Var hos tandläkaren idag


Apropå Lusharpans  väns tandläkarhistoria nedan så kan jag inte ta på mitt samvete att undanhåll er mitt tandläkarbesök idag.

Vaknade något tidigare än vanligt antagligen beroende på en lätt tandvärk. Under frukosten bestämde hustrun att det var bäst att jag masade mig iväg till tandläkaren o fixade eventuella problem.

Till skillnad från Sverige så är det bara att gå dit, tidsbeställning behövs normalt inte, så per apostlahästarna företogs den cirka 1,5 km långa färden. Receptionsflickan hade som vanligt lite problem med mitt namn, med efter att jag präntat ned det på ett papper så hittad hon journalerna samt meddelade att tyvärr fick jag vänta ett tag om jag ville ha min vanliga tandläkare, Elisabet Lee. Ok jag väntar, efter ca 10 minuter var väntan över och jag satt i ”stolen”. Efter undersökning, bedövning o rep av ett hål samt tandstens skrapning  som samanladg tog ca en timme så var det bara att betala 100RM som är ca 211 Svenska kronor.

Efter denna framgång så korsade jag gatan o gick till ett lokalt fik där firad med en glass strut, 2 bollars chokladglass för ca 3,50 Svenska o en kopp kaffe för motsvarande 4,5 Svenska kronor.  Då det börjat att regna tog jag en taxi hem, den kostade ca 8 Svenska kronor.

Annat bemötande och annat kostnadsläge mot Sverige

 

 


25 responses to “Var hos tandläkaren idag

 • Luntan

  Fjärran Östern? Är det Thailand, Kambodja eller Burma du bor i?

  Gilla

 • Karin Svensson

  Har den inhemska befolkningen lika lätt att betala som du har med dina svenska pengar?

  Gilla

  • FjärranÖsternRedaktionen

   Det beror naturligtvis på vad de tjänar, skillnaden i inkomst mellan en lågutbildad o en med högre utbildning är mycket större än i Sverige. Minimilönen skall höjas till motsvarande 2200 Svenska kronor vilket man kan klara sig på men naturligtvis inte mycket över. Men på den inkomsten betalar man ingen skatt alls. Även för högre inkomster så är skatten blygsam jämfört med Sverige. Att laga ett skapligt hål i en tand kostar alltså cirka 10% av netto månadslönen för en låginkomsttagare med minimilön i Malaysia. Antar att det är ungefär samma procentsats för en låginkomsttagare i Sverige.
   Den absolut största fördelen är dock att man även utan tidsbeställning kommer in för behandling med mycket ringa väntetid.

   Gilla

 • eugenecork

  appropå Taxi…jag minns då en Taxiresa från Bromma
  till Waxholm gick löst på tjugotre (23:-) kr…va då de, idag
  c:a 750:-)

  Gilla

 • Kurt

  Jag vill inte gnälla, fick en bypass operation 2013. Hur mycket hade du fått betala för den i Malaysia? En kvinnlig bekant utav mig gick nyligen bort pga av Livmoder cancer. Hon både i Raub ca 80 km från Kuala Lumpur. Hon gick till Government hospital I Raub inte mycket hjälp där inte. Hon åkte till KL till en kvinnor klinik, hon fick till och med betala för vilfåtöljen hon satt i under Cellgiftsbehandling, hon dog senare för att hon inte hade råd att betala för behandlingen och försäkringspengarna hon fick räckte inte till!

  Min Bypass: Jag hade frikort, allt som allt betalade jag 80 kr. per dag för lasarett all inklusiv! I Malaysia hade jag dött. 2014 fick jag bakterieinfektion som slog sig på Pacemakern Sex månaders lasarett uppehåll 80 kr. per dag inkl. behandling. Återigen i Malaysia hade jag dött.

  När det gäller tandvård ha du rätt och det är för jävlig att kanakerna och Illegala ha förtur. och få allt för en femtio lapp.

  Gilla

 • jockfall

  Brandmän är mycket mer viktiga för samhället än politiker och tjänstemän på kommuner.

  Gilla

  • Maria abelsson

   Absolut! Brandmännen som dagligen räddar liv och ger sitt liv förre sitt egna. Polisen som utsätter sig för fara och är våran skyddssväst. Ambulansmän, vill jag ge en stor eloge till. För det är ni som kämpar för att vi ska överleva.
   Så med det vill jag tacka de tre största och mest värdefullaste personer inom dessa yrken. Givits finns det läkare som räddar liv. Men de tre förstnämnda håller oss vid liv

   Gilla

 • jockfall

  Åk till Bangkok, stanna en månad på hotell och få pengar över jämfört med en svensk tandläkare.

  Gilla

  • SuSSi

   Var i Bangkok förra året gick till en tandläkare som var rekommenderad av flera andra svenska på internet.

   Visst de tog min synliga tandsten och det kändes bra. Men de lämnade tandstenen som var under tandköttet helt intakt.

   Mycket trist!

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

  Tyvärr är svenska tandläkare asgamar, exempelvis kan ett implantat kosta runt 30,000kronor – kostnaden Försäkringskassan ersätter får man hosta upp runt 24,000kronor….
  Samma behandling kostar på andra håll i världen runt 11-15,000kr och de får ingen ersättning av staten!
  Ingvar Brånemark (eller liknande namn) – han var SVENSK och han upptäckte/uppfann tandimplantatet, han kom på att kroppen inte stöter bort titan….
  OCKRARNA utnyttjar människors okunskap, det är fel att statskassan ska stå för allt möjligt till NOLL NYTTA för Sveriges befolkning….

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

   Stavade denna stora SVENSKS namn rätt – Ingvar Brånemark….Trots ockerpriser på en implantatbehandling pungar svenska staten ut med 4-5000kr per tand….
   Troligen skiljer sig implantatskruvarna inte mycket åt, de är alla gjorda av titan.
   Ingen märkvärdig arbetsinsats, men viktigt med mycket hög hygien!

   Gilla

  • Grune

   Jag är ursvensk och var hos tandläkaren idag. Samtliga mina tänder både uppe och nere skall dras bort och jag skall få nya lösgommar. För detta kalas betalar jag 2 250 kronor.

   Gilla

   • Mr Q

    Då var du hos en arabisk tandläkare,som jobbade svart ??
    Annars lär du inte ha förstått vad han sade.I slutändan kommer det att kosta c:a 12-15.000:-

    Gilla

   • jockfall

    Innan din tandläkare börjar dra dina tänder begär skriftligt vad du skall betala.

    Gilla

   • eugenecork

    där har du rätt Jocke…jag blev blåst på 30′
    för 11 år sedan…fick ett muntligt pris på c.a 100′
    för inplantat både uppe å nere…kommer inte
    håg exakt nu, men storebror va generösare då
    å betalade nära hälften av nöjet…de va där jag
    blev bortdribblad…spela in va han begär på
    mobilen funkar förmodligen oxå (rättsligt)

    Gilla

 • Lena

  Resultatet jag hänger inte med , det är viktigt för europas framtid, måtte herr hofer vinna !
  http://derstandard.at/

  Gilla

 • Hönsmamman

  Brandmän säger upp sig pga sparbeting på 900 000. Vem kan motivera sig till att göra allt till allt mindre resurser? Samtidigt som åldersbestämning av 1 ensamkommande hade löst penningfrågan.

  Bra brandmän.

  Gilla

 • Thor

  Fjärran östern blir lite långt. Men eftersom tandläkarna här hemma har fullt pga mellanöstern så kan jag rekommendera en tripp till Polen. Vänligt bemötande, proffsigt och toppmodern utrustning. Kostnad ca 30% av en svensk räkning och då har jag räknat med de 100:- som Försäkringskassan så generöst ”bjuder” på när man går till en svensk tandläkare. Och dessutom är det en befrielse att för några dagar slippa alla dessa hucklen och afrikaner.

  Gilla

 • Lofas

  Allt som allt 227kr alltså. Vilket inte ens räcker till framkörningen av en beställd taxi i Swedistan… detta fast att förarens lön med största sannolikhet är betalt av arbetsförmedlingen!

  Gilla

 • ÅMÅL

  Hörnini!!!

  Är det till att retas med oss svenskar i Sverige?

  Gilla

  • FjärranÖsternRedaktionen

   Nix Åmål. Informerar våra läsare om vissa fördelar med att bo här. Kan också tillägga, när denna tandläkarmottagning startade för sådär 12 år sedan så körde dom i början med ”20 minuters garranti” var man inte i stolen innom 20 minuter så var första sittningen gratis.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: