Försvaret ökar beredskap för skogsbränder men det får inte brinna efter arbetstid


INRIKES. Försvaret utbildar två nya besättningar i brandbekämpning med helikopter, uppger Sveriges Radio. Det innebär att sju helikopterbesättningar vid landets tre flottiljer kommer att kunna sättas in vid exempelvis skogsbränder.

Men det finns inga garantier att Försvaret kan hjälpa till. En bedömning görs från fall till fall, och bygger ofta på frivillighet från besättningarna eftersom larmen ofta kommer utanför ordinarie arbetstid. Det får heller inte bli för dyrt.

– Vi kan inte lägga en stor del av försvarets pengar på den här delen nu, som en civil räddningstjänst, säger försvarsutskottets vice ordförande Åsa Lindestam (S) till P4 Östergötland.

Socialdemokraten Åsa Lindestam har varit med om att slakta försvaret och borde skämmas för sådana uttalanden. Vi har utrustning, vi har folk, så se för i helvete till att de går att använda effektivt och skicka räkningen till Migrationsverket för där finns det stålar….

Men som tur är har vi råd att ha helikoptrar i Somalia!


2 responses to “Försvaret ökar beredskap för skogsbränder men det får inte brinna efter arbetstid

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: