Neutral gravplats i Borlänge


SAMHÄLLE. Borlänge får nu en neutral begravningsplats där avlidna kan få sin sista vila oavsett religion, rapporterar Sveriges Radio P4 Dalarna.

Det innebär att icke troende eller människor som inte är kristna kan begravas på en separat plats vid Stora Tuna kyrka. Det är troligen den första neutrala gravplatsen i Sverige, enligt Ekot. Ingen har ännu bokat en neutral gravplats men flera har visat intresse, enligt initiativtagaren Josef Erdem.

-Pettersson noterar att inte ens i döden blir det någon integration…


3 responses to “Neutral gravplats i Borlänge

 • ÅMÅL

  TYVÄRR HAR GRAVKONSTEN FÖRFALLIT DE SENASTE
  2,200 ÅREN.

  Målningarna har hållit sedan dess i den torra öknen:

  Gilla

 • Peter Kostin

  Men trots allt så placeras dessa gravplatser i närheten av kyrkor. det handlar om miljöpolitik. Kyrkan har enligt avtal rätten att gräva ner hela människor och inte bara aska.

  Gilla

 • mari svensson

  I Kållered finns en en sådan kyrkogård – som är byggd och anpassad för alla (flera) religioner. Vill minnas att den blev klar alldeles nyligen.
  ”Både Livereds kapell och Kållereds södra begravningsplats erbjuder neutral begravning men kan också smyckas för olika religiösa uttryck. Här finns också en muslimsk begravningsplats”
  kållered begravningsplats

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: