Man slutar aldrig att förvånas

INSÄNDARE. Man slutar aldrig att förvånas i detta landet.

Jordbruksdepartementet las ned 31/12 2010 och omvandlades till Landsbygdsdepartementet, som gick i graven årsskiftet 2014/15. Frågorna överfördes då till Näringsdepartementet med Mikael Damberg som högsta höns. För jordbruksfrågorna svarar statsrådet Sven-Erik Bucht. Jordbruksfrågor och djurskydd m m ligger under Jordbruksverket, som är regeringens expert- och förvaltningsmyndighet inom jordbruk, fiske och landsbygdsutveckling. Geeraldirektör sedan 1/9 2012 är veterinären Leif Denneberg, som fått kritik och uppmanats avgå. http://www.lantbruk.com/debatt/stefan-gard-avga-generaldirektoren

Efter att ha öppnat dagens post är jag benägen att hålla med. Förvisso tillhör jag nu en utvald skara och borde givetvis känna mig speciell som får vara med i Jordbruksvekets enkätundersökning, då min fastighet är en av ca 50.000 som valts ut. Jag ingår således i ett urval som gjorts för att beräkna antalet hästar i Sverige. Till sin hjälp har Jordbruksverket haft fastighetsregistret som sköts av Lantmäteriet, en annan myndighet med generaldirektör Bengt Kjellson som ytterst ansvarig sedan 1/7 2011.

http://uli-geoforum.se/nyheter/30-nationellt/509-ny-gd-pa-lantmateriet

Sådan hästräkning uppges genomföras vart sjätte år av Jordbruksveket. Senast, år 2010, fanns det drygt 360.000 hästar. Eftersom jag hittills varit förskonad från att räkna hästar trodde jag att sådan hästinventering var något som skedde för länge sedan i samband med krigstider då civila djur brukade skrivas ut för att kunna tas in till krigsmakten. Men det är väl inte aktuellt i dagens läge, om inte…..

Regeringen har ju satt upp ett mål att Sverige ska bli ett av de första fossilfria välfärdsländerna.

http://www.regeringen.se/regeringens-politik/fossilfritt-sverige/

och räknar man också med en avveckla kärnkraften

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/karnkraftsavveckling_H102N430

ja, då är det ju naturligt med en hästräkning, för någon typ av transportmedel måste vi ju ha.

Som den goda och ansvarskännande medborgare jag är, så svarar jag givetvis på enkäten: NEJ lag har inga hästar på min fastighet, NEJ det finns inga stallplatser eller lösdriftsanläggningar på min fastighet.

Men vad är det nu som jag förvånas över när jag fick enkäten. Jag bor permanent i lägenhet i storstad och jag har en sommarstuga. Stugan ligger på en skogstomt på knappa 2.500 kvm som ligger inom ett sommarstugeområde.

Man skriver från Jordbruksverkets sida att många som får blanketten inte har några hästar men man ombeds ändå svara på enkäten. Om nu Jordbruksverket skulle vara i god tro, dvs litat på de fastighetsuppgifter man fått från Lantmäteriet så måste förfrågningsunderlaget ha varit under all kritik alternativt Lantmåteriet inte vetat vad de har sållat fram. Skickar man ut enkät till en grupp där man vet att inga hästar finns, så torde man samtidigt ha missat ett antal ställen där man håller hästar. Alltså blir enkätundersökningen helt missvisande. På det klantiga sätt som detta gjort är det ett uppenbart slöseri av statliga medel, dina och mina skattepengar. Men med tanke på den nuvarande regeringens kompetens- och intelligensnivå så är det väl inte att undra på att dess underorganisationer heller inte fungerar.

Lilla My

Hästenkät 2016

3 thoughts on “Man slutar aldrig att förvånas

  1. Det inträffade kan ju bero på att någon inkvoterad har svårt med svenska språket.

  2. Det här är inte det enda misstaget från myndigheternas sida när det gäller enkätundersökningar och statistik!

    I näringslivet förekommer det ständigt och jämt, företagen svarar som de gjorde förra gången och förra och ännu förra och därför är statistiken i, i princip varenda SCB undersökning så full av fel att de är fullständigt värdelösa!

    De duger inte ens till att torka sig i ändan med! Staten och EU ställer krav på att näringslivet ska svara på enkäter om än det ena och än det andra!

    Man kan lungt påstå att frågorna är av typen goddag och svaren är av typen yxskaft!

    Det är exakt samma sak i den offentliga sektorn vid tvingande enkätundersökningar frågorna är av typen goddag och svaren av typ yxskaft!

    SCB och andra undersökningsinstitut jämför äpplen med päron på grund av otydlig kommunikation!

  3. Är det inte bättre Svetsaren räknar får, så han kan sova.
    år utför med Sverige men ännu snabbare för sossarna och miljöpartisterna.

Kommentera