S allt mer lika SD i riksdagen

INRIKES. Socialdemokraterna röstar allt oftare som Sverigedemokraterna i riksdagen. Av de drygt 500 frågor som har gått till votering under riksdagsåret 2015/2016 fram till och med maj har S röstat lika som SD i 52 procent av fallen. Moderaterna röstade lika som SD i 31 procent av voteringarna, visar en genomgång som Svenska Dagbladet har gjort.

Och i de fall där S och M röstat olika – och SD tagit ställning – är det betydligt vanligare att SD röstar som S. Så har skett vid 114 tillfällen medan SD röstat som M vid 25 tillfällen.

-Pettersson säger att det klart och tydligt visar att S och M har blivit tvingade att anpassa sig efter SD för att försöka stoppa Sverigedemokraternas framgångar…

 

14 thoughts on “S allt mer lika SD i riksdagen

  1. Eller så försöker SD att närma sig de andra partierna för att tvätta bort stämpeln som nationalistiskt främlingsfientligt parti och bli som alla andra.

  2. På nyheterna säger de att Sverigedemokraterna röstar mer som Socialdemokraterna??? De har missförstått det hela. Det skall ju vara tvärt om men det går väl inte för sig på SVT???

  3. Men det går inte att lita på vare sig S eller M, så för
    fan vad ni gör vid valet 2018, lägg rösten på SD, för
    det kan inte gå ytterligare en valperiod till med den
    utveckling där invällarna går före infödda på område
    efter område! Svenskens sista val, förnyat förtroende
    på Samhällsförstörarna, är lika med godnatt för landet!

  4. Jag förstår inte varför vi firar nationaldagen. EU vill avskaffa gränser och nationer i Europa. När det är klart vill de superrrika (Soros m fl) skapa ett globalt samhälle utan gränder där dom superrika styr… Plutokrati…

  5. LÄS!!!

    ”En chefredaktör berättar att det finns uppgifter om invandrares brottslighet som är sanna, men som han inte publicerar:(Fotnot 6)

    – Vi kan kontrollera dem, vi känner till dem, men vi publicerar dem inte ändå utan vidare därför att det ställer till sådan helvetes skada för samhällsutvecklingen.”

    Att inte rapportera. Hur stor skada tar inte samhället av det?

    Björn Häger är ordförande i Publicistklubben.
    http://mediestudier.se/bjorn-hager-den-stora-konspirationen-nio-raka-svar-om-morkning-medier-och-migration/

    • ”De berättade att det finns en ängslighet kring ”känsliga ämnen”, att man rapporterar återhållet, med en viss vinkling eller väljer experter utifrån en given agenda.”

      ” utifrån en given agenda.”

      FY FAN vilka ynkryggar och landsförrädare!

      1789

      • Det kommer mera 🙂

        ” Många studenter jag träffar som lärare i journalistik argumenterar för en mer aktivistisk hållning. Ofta formuleras det som att man ska undvika problematiseringar som kan underblåsa fördomar”

        Om man rapporterar om ett problem är det inte att ”underblåsa fördomar”.

        Det gör att fördomar inte längre är fördomar utan verklighet och fakta. Dessa journalistyngel är vidriga skitmänniskor som är rädda för verklighet och hör endast hemma i länder som Nordkorea.

  6. Nu när SD vilat på lagrarna sedan Miljöpartiets sammanbrott i regeringen är det dags att vässa politiken och retoriken. Det är dags att ifrågasätta de 2 miljoner uppehållstillstånd som delats ut sedan 1980 varav många till okända individer av okänt ursprung i strid mot gällande lagstiftning. De som saknade ID-handlingar vid ankomsten bör ges en möjlighet att styrka sin identitet eller förpassas från riket.

    Det var någon som föreslog att vi borde följa Australiens exempel och inrätta asylmottagning på Svalbard där Sverige genom traktat har rätt att bedriva verksamhet. Migrationsverket kan även inrätta förvar där för dem som inte vill samarbeta om avvisningen. Öknens nomader borde känna sig hemma där om de låssas att snön är sand.

    Som sagt, dags för SD att spänna bågen innan AKB har fått upp ångan, de flesta förslag som kommer från det hållet bär en svag doft av SD.

  7. Men vi har ju åtta socialistiska partier i riksdagen som alla vill styra våra liv i detalj med lagar och förordningar och beskatta oss tills vi kvävs för att bygga en magnifik stat. Det går ju knappt att urskilja några skillnader längre. Den heliga värdegrunden är ju inpräntad i alla sedan dagis och ve den som har en kritisk åsikt. All skendebatt som krystas fram i medias agendastyrda kanaler är ju helt patetisk.

    Ett nytt parti som verkar föra att minimera staten och åsiktsförtrycket behövs.

  8. Det som bara för några månader sedan var främlingsfientligt, rasistiskt, fachistiskt och nazistiskt har helt plötsligt blivit rumsrent och anammas in i minsta detalj av både Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna!

    Ovan uppräknade partier har kopierat i princip hela Sverigedemokraternas partiprogram och ideologi! De har inga som helst betänkligheter avseende vad de tidigare tyckt och tänkt i asylturist politiken! De har övergett sina väl inövade floskler och kommit till insikt om vad asylturismen är på väg att ställa till med för Sveriges del!

    Visserligen inbillar sig Stefan Löfven att hen ska kunna påverka andra länder att ta emot asylturister! Hen kommer troligen att stöta på patrull, ingen är så förbannat dum att den tror på det hen uttrycker! Hen är ett spektakel som befolkningarna i andra länder hånskrattar åt!

Kommentera