Stäng

Vardagsberättelse

Röda korset var på besök, jag öppnade dörren och undrade ifall någon var sröda korsetkadad så att jag kanske skulle hjälpa till med att plåstra om där ute på gatan. Där kom killen med organisationens väst av sig, vi kan kalla honom för Hassan.

Det fanns ingen blödande person på min gata utan besöket gällde en månadsinsättning som jag anser är moraliskt oförsvarbart då denna liksom många andra organisationer har toppar som kvitterar ut månatliga fetlöner. Toppen i Rödakorset har enligt Hassan 98000kr/mån, Hassan har 148kr/timmen och de små äldre svenska damerna arbetar utan någon lön, de strävar på ideelt…….

Sedan har vi det med rödakorsetkvinnan i Falun som blev inspelad av en kriminell invandrare då hon svarade på hans frågor om vem man hjälper först. Hassan visste att denna svenska äldre kvinna inte ville hjälpa killen som smyginspelade samtalet, hon ville inte hjälpa honom på grund av hans mörka hudfärg.

Det handlade INTE om hudfärg, utan om vilka man har att ta hand om först, våra egna barn eller andras. Hassan skulle hem och läsa på. Den äldre kvinnan blev av med sitt ideella arbete och Röda Korset tog avstånd från henne, hon tog sitt liv. Jag föraktar Röda korset för detta. Hassan vill hjälpa alla men när jag pressade honom skulle även han hjälpa sina egna barn först, före mina.

Sedan har vi det med tiggeri, jag anser att Rödakorset sällar sig till alla de andra tiggarna som knackar på, ringer på telefon eller trycker upp sin mugg i ansiktet på oss vid varje butik. Hassan var gruppledare för sin rödakorskrets och han ansåg inte det som tiggeri att be mig om pengar, han hade räkningar att betala och kunde inte arbeta ideelt fast det i förlängningen betyder att man kan rädda färre barn i U-länder från uttorkande diarréer.

Enligt Hassan måste man ha topplöner så att man kan rekrytera och så att det administrativa kan skötas i en så stor organisation…. Vi kom väl inte så långt, vi stod på olika sidor men jag misstänker att denna unga grabb fick en del att fundera över. Jag bad honom ta med att vi är många som känner att allt tiggeri som florerar i vårt land står en upp i halsen.

Vi tog i hand och var ense om EN sak, vi hade båda haft en trevlig stund i diskussionens hetta

Läs mer HÄR om Rödakorskvinnan som tyckte som SD är död.

16 reaktioner på “Vardagsberättelse

 1. Visst är det tiggeri. Där är allt för många parasiter på,vägen mellan tiggarskålen och de hjälpbehövande.
  För övrigt undrar jag, varför inte gatutiggarna fixar ett 90-konto till sig. Då slapp vi ha dem kring benen utanför snart sagt varenda affär.
  De hade varit bra för alla parter. Då kunde de annonsera i TV liksom alla de andra, som påstår sig arbeta för fattiga och svältande men kanska gör det mest för sin egen skull. U-landshjälp och liknande kan staten sköta men tyvärr fifflas det nog lika mycket där.

 2. Har bott i bostäder i mer än trettio år. De första 20 åren ringde ingen på och försökte tigga eller sälja varor. Numera är det kringstrykande blattar som håller på med larviga ”kampanjer”. Givetvis efter amerikanskt mönster. Det är dags att investera i en skylt man hade förr:

  ”Bettleri och utbjudande av varor undanbedes”

  Finns som gammal hederlig emaljskylt för ca 150 kr.

  1. Billigare att aldrig öppna för någon. De som känner mig vet att de måste ringa innan besöket.

  2. Ännu en gång enligt SKL´s regler så måste man ha ETT TILLSTÅND AV POLISMYNDIGHETEN FÖR ATT SAMLA PENGAR I PAPPERSMUGGAR mm,
   Anmäl detta omedelbart till POLISMYNDIGHETEN !!!!!

  1. Det gör jag med, och det gör ont i mig. Röda Korset svek å det grövsta en mångårigt ideelt arbetande medlem

  1. Det sa jag till Hassan, att vi är några styckna som totalt tappat förtroendet för Röda +

   1. Det var många år sedan jag gjorde. Det förskingrades en massa miljoner när Antonia Axelsson-Johnsson var VD. Inte av henne men en annan höjdare och då fick jag nog. Skulle inte ge dem 1 krona. Då lönar sig djurskyddsföreningar bättre för mitt sinne. Tragiskt men sant.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: