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Detta är ett talande exempel på hur dessa ideologer från medeltiden,söker bredda sin rörelse.Amadaija heter denna gren som arbetar efter samma mönster i Tyskland. Hittills har de c:a 30-talet Moskèer i västra/norra delarna av gamla Västtyskland.Nu söker de komma in i östra länderna och tack vare Östtysklands kunskaper om tidigare totalitära härskare,möter de nu på rejält motstånd.I Dresden har politikerna börjat backa,av rädsla för sina väljare.I Absurdistan kan jag tänka mig,att Kalle-Anke-regimen beviljar bistånd från skattkistan.

  Gilla

 • jgarn

  Jag tycker att vi skall tillåta lika många moskéer, muslimska skolor osv som det tillåts kristna kyrkor och skolor i Saudiarabien.

  Gilla

 • malmobon

  Hög tid för svenskar att vakna om dem inte vill att deras barnbarn skall bli muslimer.
  Turkiet var kristet förr, men är idag muslimskt.
  Detta har tagit en tid, men det är just detta som är meningen med islam.
  Gör små steg framåt hela tiden.
  Idag skulle jag tippa i en spelbutik vid Möllevångstorget. Denna var nu borta och där var en muslim som drev en affär.
  Som Robert Spencer säger. Islam är politisk. Ex. Att be kan kallas religiöst men att be muslimer gå ut på gatan och be är politiskt.
  Halal i skolor. Speciella bad tider. Om bara folk lägger märke till dessa små steg, så kanske folk börjar förstå allvaret i islam.
  Finns bara ett parti som förstått allvaret och det är SD.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: