Somaliska PRO nattvandrar men det hjälper inte


INVANDRING. Efter de många bilbränderna och stenkastningen mot räddningstjänsten i Tjärna Ängar i Borlänge har Somaliska PRO börjat med nattvandringar i området. SVT Dalarna var med under det första passet.

I söndags anlades tre bränder vid Tjärna ängar. När räddningstjänsten skulle släcka bränderna kastades sten mot deras räddningsfordon och enligt källor ska sten ska också ha kastats mot privatpersoner i bilar.

Det har aldrig hänt förut på Tjärna ängar att sten kastas mot räddningstjänst och händelsen tas på allvar av kommun, räddningstjänst, polis och framförallt personer som bor i området. Bland annat Somaliska PRO, som vi berättat om tidigare när de var trygghetsvärdar på en av Dalatrafiks busslinjer.

Föreningen ville tillsammans med Dalatrafik bidra till ordningen på den stökiga busslinjen, men polisanmäldes av länsstyrelsen som menade att insatsen krävde ett tillstånd för att bedriva vaktbolag. En anmälan som upprörde många. Föreningen vill dock fortsätta att göra insatser för samhället. De 20 pensionärerna börjar nu nattvandra för att försöka göra en insats för Tjärna ängar. Men flera andra föreningar har under många år gjort nattvandringar i området.

-Pettersson noterar att somaliernas nattvandring inte hjälpte. I natt brann det igen, denna gång i ett fristående soprum och polisen bedömer att branden var anlagt.

Undrar förresten hur länge de somaliska pensionärerna bott i Sverige och hur mycket de bidragit till välfärden?

Det verkar vara trevligt folk i Borlänge, synd att de gör annat än spelar bandy…

Trevligt folk i Borlänge

borlänge soc Borlänge välkommen


35 responses to “Somaliska PRO nattvandrar men det hjälper inte

 • Lena

  Hade de pension i somalia, nattvandrade de där, var bostaden betald av grannarna, fanns maten och sjukvården, tandvården gratis…..?

  Gilla

 • Involuntarium

  Hahahahoaaaaahoha pensionsräddare som först måste få det som kallas äldreförsörjningsstöd och bostadstillägg vilket oftast är ett större belopp än det belopp en etnisk svensk garantipensionär med bostadstillägg får ut efter skatt!

  Har man inte arbetat och befunnit sig i Sverige så tar man självklart genvägen över det som kallas äldreförsörjningsstöd och bostadstillägg!

  Fint uträknat av PK patraskfeministerna som styr vårt kära fosterland!

  När jag var ung på sjuttiotalet brukade vi skämta om att egentligen borde svensk ungdom få ett bidrag kallat ALF! Alltså ett allmänt levnadsförskott för behovet av pengar var ju större i ungdomen, än vad det är när man bor på servicehuset som pensionär!

  Med facit i hand kan vi konstatera att först och främst får asylturisterna det vi skämtade om i ungdomen, alltså någon form av ALF (allmänt levnadsförskott) De asylturister som inte platsar i den gruppen får ÄFS + BT (äldreförsörjningsstöd + bostadstillägg)!

  På vilket sätt kommer de här grupperna att rädda svenska pensioner?

  Tycker tidpunkten är rätt vald för Stefan Löfven och hens regering att träda fram och berätta på vilket sätt de här individerna räddar svenska pensioner!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

   Bra inlägg, högsta betyg! Tycker som dig att dessa pengar borde gå till vårt eget folk, – andra staters medborgare, exempelvis Somalias folk kan inte vara Sveriges ansvar!
   Tyvärr har 87:an valt ett politikerfrälse som vill ta hand om alla andra utom Sveriges befolkning!

   Gilla

 • Klinger

  Har det brunnit i Borlänge?

  Gilla

 • Svenne

  Det man kan se på bllderna är kostnader på ca 500 miljoner

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

   Roligt….Människan är ett ”djur” och våra gener liknar schimpansens till 95%, min gissning är att den art av släktet ”människa” på bilden överensstämmer till 99%!

   Gilla

   • Svenne

    Måste vart en muslim som gav dig tumme ner,dom tror inte på evolutionen.Jag gillar biologi 👍

    Gilla

   • Galten

    Jag vet vem det är. 🙂

    Gilla

   • Stenbock

    T.o.m. en Sunnit..Förr var han en flitig gäst men misslyckades att värva nya Islamister,bland Petterssons läsare…Numera är han sällsynt gäst,har dock kvar ovanan att trycka ”tummen ner”… 🙂 🙂 😉

    Gilla

  • Mr Q

   Någon som vet hur man matar sådana figurer (Svenne och Perra Svensson) med ? Inte importerar man väl torkad och välhängd apa ? Eller lever de huvudsakligen av att tugga blad ? 🙂

   Gilla

   • Galten

    Bushmeat är väl deras huvudsakliga näring, som dessert avnjuter de säkert khat.

    Gilla

   • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

    SVENSKARNA på bilden enligt hatmedia och SVT passar nog bäst i det område i Afrika där de är födda även om dessa politiskt korrekta kallar dem SVENSKAR så fort de sätter ner fötterna på vår mark….

    Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

  Till Borlänge har politikerfrälset importerat en stor del av den somaliska folkgruppen och ingen av dem jobbar utan de bidrags-försörj och tar åldriga anhöriga till vårt land Sverige där de får pension direkt utan att ha gjort en enda dag på Sveriges arbetsmarknad.
  ÄR DET NÅGON SOM NU FATTAR VARFÖR VI HAR EXTREMT LÅGA PENSIONER I SVERIGE ?!
  De respekterar oss inte, koranen/sharia står över Sveriges Rikes Lag…..Kaossamhället växer fram överallt men Stefan Löven och SOCIALDEMOKRATERNA kallar dessa parasiter pensions-räddare…!! OM någon går på denna lögn räck upp en hand!!!
  SVERIGE har i decennier bedrivit en fullständigt vansinnig och ansvarslös massinvandringspolitik av människor som ingen efterfrågar utan Försäkringskassan och Socialen!
  Är det konstigt att Malmö går 5 miljarder back per år och Södertälje 2miljarder och snart ser hela Sverige ut så….??!!!
  Jag är i den åldern att jag sett diktaturer rasa ihop som korthus – Polen….SOVJETUNIONEN….Förljugna korrupta, genomruttna kommunistdiktaturer i klass med Nordkorea….
  Tyvärr kommer den svenska politiskt korrekta dikaturens sammanbrott att bli en rejäl käftsmäll för DUMHUVUDENA i 87:an när den en dag kommer som ett brev på posten…!
  DET KOMMER ATT BLI ETT TUFFT UPPVAKNANDE!!!

  Gilla

 • ÅMÅL

  Be detta somaliska(?) skinhead vakta gatorna – hennes fantastiska mod har hyllats ”en masse”!

  Gilla

 • Falköga

  När svenskar vill skydda sitt samhälle så utnämns de direkt till medborgargarde och nazister av media och hårdbevakas av polisen.

  När somalier gör samma så är det såååå trevligt och pittoreskt och som förskyller utryckning från SVT för gulle-gull-program.

  Gilla

 • Android77

  Borlänge är en humanitär soptipp.

  Gilla

 • dave

  Men för helvete. Skjut. Finns inget annat att göra.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Vad är det somaliska civilsamhället? Det påstås finnas i Sverige? Tillåt mig tvivla. I Sverige borde däremot ett svenskt civilsamhället existera? Och så finns det något som heter det islamiska civilsamhället. Det borde ju ligga där Allah och Muhammed senast visade sig? Fanns det ingen karta i skrifterna? De verkar väldigt vilsna.

  Björnar lägger inte ägg bara för att någon säger det?

  Gilla

 • Synonymen

  Somaliska PRO???

  Är alla somalier med i denna PRO-avdelning? Knappast någon zomalier som har ett hederligt avlönat arbete.

  Försäljning och distribution av khat räknas INTE som ett hederligt arbete. Inte heller att elda bilar, våldta och råna.

  Gilla

 • Stenbock

  Dalarna var en gång affischnamnet för svensk natur,och våra seder…
  I dag helsvart och bortom all räddning.

  Gilla

 • Pensionären

  Vad är somaliska PRO?

  Gilla

  • Richard

   Pensionärer som aldrig har betalt skatt men som blir försörjda av oss som gör det. Vilket betyder att dessa utsugare stjäl din och min pension.

   Gilla

   • Pensionären

    Alla svenskar som betalar medlemsavgift till PRO borde byte till annan pensionärsförening.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: