Bokmässans tema – yttrandefrihet


Göteborgs bokmässa 2016 har yttrandefrihet som tema.  Det är mycket som handlar om tryckfrihet detta år eftersom tryckfrihetsförordningen firar 250 år – Kampen för det fria ordet pågår ständigt, särskilt i en tid då öppenhet och informationsutbyte dagligen ställs mot förtryck och näthat.   Bokmässans hemsida 

Vart får de detta ifrån? Öppenhet och information? Det känns som ett hån, det var länge sedan vi hade yttrandefrihet i Sverige. Se bara på den hets som förs mot dem som läser denna blogg, Avpixlat mm.  Bara för att man läser ett forum kan man bli av med sitt arbete, bara för att man läser får man en stämpel. Stämpel att vara fascist, nazist eller ännu värre –  rasist.

 

Om man säger att man tänker rösta på SD, som är ett demokratiskt parti, invalt i riksdagen genom ett demokratiskt val – då tystas man snabbt. Insändare som inte är politiskt korrekta ignoreras och frilans journalister får inte sina artiklar publicerade om de inte passar in i den politiskt korrekta  världen.  Vad är yttrandefriheten värd då?Journalister både i Radio, TV och övriga medier gör allt de kan för att smutskasta oliktänkande. Tysta  rösterna som inte ”passar in” – visst, vi firar yttrandefriheten.Journalister på SVT har sagt att de skall göra allt för att inte SD skall få komma till tals. När de kommer till tals hånas och häcklas de. Var är yttrandefriheten i vårt Public Service? Som vi betalar för vare sig vi sympatiserar med SD eller 7-klövern., var är friheten?

Om du kommer till skolan med en SD-pin skickas du hem eller tvingas ta av den. Har du däremot en pin från övriga 7-klövern är det helt ok?  Man får inte säga att Pippi Långstrumps Pappa är negerkung i söderhavet, inte säga negerboll – Sverige firar 250 år av yttrandefrihet.  Negrerna  kallar varandra för ”nigger” och de vita för white trash or white folks – vilka är rasister?  Kan man kalla dem lakritstomtar? De bryr sig inte. Det är några individer som bestämmer vad man får och inte får säga  och vad som är lämpligt. Var finns yttrandefriheten där?

Vi svenskar har skapat en omvänd rasism som utmynnar i att vi har förlorat vår yttrandefrihet. Folk går omkring som katter kring het gröt och vågar inte säga vad de tycker – oavsett om vi firar 250 år av yttrandefrihet.  Denna frihet att uttrycka sig är till enbart för de som uttrycker sig politiskt korrekt och invandrare. Vi, mellanskiktet som inte tycker som alla andra, som gärna uttrycker oss, vi är stämplade och uppmanas vara tysta.

Jag kommer inte att gå på någon bokmässa, alla dessa föredrag som hycklar om frihet i orden. Vem orkar lyssna på kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke ? Det gäller ändå inte mig, jag skriver vad jag tycker ändå

 


9 responses to “Bokmässans tema – yttrandefrihet

 • lena

  Jag är mycket litteratur intresserad. Har besökt ett stort antal bokmässor genom åren. Men sedan några år är det slut med det. Bokmässan har blivit politiserad med en vänster agenda…trist. allt handlar BARA om flyktingar numera

  Gilla

 • Hans Vildegren

  Allt som inte slickar vänstern eller islam är tabu att säga. Då blir man beskylld för det mesta, precis som judarna i Hitlerriket blev. Ingen skillnad där inte. Samma förtryck och terror. För riktig yttrandefrihet, handlar om att det som det etablerade och regimen ogillar mest, får komma till yttring helt fritt. Det är det som yttrandefrihet handlar om världen över, och alltid har handlat om, och som begränsas och kvävs i allt för många regimer idag. Så om man värnar denna princip, kan man börja här, och inte håna oss svenskbor, när man säger att vi måste ta emot förföljda utifrån.

  Börja på er egen bakgård, här, säger jag, så kan det vara legetimt att ta emot förföljda utifrån. Men inte förr.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Jag läser att Ann Heberlein sagt upp sig från Sydsvenskan, eftersom hon vägrade följa tidningens uttalade order att bara skriva vänligt om islam, invandrare, tiggare och problem.

  Gilla

 • Bosse

  Som vanligt mitt i prick, men en liten detalj som jag hänger upp mig på.
  Omvänd rasism borde inte heta så, utan kallas för rasism mot svenskarna som är den korrekta benämningen. Det är vi svenskar som ständigt utsätts för grov rasism av importerade fullblodsrasister och deras medlöpare i media, som ljuger om att vi utsätter dom för rasism.

  Gilla

 • age

  Över allt detta står Pettersson med sin blogg.
  TACK Pettersson!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Hittade detta av en händelse
  ”Media är världens mest kraftfulla väsen. Den har makten att göra den oskyldiga skyldig, och den skyldiga oskyldig, och det är makt. För media kontrollerar massornas sinnen.”

  Påståendet tillskrivs Malcom X.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Så sant som det var skrivet!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: