Stäng

Hederskulturen brer ut sig i Sverige

INVANDRING. En ny studie dokumenterar en omfattande hederskultur i Stockholms förorter. Speciellt flickora får sin frihet begränsad. De svenska myndigheterna uppskattar att över 100.000 förtrycks. 

 

Medierna fokuserar ofta på störande våld och andra synliga brott i svenska förorter. Men hur är det tysta förtryck, som sällan dyker upp i polisens statistik och främst drabbar flickor?

Organisationen Varken Hora eller Kuvad (VHEK) publicerade nyligen rapporten ”Elvahundra” , som dokumenterar omfattningen av repressiva hederskulturer bland ungdomar som bor i Stockholms förorter. Det finns ingen nationell undersökning. Den mycket grundliga rapporten bygger på intervjuer med 1.100 flickor och pojkar i åldern 12-18 år, med nästan lika proportioner mellan kristna och muslimer, och med olika bakgrunder. Det är också inspelade samtal med vissa vuxna i området.

Tyvärr är resultatet dystert och inte speciellt uppmuntrande:

• 81,9% av flickorna upplever en mycket stark social kontroll

• 54,6% av flickorna får sällan / aldrig åka på klassresor med övernattning

• 55,9% av flickorna får sällan / aldrig delta på sportaktiviteter med pojkar

• 42,4% av flickorna får sällan / aldrig delta i simundervisning

• 57,5% av flickorna får sällan / aldrig gå på skolfester

• 83% av flickorna får bara ha kvinnliga vänner

• 73,2% av flickorna får inte ha sex före äktenskapet

• 19,8% av flickorna får ha en pojkvän

• 51% av flickorna har haft dolt förhållande

• 63% får inte ha partner med annan etnicitet

• 81,2% av pojkar tror att de och deras föräldrar är ansvariga för sina systrar

• 20% får makar valda av sina föräldrar, 28% får välja men behöver godkännande

• 14% vet var de kan få hjälp om de upplever förtryck

-Pettersson tycker det är skrämmande siffror men kanske mest oroande är att man får läsa detta i norska medier.

Mera på VG.no

13 reaktioner på “Hederskulturen brer ut sig i Sverige

 1. Jag kan inte för mitt liv begripa hur man kan tala om ”heder” och ”brott” i samma mening. Det kan aldrig,aldrig någonsin finnas något hedersamt i att begå brott, vilket brott det än handlar om.

 2. de luffar genom Europa bara för att de har läst i sin Iphone att det finns en massa dumma fån här som ger bort utan kräva något i gengäld.
  Att en del av dem drunknar och liknande beror på att de är för korkade att se farorna med vad de gör.
  De som flytt bor i flyktingläger i grannländerna.

  Migranten som rekryteras blir utlovad guld och gröna skogar, får en del cash och boende fixat direkt – sen är det massiv IS-indoktrinering och så småningom återbetalning av skuld genom terror som gäller.
  Rekryterarna riktar framförallt in sig på unga, arga och lättpåverkade musselgossar i 20-25 årsålder.
  Har jag läst i tyska Frankfurter Allgemeine.

 3. Så de flyr från IS över berg och hav för att ta sig till Europa för att sedan gå med i IS?

  Vi får väl hoppas att moskéerna inte redan är fulla av gömda terrorister och vapen.

 4. Jag reagerar lite mot ordet ”hederskultur”
  Som jag ser det så finns det ingen som helst heder inom islam och muslimer.
  Det dom i sin sjuka stenåldersfantasi tror är heder, är istället primitiv djurisk kontroll och en häftig och okontrollerad ondska.
  Att skära halsen av djur och människor kan aldrig vara hedersamt, eller att slänga sin egen syster från 10:e våningen bara för att hon kastat ystra blickar på en stilig blond svensk man.
  Inte heller är det vidare hedersamt att våldta svenska kvinnor och barn och i muslimsk anda sker det nästan alltid i flock vilket gör dådet ännu vidrigare.
  Muslimer är primitiva varelser som saknar all tillstymmelse av heder och normalt beteende.
  Det existerar ingen som helst hederskultur, det finns bara en primitiv och fasansfull skam kultur och därför skall vi aldrig benämna muslimskt våld och heder på samma dag.
  Jag föraktar och avskyr islam och muslimer av hela mitt hjärta och själ. En gris har 1000 gånger mer hjärta och hjärna än en muslim.
  Janne

  1. Ordet ”hederskultur” med tanke på hur det manifesteras –
   är en kontradiktion i sig.

   Ociviliserad inställning!

 5. Jag skiter i det, jag vill utrota Islam i Sverige så slipper vi alla dessa vidriga yttringar som förknippas/bottnar i Islam!

  1. Det är inte bara i Sverige vi måste utrota dessa ”fästingar”. Dom måste bort från jordens yta och det snabbt. Sedan kan vi jämna alla dessa moskéer med marken så får vi bort en hel del av världens vapenarsenal.

 6. Har funnits ända sedan de första asylturisterna från Mellanöstern dök upp på sjuttiotalet!

  Inget nytt alltså utan ett väl etablerat hedersvåld som medföljde asylturisterna från deras hemländer!

  Redan här borde Sveriges regering och riksdag tagit sig en rejäl funderare över innebörden i ordet assimilering! Istället fokuserade regering och riksdag på ord som mångkultur och integration!

  Märkligt att svenska riksdagsmän och kvinnor inte förstått problemen med de patriarkaliska manssamhället som kännetecknar hela Mellanöstern och Afrika med undantag av Israel!

  Några fall av hedersvåld har uppmärksammats men där har Mona Sahlin varit med och lekt bort allvaret i händelserna genom sitt flinande i media blandannat!

  Betydligt många fler hedersbrott har aldrig uppmärksammats på grund av att det skett på sätt som ingen myndighet eller politiker har någon kontroll på!

  Det finns bara ett sätt att komma tillrätta med hederskulturen och könsstympningen, kontroll och åter kontroll och vid upptäkt omedelbar utvisning på livstid för den som utfört handlingen samtidigt som uppehållstillstånd, arbetstillstånd och svenskt medborgarskap makuleras!

 7. DETTA ÄR EN TYPISK SVENSK TRADITION, ENLIGT FEMINISTREGERINGEN, FI,ERNMAN, JONAS, ARNSTAD, AFA O EXPO, som OCKSÅ planerar en demonstration för HEDERSKULTUR OCH MOT SD, GRATTIS PK

 8. Finns bara en fungerades åtgärd:
  Förbjud islam ( liksom nazism) det är en sekt med samhällsdestruktivt
  syfte.
  Enda sättet att rädda staten Sverige.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: