Försök att smuggla ammoniumklorid till Gaza avslöjat


TERRORISM. I samband med en tullinspektion upptäcktes fyra ton ammoniumklorid gömt i en sändning av salt till Gazaremsan. Ammoniumklorid används till produktionen av långdistansraketer – fyra ton hade möjliggjort flera hundra raketer. Inspektionen skedde vid Nitzana Crossing i samarbete med ISA.

Upptäckten gjorde strax före Peseach (en judisk högtid för att minnas uttåget ur Egypten) vid Nitzana Crossing som används för att transportera gods mellan Egypten, Israel och den Palestinska myndigheten. Ammoniumklorid definieras som en substans som kan ha två användningsområden. Det var ISA (Israel Tax Authority)  som hade blivit misstänksamma på grund av de stora kvantiteter salt som beställts till Gazaremsan.

ISA misstänker att importören, som bor i Gaza och som har anknytningar till Hamas militära gren, försökt importera ammoniumklorid till Hamas produktionsanläggningar.

Läs mer här

-Pettersson misstänker att Hamas använder bland annat svenska biståndspengar till att ställa till jävelskap…men Margit och de andra brudarna kan i varje fall bo skapligt när de hälsar på och de slipper träffa arabiska systrar…

Al Mashtal Luxury Hotel, Gaza

Commodore Gaza hotel

 


5 responses to “Försök att smuggla ammoniumklorid till Gaza avslöjat

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: