En väg  till ett annat liv


INSÄNDARE. Så lyder överskriften på en stor artikel i sydsvenskan den 21 – 5 som beskriver ett av alla otaliga projekt som under årens lopp pågått i Malmö och som naturligtvis även denna gång riktar sig till invandrare. Denna gång går projektet i huvudsak ut på att hålla ungdomar borta från gatan och kriminalitet. Detta projekt innefattar allt från möte med Morgan Johansson i Malmö samt besök i riksdagen där man bl a träffar den socialdemokratiske riksdagsledamoten Hillevi Larsson och där man springer på självaste statsministern som villigt ställer upp på en s k groupie.

Jag tycker att ni som läser denna artikel skall ställa er frågan om ni hade kunnat få träffa Morgan Johansson eller bli bjuden på en resa till Stockholm där ett riksdagsbesök ingick och där ni kunde träffa statsministern om ni hade ansökt om detta?

Personligen så blev jag uppringd av SÄPO när jag skrev ett mail till Morgan Johansson med lite synpunkter. Alltså ett helt annat bemötande än invandrarungdomar som skall räddas från att bli kriminella.

I reportaget så förekommer följande namn på dom ungdomarna som skall räddas och på bilderna i reportaget så ser i varje fall jag inte en enda ljushårig ungdom :

Valentino Dobreva
Samer Alazawie
Ali Culum
Farah Sobhie
Alan Ali
Ahmed Culum
Musti Al-Morad
Momme Zein
Lalo Hamatal
Tarek Bekar
Mohammad Rabani
Ayham Salameh
Kaki Hassan
Camilla Salazar
Salem Mohammed
Erion Marina

Således inte ett enda svenskklingande namn. Knappast en tillfällighet, eller?

Igår kom en rapport om att kommunalskatten måste höjas med 6,41 kr per hundralapp i Malmö fram till 2030 för att få ekonomin i balans. Här ovan finns troligen i varje fall 16 av alla dom invandrarrelaterade orsakerna till detta. Räknar man sedan in föräldrarna och övriga familjemedlemmar till dom ovanstående sexton så tillkommer troligtvis ytterligare ett antal orsaker eftersom det är så att 64% av dom s k flyktingar som kommit till Malmö saknar jobb efter tio år.

Men det finns hopp om förbättring för en av ungdomarna, Valentino Dobreva, uttalar sig efter riksdagsbesöket på följande sätt : ”Om fem år är jag här”!

Själv hoppas jag innerligt att jag långt tidigare har lämnat Malmö och helst Sverige också!

Måste faktiskt ge en eloge till tidningen som denna gång på ett mycket bra sätt belyser en av orsakerna till Malmös bankrutta ekonomi. Eller rättare sagt minst 16 orsaker.

Sandor Herold, Malmö


20 responses to “En väg  till ett annat liv

 • Petter (SD senast 2018, 2022 är det för sent)

  Mullornas Mullmö är bortom all räddning.

  Gilla

 • Roch

  Ja likt de flesta av regeringen verkar Morgan Johansson vara ett idiotiskt rövhål.

  Gilla

 • Hans Vildegren

  Polisen ska inte ta parti för åsikter åt ena eller andra sidan. De ska endast hålla sig till lagen. Inte vänsterpackets eller någon annans sjuka tolkning av den, hur mycket polisen än gillar ogillar vissa åsikter. Men väljer de vad som gäller efter vad de gillar, eller propageras till eftergivenhet för, ja då har de förlorat sin allmängiltiga legitimitet, och bör betraktas som en ideologisk milis. Något de verkligen bör tänka på vid användningen av HMF-lagen. För det är glasklar. Annat är bara vänsteristisk förvridarsmet, som de i sin bedömning måste förkasta helt, för sin allmängiltiga samhälliga respekts och giltighets skull.

  Gilla

 • Erika

  Förfärligt! Får man nu inte skriva till våra ministrar utan att Säpo ska höra av sig och hota? Herolds skrivelser är väl rätt modesta i alla fall? Han svär inte och hotar inte.
  Säpo ska inte hålla på med åsiktsregistrering och ringa vanligt folk och skrämma dem till tystnad för att man tycker olika! Säpo är helt ute och cyklar – de ska angripa r ä t t fiende!
  OM det nu är Säpo som ringt – kanske någon annan som vill hota till tystnad?

  Gilla

 • Hans Vildegren

  Man skapar problem, från de styrandes sida, så man kan ta ut höga skatter från oss svenskbor, för att sedan propagera för att socialdemokratisk högskattepolitik behövs. För ”vår” välfärd. VILKEN ”VÄLFÄRD”???????????????

  Stor BLUFFPOLITIK, och inget annat alls.

  Gilla

 • Hans Vildegren

  Vi ursprungliga landsbor finns inte mer. Vet ni vad ovanståeende är exempel på??? Jo, den nya formen av integration, mellan socialistmakten och de inkommande, mot oss ursprungsbor, som ska drivas i det nya utanförskapet. För invandrar”eliten”, är de som man helt har valt att satsa på. Vi med svenskt påbrå är nu helt bortvalda. Så cyniskt medvetet har man ändrat vilka som är ens folk, numera. Gaskamrarna är det som hägrar för oss. Hitler skulle ha varit nöjd.

  Gilla

 • Involuntarium

  Rådande situation fullständigt självförvållad, de har ingenting där att göra!

  Gilla

 • ingvar

  Paris har ett antal förvildade Allahu Akbar

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

   Frankrike och Paris har en vek poliskår, har själv sett det. De kriminella ökenråttorna och negrerna dominerar runt exempelvis Eifeltornet där de rånar turister…
   MEN de har resurser, ex främlingslegionärer och det är dessa de ska sätta in här och använda gummikulor, elpistoler, extra långa batonger och vattenkanoner….De ska INTE döda dessa om de inte ha vapen…..MEN DE BORDE SE TILL ATT DE FÅR JÄVLIGT ONT KAOSBLATTRNA/MUSLIMERNA…..
   Personligen skulle jag inte ha något emot att skjuta skarpt för att avliva denna samhällsplåga. Dessa har ingenting att tillföra Europa, ALLAH ARABER/MUSLIMER BÖR UUUUUUUT TILL MUSLIMSKA LÄNDER!!!!

   Gilla

   • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

    Tillägg. Har kikat på filmen med dessa tuffingar. Vi i Europa sätter ett människoliv högst upp på stegen, där tror jag vi tänker fel. Hela Frankrikes säkerhet och befolkningens rätt att slippa detta borde värderas högst.
    OM några skickliga prickskyttar skulle sätta en kula i huvudet på ett dussin bråkmakare skulle resten försvinna bort från gatorna.
    DET VORE EN BRA SIGNAL TILL HELA SAMHÄLLET OCH TILL MUSLIMERNA/DE KRIMINELLA!

    Gilla

   • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

    Tillägg2. Ser inga vattenkanoner trots att dräggen startar bränder och polisen använder inte gummikulor vilket det borde göra och det måste vara effektiva gummikulor som skadar rejält och slår ut den kriminelle.
    Fransk polis har mycket att förbättra och lära, MEN VÄNSTERNAZISTER styr och ställer och kräver detta ”daltande” och den här passiviteten från polisens sida. SAK SAMMA I SVERIGE – POLISEN GÖR INGENTING!

    Gilla

   • Hans Vildegren

    Ja, människoliv är människoliv. Och vilkas liv förstörs mest. De redan förstördas, av sin egen förstördhets skull, eller de helt oförstördas oskuldsfulla, som inte gjort nån förnär? Jag bara frågar, så får ni fundera själva.

    Gilla

 • Lena

  Värre att vänta………..att inte ta eget ansvar för de barn de sätter till världen, de bara ökar i antal utan eftertanke och noll framförhållning.
  Någon annan ska ta ansvar, suck.

  Här är det vad jag anser fullkomligt kaos, nytt klipp.

  Gilla

  • Android77

   Gratis kondomer hjälper inte om de inte förstår hur de ska användas.

   Gilla

  • Stenbock

   Samtidigt som jag råder läsarna hos Pettersson,att besöka arabländer,för att själv bilda sig en uppfattning om deras ”lite annorlunda kultur”.I deras värld har jag uppfattningen,att ”taga ansvar” för deras egna barn,är mindre än inom apornas.
   Samtidigt vill jag ändå avråda er, av rent mänskliga skäl !

   Gilla

   • Lena

    Stenbock :
    En del av oss vet, det är nog vi som bland annat skriver här, dock utan barn så blir bidragen färre när de väl kommit till ”all inclusive” europa och det är våra inbetalade genom åren skattepengar som äts upp.
    Dörrarna är öppna och går troligtvis inte mer att stänga och låsa, ”vi har med det politiskt korrekta etablissemanget slängt bort nyckeln”, det är djupt tragiskt.

    Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

   OM inte Grekland hade varit med i EU hade de stoppat de här muslimerna/araberna för länge sedan, det är ”kaosmänniskor” som aldrig kommer att bidra med någonting positivt.
   Grekland har låtit detta gå överstyr, de borde satt ner bägge fötterna för länge sedan och helt enkelt stoppat båtarna med militärt våld, det är det enda muslimer respekterar.
   Muslimer/araber respekterar endast koranen/sharia och de lär sig tidigt att plåga ihjäl djur, de skrattar och tycker det är roligt,- halalslakt är djurplågeri MEN DE SOM SÄGER SIG VÄRNA DJUR BLUNDAR DE HYCKLARNA!!
   Grekerna borde skjuta några båtar i sank och låta dessa råttor drunkna, – DÅ SKULLE DE SLUTA KOMMA!!!!

   Gilla

  • Pica pica

   I Idomeni finns ca 10.000 migranter som inte kommer över gränsen till Makedonien och vidare norröver i Europa. De försöker med allt för ta sig över, nu sist medelst en tågvagn. Polis och gränsvakter har ett helvete och måste ibland ta till tårgas.
   Samtidigt försöker hjälporganisationer få dem till de läger som börjat ställas i ordning där man åtminstone har vatten och el men de vägrar för de vill inte registreras i Grekland och nekar att returneras till Turkiet.
   De vädjar att de ska få sina mänskliga rättigheter, dvs välja vilket land som ska få ta emot och försörja dem.
   Samtidigt såg jag att de även här fotsätter att föda barn.

   Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

   Tillägg: MUSLIMER/ARABER tar inte något ansvar för ”BARNBEGRÄNSNING” – exempelvis Kina där får varje familj skaffa högst ett barn….
   Javisst ja, jag glömde att vi i Sverige villigt ger dem allah bidrag när de passerar vår gräns…..

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: