SD om M:s blåljusförslag: För lite och för sent

INRIKES. Moderaterna vill skydda blåljuspersonal genom att omfatta fler yrkesgrupper i lagstiftningen om våld mot tjänsteman och skärpa minimistraffet till sex månaders fängelse. Det meddelade partiet i samband med att de inledde sitt Sverigemöte på fredagen.


För lite och för sent, menar Sverigedemokraterna. I en text på Aftonbladet Debatt skriver partiets rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth att straffet för våld mot blåljuspersonal bör vara minst fyra års fängelse, samma nivå som synnerligen grov misshandel.

SD vill också ge polisen rätt att använda tårgas, vattenkanoner och gummikulor samt möjlighet att införa utegångsförbud för att hindra områden i Sverige från att ”bli övertagna av kriminella element”.

-Pettersson menar att moderaternas förslag med sex månaders fängelse inte gör någon skillnad, buset garvar bara åt detta…

Fyra  års fängelse är också lindrigt. Utvisning och indragna medborgarskap tar hårdare…

23 thoughts on “SD om M:s blåljusförslag: För lite och för sent

 1. Allt det här är bara ord för publiken. Och även om det skulle bli några lagändringar är de så små att det inte gör någon skillnad. Dessutom verkar vårt rättssystem åtminstone när utlänningar är involverade helt ha spårat ur.

 2. Det är på tiden att Sverige inför straff för begångna brott och inte som nu ett par månaders fritt mat och husrum på lyxhotell. Det finns nog inget annat land i världen som har så ynkliga straff som Sverige. Ta genast bort den regel som säger att om du får t.ex. tre års fängelse så kommer du per automatik ut efter två år. den regeln är nog Sverige ensam om på jorden. Eftersom vi vet att de absolut flesta grova brott begås av invandrare så måste straffet också bestå i livstids utvisning från Sverige om man begår brott här.
  Skicka alla brottslingar till Tyskland och låt deras IS-boss Merchel ta hand om dom.

 3. De äckliga, äckliga allianspartisterna hade åtta år på sig att vidta åtgärder av allehanda slag. Åtta år för att stärka polisen, förhindra passfusk, ålderstesta eller vad du vill av allt det som brustit.

  De gjorde absolut ingenting utan lät istället psykfallet från Täby härja fritt.

  Lita aldrig på en allianspartist som låter kappan fladdra i världen. Forssell, Bali, Ask, AKB, Widman, Tobé och allt vad de heter, de var alla med och höll bara käften när Reinfeldt regerade. De var bara tysta.

  Varför tror ni att AKB säger ”flyktingpaus” istället för ändrad invandringspolitik? Just det, för det är bara en paus och snarast möjligt skall vi återgå till vansinnet.

  Tvi vale för svenska politiker.

 4. Detta är bara fjanteri och kommer inte att hjälpa för fem öre.

  Det är buset och de muhammedanska beteendena som oftast är orsaken till alla former av våld mot blåljuspersonal i problemområdena.

  Vidare är det enkom hyckleri från Moderaternas sida och ett spel för galleriet.

 5. Problemet är väl att polisen inte griper några stenkastare eller bilbrännare ,då kan ingen heller dömas,det finns ju redan långa straff som man kan använda sig av.Så det första måste ju vara att tvinga polisen att gripa dom.

 6. Allt det SD kräver hade varit normalt, om än minimalt, i vilket annat land som helst.

 7. I Australien kan man få upp till 14 år för stenkastning mot blåljusmyndigheter…
  Ta efter så tar det nog stopp efter några som får bita i sten

  • …och minimum är tre år i finkan. Tror inte Australien ger fritt efter 2/3 tid som Sverige så vi skall jämföra Sveriges i praktiken föreslagna 4 månader med australiensiska 3 år.

   Liiite olika signalvärden.

   • Varken Australien eller Sverige har deportation på starffskalan och det är trist.

 8. Bara spel för gallerierna av Anna Kinberg Batra på besök i Malmö. Kommer inte att ta i så det märks under den här regeringen.

  • M=”när det lugnat sig” så öppnar vi gränserna”alltså detta är från M ett d-a stort ljug. De vill sänka löner, de vill ta bort ”sist in först ut” ang. anställningar. De vill ha tillbaka tiden då svensken stod i kö kl. 05:00 för att få jobba EN dag. För att vara ärlig så önskar SOSSARNA detsamma. Finns det något parti som vill något annat?
   SD som ville nå SKYHIGH? Var e dom? Ta fram klorna, pressa på, ge oss troende ett svar på SD:s vilja att rädda landet…

   • När de som hade det sämst förr i världen blev för många och hungriga skapade överklassen krig mot andra länder i vilka de fattigastes söner (på båda sidor) tvingades eller lurades att För kung, tro och fosterland riskera sina liv så att de inte i stället skulle ge sig på de rika i landet eller (som i dag) deras medlöpare politikerna?
    De fattiga är för många nu till antalet i alltör många länder varför den sociala Oron ökar. Det är inte lätt att hålla sig lugn då magen skriker efter mat och framtiden verkar hopplös varför man försöker att ta sig till något annat land!

    Jag undrar därför: Kan invandringen vara ett sätt att skapa inbördeskrig mellan fattiga i landet så att de skall börja gallra varandra, då de ju inte utgör någon marknad för de rika med vilket jag menar de som äger produktionsmedlen av mat o.a.?

    PS Kolla ifall ni inte vet vad Napoleon Bonaparte – som ju hade Franska revolutionen i gott minne – ansåg syftet med religion(er) vara!

 9. Jag vet att Det Är Olagligt att upplåta kyrkor som sovsalar för zigenare – då byggnaden inte är godkänd för det.

  Allt handlar om brandsäkerhet.

  Någon borde anmäla kyrkan.

 10. Vi kan ju inte sätta barn i fängelse !
  Därför kommer inget att hända i verkligheten.

 11. ARSLENA inom Moderaterna kommer 20 år för sent…..YNKEDOM, dessutom stöld från Sverigedemokraterna vilken är genomskinligt och gör dem till ännu större PRAKTARSELN….

 12. Kopierar SD. Blev mest förvånad över att det finns 1700 moderater kvar i Skåne.

 13. Fängelse i Bulgarien eller Rumänien (som har lägsta kostnaden i EU) och sedan åter till mammas bakgata.

Kommentera