Somalier åtalas för mordet på Alexandra


INVANDRARVÅLD. Den 22-åriga kvinna som dödades under sitt arbetspass på ett HVB-hem för ”ensamkommande flyktingbarn” i Mölndal höggs tre gånger med en kniv, enligt det åtal som åklagare i dag lämnar in. 

Hon angreps i boendets kök på morgonen den 25 januari. – Det ska inte ha varit någon konflikt. Som vi har förstått det har det varit sedvanliga morgonrutiner, säger åklagare Linda Wiking.

Efter att den misstänkte gärningsmannen angripit henne ska en annan av de boende ha försökt rädda hennes liv – och då också blivit angripen. En större grupp boende övermannade till slut mannen, enligt åtalet.

Den misstänkte mannen minns bara fragment av händelsen, enligt advokaten. En av de saker han uppger sig minnas var att han ville ta sitt eget liv.

-Pettersson tycker de som är ansvariga för att en vuxen man bor på ett hem för ”flyktingbarn” ska åtalas för medhjälp till mord. ”Sedvanliga morgonrutiner”

TIDIGARE 2016-02-18. Alexandra är begravd. Slaktad av en vuxen som kallades barn

Den vita kistan stod längs fram i den stora salen, i ett hav av rosor och omgärdad av 22 levande ljus. Korskyrkan i Borås var fullsatt. Under strålande sol samlades 500 nära och kära för att begrava Alexandra Mezher, som knivdödades på ett HVB-hem i Mölndal i slutet av januari.

Arbetskamraterna berättar om en modig person, en tuff och kaxig tjej. Och om den överväldigande sorgen och saknaden.

– Du hade en för vacker själ för att stanna hos oss människor, du brann för att hindra orättvisor i vårt samhälle och ändra på lagar, säger en av dem.

Parisa Rajabion var en av vännerna som hade klätt sig i vitt för att hylla det goda i Alexandras liv. – Alexandra hade en personlighet som fyllde ett rum och gjorde avtryck. Hon ville alltid göra gott och ville göra sin familj lycklig. Vi som har fått äran att stå henne nära är evigt tacksamma, säger hon

Pastor Micael Nilsson, som höll i ceremonin, berättar om minnen från när Alexandra deltog i barngruppen som liten. – Jag minns en liten flicka som hade en tydlighet, en tydlig vilja som brydde sig oerhört mycket om sin familj, säger han.

Han talar om förtvivlan och känslan av mörker, en bottenlös känsla som inte har någon riktning. – Vägen framåt kan inte vara hämnd och mörker: Det måste vara förlåtelse och försoning, säger pastorn.

Läs mer på GP. 

-Pettersson menar att pastorn har fel. Mördaren ska dömas och utvisas, det är självklart men titta på bilden Youssafi Nuur Khalif från Somalia. Hur kunde någon tro att han var femton år? De personerna borde åtalas också, allra minst för feghet.

Dessutom skulle jag vilja veta varför Alexandra mördades? Var det för att hon var kristen eller kvinna eller både och.

TIDIGARE 2016-02-11. Den 15-årige somaliern som mördade Alexandra är vuxen

Den unge man som misstänks ha mördat en 22-årig kvinna på ett HVB-hem för ensamkommande barn i Mölndal är inte 15 år, som polisen fått uppgift om, utan i stället över 18. Det visar en utredning som Migrationsverket gjort. Mannens exakta ålder har dock inte kunnat fastslås.

Migrationsverket har beslutat att avslå mannens ansökan om arbets- och uppehållstillstånd.
– Att han är vuxen har betydelse även i brottmålet, säger kammaråklagare Linda Wiking till GP.
Mannen är nu häktad till i slutet av februari, men befinner sig på en rättspsykiatrisk vårdenhet.

-Pettersson säger att alla de som blundade och teg är medskyldiga till Alexandras död. Att Migrationsverket ska behöva göra en utredning om det som en blind ser är ofattbart och det värsta är att det finns mängder med sådana ”barn” i vårt land.

Politiker, tjänstemän, journalister med flera är medskyldiga till mord.

TIDIGARE 2016-01-28. Bild på Alexandras mördare. Hur kan någon tro att somaliern är 15 år?

Den ”15-årige” pojke som misstänks för knivmordet på 22-åriga Alexandra Mezher häktas för mord – och för mordförsök. Enligt åklagaren ska han ha försökt döda en annan pojke på hemmet efter mordet.

– Det skedde strax efter att kvinnan angreps. Han fick inga skador. Mer än så vill jag inte säga, säger åklagare Linda Wiking.

-Pettersson anser att de som är emot ålderstester på uppenbart vuxna män och låter vuxna passera som barn av någon sorts välvilja ska anklagas för medhjälp till mord på Alexandra Mezher och medskyldiga till en massa gruppvåldtäkter och annat helvete i vårt land.

Alexandras mamma säger också att dottern ofta påpekat att de boende på hemmet inte var några barn utan män på 23-24 år. Såg Alexandra det så måste alla andra också ha sett det så varför krävs inget politiskt ansvar?

Anser etablissemanget att påståendet att ”barn” är äldre än de uppger bara är skrönor?

15_årig_somalier

Daily Mail

TIDIGARE IDAG. Idag häktas Youssafi Nuur Khalif från Somalia för mordet på Alexandra

Under onsdagen förhördes den somaliske pojke/man som greps direkt efter mordet på Alexandra Mezher och idag kommer det att hållas häkningsförhandlingar enligt kammaråklagare Linda Wiking. 

På tisdagen genomgick 15-åringen en så kallad mindre rättspsykiatrisk undersökning och då förhördes också sju andra pojkar som fanns på HVB-hemmet i Mölndal när den 22-åriga kvinnan knivskars till döds i måndags morse. De misstänks inte för brott.

I handlingar om 15-åringen som lämnats till Göteborgs tingsrätt finns inget fullständigt personnummer.

– Enligt de siffror vi har fyllde han 15 år under senhösten. Hundraprocentiga uppgifter om hans identitet har jag inte för närvarande, sade polisens presstalesman Hans Lippens.

Åldern har avgörande betydelse. Personer under 15 år kan inte åtalas och för unga som döms för brott och uppnått den åldern spelar födelseår viktig roll när påföljd fastställs. För att häkta någon under 18 år krävs så kallades synnerliga skäl.

-Pettersson ser att somaliern heter Yuassafi Nuur Khalif men om det är hans rätta namn eller hans ålder stämmer har vi ingen aning om, vi kan inte ens vara säkra på att han är från Somalia…

Alexandras mördare


12 responses to “Somalier åtalas för mordet på Alexandra

 • Suzie

  Sjukklövern har beställt barbarikultur med sharialagar,så snart är alla kvinnor hemma vid spisen igen.Allt vad kvinnorättskämparna har jobbat och stridit för så hårt under århundraden har snart gått förlorat då Sverige och särskilt kvinnorna i landet är på väg tillbaka 1500 år till mellanöstern.Steg för steg flyttar muslimerna fram sina positioner och kvinnorna backar helt uppenbarligen och släpper alla sina rättigheter utan strid.

  M-politikern Arin Karapet (M) kräver utegångsförbud i problemtyngda invandrarområden

  http://avpixlat.info/2016/05/23/m-politiker-kraver-utegangsforbud-i-problemtyngda-invandraromraden/

  Gilla

 • Involuntarium

  Alla önskar väl att de vore yngre än 15 år när man mördat den som tillfredsställde ens mänskliga behov!

  Ser med spänning framemot domslut som innehåller livstidsutvisning! Inget annat är möjligt med tanke på brottets art!

  Gilla

 • ÅMÅL

  RIKSPOLISCHEF ELIASSON visade i TV extremt stor förståelse för Alexandras mördare!
  Det väckte bestörtning hos många!

  Gilla

 • Högerkraften

  En tjänsteman på migrationsverket frågar ett ”barn” efter åldern…

  Gilla

 • Lena

  Jag vet att man väljer inte sina föräldrar tyvärr i många fall, jag kan inte förhållanden mellan påverkan av gener och miljö, undrar dock kan det finnas en ”maktgen” som är är dominerande eller är det miljön som bestämmer ?
  http://www.svd.se/stefan-lofvens-morfar-var-aktiv-nazist

  Gilla

 • ossie

  Dan Eliasson blir nog karaktärsvittne, han tycker ju sååå synd om gärningsmannen. Han tycker troligen att offret får skylla sig själv.

  Gilla

 • Android77

  Man borde granska kvinnor som skall jobba med flyktingar noggrant. Risken är stor att de låter moderskänslorna dra iväg med dem. Vad som är den bakomliggande orsaken till detta bestialiska mord vet vi inte än. Det kan röra sig om svartsjuka. Dessutom är det ju helt vansinnigt att låta en person jobba ensam på en flyktingmottagning. Är det ens tillåtet?

  Gilla

 • Galten

  GT:s rättskipning är det enda som kan komma i fråga för negeraset.

  Gilla

  • Stenbock

   Här en bild på två,som har orsakat många hundra (kanske tusentals)
   offer,p.g.a. av sitt handlande.Den kvinnliga f.d. FDJ-ledarinnan borde tillsammans med EU-Juncker,ställas inför rätta i Haag !

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

  En konsekvens av 7klöverns ansvarslösa massinvandringspolitik! ”De flyr för sina liv” skrek svitsaren Stefan Löven.
  Alla minns vi med. dr Carola Herlin och Emil Herin som blev slaktade på IKEA i Västerås av en svart asylturist, – 2 oskyldiga svenska medborgare blev mördade på grund av en ansvarslös och ignorant massinvandringspolitik där man med alla medel vill fylla upp Sverige med socialfall/araber/negrer/muslimer som ingen efterfrågar och som därmed blir en belastning på de svenska skattebetalarna livet ut.
  Somaliern som slaktade Alexandra borde aldrig släppts in i Sverige utan avvisats direkt. Asylrätten måste ses över, Sveriges befolknings behov sättas högst!
  DET RÄCKER NU SVITSAREN! NYVAL NU!

  Gilla

  • Tony

   Det var värre än så, för han sa att döda människor flyr
   för sina liv? Hur dom nu kan göra det?

   När det gäller morden i Västerås, så befann sig denne
   ynkrygg till statsminister i just Västerås när morden inträffade,
   men öppnade inte käften på en hel vecka, och kommenterade
   aldrig dessa vidriga mord, vilken stöttepelare han är för
   landets invånare??

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: