Villor till nyanlända

Bostadssituationen i Sverige har länge varit en katastrof. Allt fler saknar egen lägenhet, allt fler bor hemma hos föräldrarna allt längre upp i åldrarna, bostadskön i kommunerna blir allt längre och det som byggs är så dyrt att de främst behövande inte har råd att hyra och ännu mindre köpa.

En arbetskamrat fick på förmiddagen ett sms från en bekant i södra Sverige som på ren svenska var ”fly förbannad”. Ni förstår snart varför.

Arbetskamraten läste meddelandet högt för alla som satt med sina matlådor i lunchrummet. Rubriken löd:

”Hörby kommun kan köpa villor till nyanlända”

Reaktionerna i lunchrummet kan inte beskrivas med ord, utan borde ses och höras. I sms:et fanns en länk till ett inlägg på SVT:s lokalstation i Skåne och i artikeln kunde man läsa att kommunchefen, Johan Eriksson, anser att man har ”en lagstadgad skyldighet att erbjuda nyanlända bosättning”. Fram till 2018 är Hörby kommun tvingade att finna bostäder till 200 nyanlända som påtvingats kommunen av den nuvarande regeringens nya tvångslag.

För att klara detta, har kommunen ritat fram två förslag. Man ska ge sig in i budgivningen för att köpa in villor och bostadsrätter till nyanlända och man ska genom ett avtal med Hörbybostäder se till att nyanlända ges förtur till lediga hyreslägenheter. Moderaterna, Sverigedemokraterna och SPI (pensionärspartiet) var emot förslaget när det togs upp i kommunstyrelsen, de övriga partierna var för.

SVT

Skånska dagbladet

Nu ska ni få läsa orsaken till att min arbetskamrats vän var ”fly förbannad”.

Hans familj köpte en villa för några år sedan, detta till ett pris av cirka 2,5 miljoner. I mångt och mycket gjorde de det för barnens skull, även om de nu skuldsatt sig livet ut. De bor i Skåne, dock ej i Hörby kommun, och inser att de snart kommer att få läsa liknande rubriker från deras hemkommun. När han fick läsa att Hörby kommun använder skattebetalarnas pengar för att köpa in villor där nyanlända kan få bo gratis, kokade det nästan över. Min arbetskamrat använde lunchrasten till att slå en signal till vännen och berättade sedan för alla i lunchrummet att han aldrig hört sin vän så upprörd, för att inte säga förbannad.

Samtalet i lunchrummet höll ett högt tonläge och en annan arbetskamrat med rötterna i Polen, ställde en bra fråga: ”Vad tror sig politikerna få ut av det här?”

Ja, ni politiker som eventuellt läser det här. Hur tror ni reaktionerna är hos de som skuldsatt sig livet ut p.g.a. nyinköpta bostäder? Hur tror ni människor som tagit lån, som tvingas till amorteringar och betalar relativt höga avgifter till bostadsrättsföreningar, reagerar när nyanlända kan flytta in i bostäder som finansieras av de skattebetalare som kämpar med sin ekonomi? Vad tror ni unga par tycker när de inte har råd att köpa eget p.g.a. höga kontantinsatser, amorteringskrav och stora lån? Vad tror ni ungdomar anser om att de puttas ned ytterligare i bostadskön och tvingas bo hemma hos föräldrarna ytterligare några år? Hur tror ni grannsämjan i kvarteren där de nyanlända flyttar in kommer att arta sig?

Frågan är om inte politikerna tänt stubinen till något som kommer att skapa reaktioner vi tidigare inte sett.

Klickar ni på länken längst ned i SVT:s artikel kan ni läsa att flertalet Skånska kommuner står i startgroparna för liknande projekt som i Hörby.

28 thoughts on “Villor till nyanlända

  1. Glöm inte bort alla dom villor och bostäder i Sverigeistan, som redan har köpts upp av landsförrädare och hyrs ut till kommunerna!

  2. Min systerdotter hyrde ut sitt hus till en invandrarfamilj genom kommunen. Efter en tid lämnade de huset utan ett ord – ingen hyra betalades den sista tiden och misären var ett faktum. De hade sågat ned alla buskar och träd och inne var det reparationer för åtskilliga tusenlappar. Nu är det reparerat och sålt men några hyrespengar för det sista halvåret kom aldrig. Kommunen frånsade sig ansvaret!! Aldrig mer – passa er – det kan kosta mer än det smakar…….

  3. Först ska nysvensk få fin villa att bosätta sig i. Sen ska dom gå kurser i hur man hälsar på kvinnor i det här landet, åker buss etc etc. Fint ska det va!

  4. Jag känner en hel del som jobbar för offentlig sektor i Malmö (om man är en nolla så skaffar man sig ett jobb. man byter tjänster). Ett fenomen som är vanligt speciellt under sommaren är att vildar, muslimer, söker sig till Sverige och Malmö för att man får maxade b idrag, gratis lägenhet och en duktig klumpsumma i handen utan krav på motprestationer. I dagarna, träffade jag ett fd ligg och hon sa att det är rusning speciellt från Danmark där muslimerna känner sig ”kränkta” för det ”råder utbredd rasism” bara för att de ställer krav på dem. att de ska kunna danska, att de kommer i arbete och att de betalar sina räkningar och inte begår brott. De får till och med jobb och de behöver bara dyka upp på jobbet och sköta sig men inte ens det vilkl de och eftersom man får allt gratis och kan leva och åberopa sharia i Malmö så vill alla flytta till Malmö.

  5. Flygtning sagsøger den danske stat: Danmark krænker min ret til et familieliv

    http://www.dr.dk/nyheder/indland/fly…-et-familieliv

    ”Den danske stat har givet dig sikkerhed og tryghed. Den beskytter dig, og alligevel sagsøger du den?

    – Jeg har fået beskyttelse i ét år. Jeg synes, det er uretfærdigt, fordi min familie er i Syrien. Jeg ved ikke, hvad der sker om et år, siger Arij Shakra til DR2 Dagen.”

  6. Samtidigt som våra gamla inte kan få flytta till boenden vid höga åldrar, demens mm, inte konstigt man blir fly förbannad. Nu räcker det.

  7. Väntar med spänning på kommande lågkonjunktur! Om inte förr så kommer kraschen då! Antagligen kommer varenda asylturist i det läget att längta hem till mamma!

    När den ekonomiskakraschen kommer, kommer det inte att finnas ett öre över till några asylturister ingen dagpenning, inget etableringsstöd inget retroaktivt barnbidrag, inget bostadstillägg, inget äldreförsörjningsstöd, inget återvändarbidrag alltså inte ett enda bidrag kommer utbetalas till asylturisterna!

    • Tyvärr tror jag att det är dem svenskar som får bidrag som råkar ut först då vi ska ju vara så rädda om våra nysvenskar tror dem flesta kommuner redan köpt villor och lägenheter till dessa prinsar och prinsessor även här i staden Nyk vet att man gjort så i V-ås och Stänken

  8. Eugen

    26 05 2016 at 19:58
    Svensken klagar under lunchen och knyter näven i fickan.
    Därefter går hen och röstar på S eller M återigen.
    Så fungerar en svensk.

    OCH GER PENGAR TILL TIGGARE UTANFÖR ICA/WILLYS -idag utanför Lidl kallade jag en zigenare för tjuv(jag sa det på italienska) han sa till mig RASIST jag sparkade hans j”’vla burk med 7 kronor.

  9. Svensken klagar under lunchen och knyter näven i fickan.
    Därefter går hen och röstar på S eller M återigen.
    Så fungerar en svensk.

  10. Har man valt in en hoper fullständiga helidioter i regeringen så får man stå sitt kast. Dom som det är synd om är de som valde SD för det är dom som får betala hela kalaset. 87-klubben sitter hemma och gläds över att IS så sakterligen tar över hela landet och inför scharia-lagar.

  11. Bor man i Hörby kommun går detta överklaga till Förvaltningsrätten.
    Bara samla in namnunderskrifter. Därefter vidare till Kammarrätten o slutligen Regeringsrätten.

  12. Hur stor bedömer ni risken att Kerstin Brunnberg journalist och ordförande i statens kulturråd och styrelseledamot i Expo drabbas av att grannhuset köps till negrer eller muslimer?

    Hon om NÅGON bör acceptera och välkomna detta

    Det kommer ALDRIG att hända! De är vidriga hycklare som endast ska HATAS!

    Kerstin Maria Elisabeth Brunnberg Jonsäter
    Nordenskiöldsgatan 80 lgh
    1201 115 21 Stockholm
    (EXTREMT SEGREGERAT ÖVERKLASS)

    https://www.google.se/maps/@59.3228429,18.0995015,3a,75y,184.66h,90.81t/data=!3m6!1e1!3m4!1s4Sxz9HOx444XoZRsQs9DSw!2e0!7i13312!8i6656?hl=sv

  13. Tyvärr är detta bara början av det helvete som väntar oss. Att köpa in milionvillor till det invandrade packet har pågått i många år, över hela Sverige! Och det finns även nystiftade lagar som ger myndigheterna laglig rätt att konfiskera våra sommarstugor att användas till bostäder för den utländska ohyran. Förslag finns också på kommunal nivå på flera håll i landet att rent ut konfiskera våra villor, för att ges till negrer och muslimer. Vart vi ska ta vägen finns det dock inga förslag på.
    Jag vet i alla fall en sak! Mitt hus blir ALDRIG bostad för varken neger eller muslimer, det är undantaget, eller åtminstone så kommer det att bli undantaget denna tvångslag.
    Den dag dom knackar på och begär nyckeln, då förvandlas huset till en stor majbrasa även om det är i januari månad!
    Janne

    • Bra idé. Glöm inte att det finns något sådant som fördröjd tändning (alltså efter nyinflyttning) med. Då hade Din majbrasa brunnit ännu bättre.

  14. Det enda kända och enklaste svaret till frågan ’Vad tror sig politikerna få ut av det här?’ är: röster från nyanlända – den nya svarta adeln med svenskt medborgarskap och röstsedlar som väntar på dem runt hörnet. Analfabeterna kan lära sig bokstäverna S, MP och V på två år, eller ????

    • Fast för hur länge till? Ju fler främlingar dom kvoterar in i sina partistyrelser, desto lösare sitter dom själva. Främlingarna i sin tur kommer rösta in fler rasfrämlingar och rösta ut fler svennar. Till slut kommer samtliga åttaklöverpartier vara rena invandrarpartier.

    • De lär sig det om de får maxade bidrag så att de inte åberopar rasism. Får de inte gå före i bokön, ta hit halva sin bergsby, jobba svart och dra bidrag, snatta i affären, våldta och sälja knark öppet så blir de hetiga och våldsamma och anser tt de blivit kränkta och utsatta för rasism. Allt på bekostnad av framtida generationer, vita och de som bidrar. Vad ska vi med avskum och slödder till? Hade det inte varit smartare att bygga ut landet med alla dessa lånade miljarderna istället för att ge bort allt gratis till muslimska vildar….?

  15. Det har ju varit så i Australien, Storbritannien med flera andra europeiska länder. Det tar våra totalt värdelösa politiker till sig, men inget annat. Är skåningar så dumma att de går med på detta i allmänhet eller är det 87:an som spelar tomtar med våra pengar?

  16. Citat
    ”Frågan är om inte politikerna tänt stubinen till något som kommer att skapa reaktioner vi tidigare inte sett.” Slut citat

    Ni kommer snart kommer få se negrer och latinos med automatvapen i NATOs uniformer som på order glatt skjuter ihjäl upprörda vita svenskar..

  17. Ingen går säker längre när alla muslimska och negroida parasiter invaderar VÅRT land. Det hjälper alltså inte ens att köpa en villa för 2-3 MSEK för att slippa dessa avskräden till människor?

    Stackar djävlar som tvingas på en negerfamilj tiil granne. Om någon negerdjävel eller någon satans muslimpack flyttar in i min närhet blir det våldsamt.

    Jag vill inte se fler negrer, araber eller muslimer. Jag är döligt trött på skiten.

    Beväpna er det kommer att bli krig.

  18. Stefan K…..

    Reaktionen från din arbetskamrats vän var ju en helt naturlig reaktion.

    Precis som en stor majoritet av det svenska folket, även reagerar på sådana här vansinniga politiska beslut.

    Däremot finns det bland de som har fått folkets röst, de s.k. politikerna, inte en tillstymmelse till fingertoppskänsla, över vad deras väljare tycker om detta.

    Vilket är ytterligare ett stort bevis på att dagens politiker, företräder inte sina väljare. Utan har helt avskärmat sig från den verkligheten som demokratins röst bygger på. Folkstyret.

  19. Som man röstar får man ligga och när befolkningen nu står där med byxorna nere och rumpan bar och det svider i arslet kan de fundera över hur de ska rösta 2018 för att få en förändring….
    Personligen har jag bostad utomlands när inbördeskriget startar och i det mångkriminella Sverige bor jag bakom flera säkerhetsdörrar på markplanet skulle jag aldrig våga bo…..Inbrottsrisk och rånrisk och passiv polis + att man blir åtalad om man försvarar sig egendom.

Kommentera