Tillgängliga poliser åker inte på larm


POLISEN. Yousif Al-Kifel, butiksmedarbeter på Istanbul livs i Växjö, visar en stor sten som ligger vid ingången till affären. När Securitas väktare kom till platsen kontaktade de genast polisen om inbrottet. Men någon polispatrull dök aldrig upp.

– Polisen hade sagt att de inte hade tid att komma hit. Jag blev väldigt förvånad så jag ringde själv polisen på natten. Cigaretter för omkring 35 000 kronor stals från butiken och på onsdagsmorgonen gjorde Yousif Al-Kifel en anmälan. Det har nu gått tre dygn sedan inbrottet ägde rum men ännu har han inte hört något från polisen. Någon brottsplatsundersökning har heller inte gjorts.

– De säger att polisen satsar på Arabyområdet men när det verkligen händer något så kommer det ingen, säger han och fortsätter: – De hade åtminstone kunnat komma någon dag efter. ICA som ligger mittemot har ju kameror här utanför så tjuvarna kan ju ha fastnat på bild, jag förstår inte varför de inte utreder det här.

Sedan polisens omorganisering kommer larmen till polisens ledningscentral i Malmö. Där avgörs vilka ärenden som prioriteras och det är inte första gången som polisen uteblir.

Robert Loeffel, polisens presschef i Region syd, kan inte kommentera hur ledningscentralen valde att prioritera i tisdags natt. – Det kan varit så att man har fått in för dålig förstahandsinformation för att kunna göra rätt bedömning av hur ärendet ska hanteras. Men min bedömning är att vi absolut skulle ha besökt dem, om vi inte kunde åka på natten så borde vi kommit efteråt och gjort en brottsplatsundersökning, säger Robert Loeffel.

Enligt honom handlade det inte om någon resursbrist utan det fanns poliser tillgängliga på stationen.

-Pettersson föreslår att skattebetalarna i fortsättningen ringer direkt hem till rikspolischefen Dan Eliasson. Han tjänar 153 000 kronor i månaden och borde göra skäl för lönen och förklara varför tillgängliga poliser inte reser sig från stolarna och åker på larm…

Tidigare om Araby

2014 var Dan Eliasson generaldirektör för försäkringskassan, alltså en hög statlig tjänsteman som ska hålla sig neutral till politiken. Efter det blev han rikspolischef.

2014-02-28_0859

 


17 responses to “Tillgängliga poliser åker inte på larm

 • Utvandrad

  Dom var nog mätta på Wienerbröd och hade ingen lust att grilla korv på kvällen. Det måste man respektera, det är ju ändå SVENSK Polis vi talar om!

  Gilla

 • easy life

  Citat:
  ”Jag får ofta frågor om betydelsen av de arabiska orden fatah och jihad. Jag brukar svara att för efterföljarna av den militanta grenen av islam betyder dessa att Allah har befallit dem att erövra alla länder i världen genom kulturell invasion och genom våld. I vissa fall innebär detta att tusentals muslimska familjer flyttar till främmande länder och intar detta land för islam genom att bygga moskéer och vägra anpassa sig till det nya hemlandets värderingar och normer.
  På så sätt skall man underminera landets kultur och jämna vägen för islam.”
  Ur boken Saddam’s Secrets av General Georges Sada och Jim Nelson Black

  Gilla

  • Niklas

   Så ligger det till. Plus en punkt till:genom att infiltera och bakbinda makten och skaffa sig inflytande.

   Gilla

 • Involuntarium

  Beroende på svenska folkets val i riksdags, landstings och kommunal valen 2014, saknar ordningsmakten, alltså Kling och Klang resurser i form av ekonomiska och praktiska medel!

  De kliver inte ur bilen frivilligt om det inte är en Svenne banan som ska bötfällas för något simpelt trafikbrott!

  Gilla

 • Bo Ericsson

  Numret menar jag😂

  Gilla

 • Bo ericsson

  Ge minuter till Eliasson😁

  Gilla

 • ossie

  Skandalöst att detta får fortgå. GW Persson har nog rätt i en hel del kritik mot Polisen att dom helst inte vill bli störda när dom fikar eller spelar innebandy.

  Gilla

 • Ludde

  Ajdåj…..Istanbul livs i Växjö kalla och inget händer ! Det luktar rassistiskt Kling o Klang.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Poliserna kanske inte vågar att åka på larm längre då dom blir utsatta för så mycket stenkastning?

  Gilla

 • Synonymen

  Vad pysslar de med tror ni?

  Trakasserar svenskar som kör 50 på 40-väg är min gissning.

  Det är rikspolisgrisen sätt att upprätthålla lag och ordning.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

   Sant, eller någon som jobbat i 60år som åkare och betalat skatt hela livet men glömt bilbältet…..! Såg ett sådant fall där åkaren blev dömd till böter, – det är rättvisa det, gubben var över 75 år….

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: