Vuxna bor bland flyktingbarnen


INVANDRING. Vuxna män bor på HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn i Blekinge. Det enligt Cura Individ som driver boenden för kommunernas räkning.

De anställda på Cura Individs HVB-boenden i Blekinge tror att flera av de 170 ensamkommande flyktingbarn som bor på deras boenden i själva verket är vuxna.

Kommunalförbundet Cura Individ bedömer att mellan fem och tio av ungdomarna egentligen är någonstans mellan 25 och 30 år gamla.

På boenden bor i så fall alltså både vuxna och barn och det är inte är tillåtet enligt socialtjänstlagen.

– De som är äldre blir lätt tongivande och kan bli lite boss bland de andra ungdomarna. De äldre kan skaffa sig fördelar och vi har till exempel sett att de yngre får passa upp på dem, säger Ann-Sofie Ström, förbundschef på Cura Individ.

– Sen ser vi också en risk för sexuella övergrepp. Det är inte bra att ha vuxna män tillsammans med yngre pojkar. Vi har haft vissa misstankar om att detta har hänt, säger Ann-Sofie Ström.

-Pettersson undrar vad som är nytt i denna rapportering från Sveriges Radio???


13 responses to “Vuxna bor bland flyktingbarnen

 • xmaverickx

  En mer med sanningen överensstämmande beskrivning borde vara att, barn (ett fåtal) bor bland vuxna (män).

  Gilla

 • Argus

  ”-Pettersson undrar vad som är nytt i denna rapportering från Sveriges Radio???” Det som är nytt är att det är från Sveriges radio. Vi här hos Petterssons vet att när grannländerna åldersbestämt har minst två tredjedelar varit överåriga, med två års marginal.

  Det som har hänt är att delar av dem som sovit sött nu vaknat av de enorma påfrestningar som vårt samhälle är utsatt för. Till skillnad mot oss som skrikit oss hesa och som tack fått epitet kastade efter oss kommer de nyvakna och de ännu inte vakna att kräva blodshämnd på de skyldiga.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Och ny forskning visar att det bara existerar en måne som cirklar runt jorden.

  Gilla

 • mari svensson

  Det enda som är nytt i rapporten är väl att de anställda öppnar munnen – ÄNTLIGEN!! Hoppas att fler följer efter och vågar prata om verkligheten.

  Gilla

 • Trynbald

  I alla diktaturer kommer sanningen fram förr eller senare. Att detta med skäggbarnen inte tidigare framkommit i SVT visar inte på något uppvaknande utan snarare på ett tidigare omfattande mörkande och hycklande.
  Den som i Sverige okritiskt spelat med i folkutbytet kommer att få sin byk, med rätta, nerkörd i halsen. Undrar hur många som olagligt har fått put och hur många anhöriga som olagligt har kommit hit. Allt med medlöparnas och folkutbytarnas i sak kompakta ovilja att rapportera verkligheten i statsmedia som ska vara opartiska.

  Gilla

 • Barn

  Baaaaaaaaaaarnes behov i CENTRUM!!

  Gilla

 • Lena

  Hur de har hamnat där, det vet vi alla men hur har dessa hamnat där de är ?

  Gilla

 • Roch

  TIPS för flyktingbarn smuggla sprit till boende:

  Gilla

 • Räddsomfan

  Så med andra ord bor vuxna i hop med vuxna, vilket ju inte är speciellt konstigt och bör väl inte resultera i en egen artikel tycker man.

  Gilla

 • Janne

  Och i Strömsunds kommun så har utländska skäggbarn inhysts tillsammans med svenska pensionärer. Äldreboende och muslimska vildar i samma boning! Något som var både förbjudet och helt otänkbart för några år sedan, hör nu till den påtvingade brutala mångkulturella verkligheten. Reglverk tänjs och ändras till förmån för mångkulturen! Nu gäller inga normala lagar längre och tjänstemän behöver inte heller ta ansvar för sina idiotiska beslut, därför detta totala kaos.
  Janne

  Gilla

 • Guest

  Käre Pettersson Jag saknar flagcounter på bloggen.

  http://www.flagcounter.com/index.html

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: