Halalmärkt kött en raket i svenska butiker


ISLAM. Halalmärkt kött är en uppåtstigande raket i svenska matbutiker – både Ica och Axfood ökade försäljningen med 20 procent förra året. Trögare går det för andra halalprodukter, som smink och parfym, trots att efterfrågan finns.

De stora dagligvarukedjorna har definitivt fått upp ögonen för den muslimska kundgruppen. Halalmärkt nötkött, lamm och kyckling är på frammarsch. Axfood noterade en uppgång på 22 procent 2015 jämfört med året före och Ica en uppgång på 20 procent.

Halal betyder tillåtet enligt islam. För att smink ska kunna halalcertifieras får det inte innehålla djurdelar och inte komma från en fabrik som rengörs med alkohol. Lillemor Svensson har fått skärrade reaktioner från kunder som reagerar på halalmärkningen, men hon brukar beskriva den som en garanti för att sminket inte innehåller djurdelar.

-Pettersson menar att Halalmärkta produkter stödjer terrorism och det finns ingen anledning att saluföra dessa i Sverige, och det har inte med slaktmetoden att göra. Muslimer kan strunta i koranen och halal när de är i främmande land. De behöver inte be fem gånger om dagen, de får äta fläskkött om det inte finns något annat utan att Allah eller Muhammed blir förbannade. Läs om Darura. 

Halal är bara ett litet steg på islams försök att ta över världen steg för steg.

TIDIGARE 2015-01-23.  Halal – en smak av terror

”Akta dig! Halalmat finansierar terrorister.” Klistermärken med denna slogan såldes i juli 2013 av en kandidat från ett politiskt parti i Australien. Det fördömdes givetvis av landets mångkulturella elit som ett groteskt sätt som syftar till att sprida hat.

Vad etiketten säger är att företag som betalar för halal-certifiering betalar halal-skatt och de 2015-01-23_1043organisationer som genomför halal-certifiering kontrolleras av islamister.

Rituell slakt är slakt av djur för livsmedel efter religiösa föreskrifter. Den muslimska metoden att producera halal (”lagligt” eller ”tillåtet”) kött består av skära av halsen på fullt medvetna djur medan namnet på Allah yttras och sedan låta djuren förblöda till döds.

Lagar i västliga länder kräver i allmänhet att djur bedövas innan slakt.

I Storbritannien serveras och säljs halalkött rutinmässigt till icke-muslimer som inte ens vet att de äter det. Skolor, sjukhus, hundratals restauranger och pubar, idrottsarenor som Wembley stadion och kapplöpningsbanan Ascot, alla de stora livsmedelskedjorna – ingen utesluten – snabbmat och pizzakedjor har dragits in i vad som kommersiellt måste se ut som en win-win situation för dem: muslimer klagar och kräver halal, icke-muslimer klagar inte, de anpassar sig och tolererar. Särskilt om de inte är informerade och maten inte är ordentligt märkt.

När fläsk eller annan icke-halal mat upptäckts i skolans menyer, som regelbundet händer, orsakar det stora protester och rubriker. Maten tas omedelbart bort och de ansvariga straffas men det är nästan omöjligt att få bort halal kött-som icke-muslimer inte vill äta från skolor. I ett växande antal skolor är halalmat det enda som serveras.

Vad som händer är att vi i väst upplever islamisering i stor skala fast vi är knappt medvetna om det. Ett stort antal människor tvingas leva efter sharialagar vare sig de vill det eller inte.

Det pågår en öppen kampanj av de islamiska matorganen att integrera halal i mainstream marknaden och att utvidga det till icke-muslimer. World Halal Forum höll sin årliga konferens i London tidigare och har identifierat Storbritannien som ett pilotprojekt för halal i Europa…

Spridningen av halal är en del av det islamiska uppdraget att islamisera icke-muslimska samhällen. Införandet av sharia praxis på icke-muslimer kan tolkas som en handling av islamisk överhöghet.

Att det är en fråga om överlägsenhet och ekonomisk vinst och inte en religiös övertygelse visas av det faktum att Islam uttryckligen undantar troende från skyldigheten att äta halal-mat om ingen annan mat är tillgängliga: Allah ha bara förbjudit icke halal när det finns halal alltså nöden har ingen lag. Om man är tvingad av nödvändighet, utan avsiktlig olydnad, eller gränsöverskridande grund begränsar,-då är han utan skuld. För Allah är ofta förlåtande Barmhärtigast. Koranen (002:173)

Om kvinnor i hijab och burka är den synliga representationen av den muslimska närvaron i väst, är halal en synlig symbol för muslimsk överhöghet.

Vi bevittnar ett muslimskt övertagande av en ökande andel av livsmedelsindustrin och andra branscher, med konsekvenser på arbetsmarknaden i Storbritannien, en nation med en hög nivå av arbetslöshet, särskilt bland unga. Halalprodukter inkluderar inte bara kött, utan också en lång lista med varor – från påskägg till kattmat – kosmetika, toalettartiklar, läkemedel och andra produkter.

Det är en mångmiljarders industri och den växer.

Principen om ”zakat” i islamisk lag gör det obligatoriskt för alla muslimer att ge 2,5 % av sin inkomst till välgörenhet – naturligtvis bara till religionsfränder. Zakat måste fördelas mellan 8 kategorier av mottagare, varav en är jihadister som strider för Allah.

Enligt islamisk lag är det inte tillåtet för islamiska organisationer som tillhandahåller halal-certifiering att inte betala zakat, vilka enligt islamisk lag är obligatorisk för alla muslimer.

När du köper en av de många halal-certifierade produkterna som finns i våra västerländska länder, bidrar du mot din vetskap och troligen mot din vilja, indirekt till islamiska terrorister, mördare av kristna i Mellanöstern, al-Qaida-länkade grupper och så vidare. Köp halal och du är med och finansiera jihad mot väst.

Många islamiska ”välgörenhetsorganisationer” har kända kopplingar till terrorism och islamisk extremism. Islamic Relief Worldwide, IRW, består av femton biståndsorgan som officiellt syftar till att lindra lidandet för världens fattigaste människor men välgörenhet är en extremistisk organisation som arbetar med ett stort antal organisationer kopplade till terrorismen.

Dessa organisationer och grupper, har genom åren inkluderat Hamas och organ med anknytning till Hamas som Al Wafa och Al Tzalah, terrorister i Tjetjenien. Al-Qaida, den jemenitiska Al-Eslah organisationen, Muslimska brödraskapet grupper verksamma i olika europeiska länder och många fler.

Det gör IRW, som är en av världens största och mest inflytelserika muslimska välgörenhetsorganisationer, än farligare är att man har förvärvat legitimitet bland västerländska politiker och offentliga personer. Även arvtagare till den brittiska tronen Prince Charles har uttryckt stöd och uppträtt på IRW händelser. Men har man mycket lite granskning av IRW och dess grenar.

Sammanfattningsvis är halal på yta en form av djurplågeri, men halal är också ett avgörande område i konflikten mellan västvärlden och de som vill tvinga islam på oss. Det ger också muslimer kulturellt, ideologiskt, politiskt och sist men inte minst ekonomisk fördel på ett skrämmande sätt.

Alla halalprodukter kräver certifiering av en Muslimsk organisation och de ska ha betalt.

Frontpagmag 


23 responses to “Halalmärkt kött en raket i svenska butiker

 • Luntan

  ”Halalmetoden” används även inom judendomen Judar slaktar ju på samma brutala sätt utan att bedöva först, – om jag inte har fel?

  Gilla

 • ÅMÅL

  SKYLT ATT SÄTTA UPP LITE VARSTANS 🙂

  Gilla

 • Förbannad

  Skulle köpa kyckling på Willys för något år sedan, fanns ingen fryst förpackning utan halalmärke. Efter det blev det bojkott.

  Gillad av 1 person

 • Grune

  Hallalslakt är förbjudet i Sverige och skall så vara. Om inte de importerade fästingarna vill äta annat så får dom svälta.

  Gilla

 • Maria

  Jag skulle inte tro att detta har förändrats.

  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/olagliga-djurtransporter-fran-eu-till-turkiet

  En miljon djur
  Enligt organisationerna fraktades en miljon får och kor från EU till Turkiet för att slaktas under perioden oktober 2010 till november 2011. Granskningen visar på flera brott mot EU:s regler.

  Organisationerna pekar bland annat på att transporterna får vänta i timmar och ibland dagar vid gränsen mellan Bulgarien och Turkiet.

  Under denna tid lämnas djuren många gånger i de heta transporterna utan tillräckligt med mat och vatten och med otillfredställande ventilation.

  Snitt i halsen
  Videoupptagningar från de slakterier dit djuren förs visar hur djuren, till synes utan bedövning, skärs i halsen varpå djuren blöder till döds. Halalslakt i stordrift som, enligt djurrättsorganissationerna, bryter mot internationella regler.

  Djuren som slaktas i Turkiet fraktas enligt organisationerna från Ungern, Bulgarien, Grekland, Österrike och de baltiska länderna

  Gilla

 • Sara

  Man kan ju alltid råka stoppa in lite skinka eller bacon i halal-hyllan. För mångfaldens skull, menar jag.

  Gilla

 • Maria

  ”Kött från plågade djur säljs i mataffaren” Artikel från 2010. Men skulle tro att den tyvärr fortfarande är akutell.

  När SvD ringde runt till landets största charkgrossister inom handel och storkök kunde ingen redovisa avtalstexter eller kontrollrapporter som garanterar att kött från djur som plågats vid slakten inte når konsumenterna. Bland dessa fanns Ica, Coop, Axfood och stora cateringgrossister som Servera och Martin Olsson.

  –Obedövad slakt är kvalificerat djurplågeri. Jag vet för jag är en av få svenska veterinärer som jobbat på ett slakteri i Nordafrika som använde metoden, säger Åke Rutegård.

  Han beskriver hur obedövade kor stängs in i en ställning som mest liknar en torktumlare, vänds upp-och-ned på ett för kor helt onaturligt och plågsamt sätt, för att slutligen få strupen avskuren.

  –Det är inget litet snitt, som en del försöker göra gällande. Det handlar om ett jättestort operativt ingrepp utan bedövning. I alla andra sammanhang skulle jag som veterinär omedelbart bli fråntagen min legitimation om jag gjorde något liknande.

  –Konsumenterna har rätt att veta. Det finns en risk i alla europeiska länder att det till synes helt vanliga kött som säljs i butiken kommer från obedövade djur, säger Michel Courat.

  Myndigheterna för ingen löpande statistik men franska siffror visar att upp till 80 procent av lammen och 15 procent av korna slaktas utan bedövning. I Belgien uppskattas andelen obedövade får och lamm till 90 procent av veterinärer, och i Irland 50 procent.
  Michel Courat bedömer även att en tredjedel av de brittiska fåren slaktas obedövade. En del slakterier, även på Irland, tycker att det är för dyrt med dubbla produktionslinjer och slaktar alla djur utan bedövning.

  – Siffrorna är mycket oroande. Efterfrågan på rituellt slaktat kött växer både i Europa och på exportmarknader. Det handlar om miljoner djur.

  http://www.svd.se/kott-fran-plagade-djur-saljs-i-mataffarer

  Dvs allt kött du äter t ex på restaurang, köper i affären som kommer ifrån dessa länder kan då vara halalslaktat utan att du vet om det!

  Gillad av 1 person

 • Peter Kostin

  Är djävligt noga med att det jag köper inte är halal-certifierat. Det har betytt att jag fått offra vissa produkter så som Corned Beef. Kyckling köper jag bara om den är svensk, för den är inte halal till skillnad då mot dansk fågel. Men jag upptäcker att det blir mer och mer fläsk på bordet och på smörgåsarna är det korv med fläsk. För mig är halal-kött offrat till en avgud.

  Gillad av 1 person

 • Ml

  ja man blir förvånad hur fort samhället raseras, inte bara islams sataniska utbredning. Händer på många områden i samhället. Se bara hur familjen själva grundstapeln i samhället har slagits sönder. Om det fortsätter så här, moralen, kärleken försvinner mer och mer. Vad finns då kvar

  Gilla

 • Erika

  Fråga: Står det uttryckligen i affärerna när det är halalslaktat? Eller blandar affärerna hej vilt i köttdiskarna? Så man tvingas fråga eller gissa sig fram?

  Gilla

  • Mumien

   De blandar, du måste läsa på förpackningen. Ta en titt i frysdiskarna på fryst kyckling, det är hårresande. Många affärer har övervägande halalslaktat i frysdiskarna

   Gilla

  • Maria

   Så här kan halalmärket se ut på kött som är halalslaktat.

   Gilla

   • Grune

    Hittar ni sådana märken på köttet så ta upp det ur frysen och släng det på golvet.

    Gilla

 • Lars Bertil

  Intressant det här med halalcertifierat. Vad jag vet så använder troende muslimer både läderprodukter och smink. Är alla sandaler, skor, livremmar m.m. som är tillverkade av läder från djur som är halalslaktade? Och hur är det med det karminröda från koschenillsköldlusen (Dactylopius coccus? Är de också halalslaktade? Koschenillsköldlus (Dactylopius coccus) är en insekt som odlas för att tillverka färgämnet koschenill används bl.a. i kosmetika och livsmedel.

  Gilla

 • Martin Lund

  Handla inget i affärer som har så mycket som én halal produkt i sina hyllor !
  Polisanmäla också svinen oavset vilket……..Om många gör detta……..!!!

  Polisanmäla också ALTID affärer som inte tar emot kontanter !

  Gilla

 • ossie

  De fega ynkryggar som kallar sig djurrättsaktivister hör man inte ett knäpp från. Men släppa ut minkar och liknande de kan de. Detta men Halal är ju ett vidrigt djurplågeri som borde förbjudas i civiliserade länder.

  Gilla

  • Argus

   Exakt min tanke. Fast å andra sidan protesterar inte människorättsaktivister när man kuperar små gossebarn, troligen av samma orsaker. Men gnälla på att krav rests för att åldersbestämma skäggebarnen, de kan de.

   Gilla

  • realist

   Mej veterligt så är ”halalslakt” förbjudet enligt LAG I SVERIGE !
   Måste kontrollera detta med ”vår” jordbruksminister Eskil Erlandsson, jag kommer sända mail med fråga flera som vill veta bör också göra det.
   Blev just lite osäker om han verkligen heter så ????
   Hjälp, kan någon svara ???

   Gilla

   • Mumien

    Ingen ide att maila jordbruksministern, det har jag redan gjort och fick inget svar.
    Halal i Sverige utförs enligt svensk djurskyddslag, dvs djuret måste bedövas före avblodning. Det halalkött som är importerat är däremot slaktat helt utan bedövning. Detta gäller både nöt, fläsk och fågel. Det slaktas idag utan bedövning i hela världen för att det blir billigast.

    För att butiker/restauranger ska certifiera sig som halal måste de betala en avgift till Islamguiden. Var de pengarna går sedan kan man ju bara gissa…

    Vill man vara på säkra sidan och inte stödja detta så ska man köpa svenskt kött, både fläsk och nöt, eller göra som jag gjorde för ett år sedan – sluta äta kött

    Gilla

 • Pica pica

  Det finns många människor som lägger ner tid för att informera om var halal-certifieringen betyder. Det är ett djävulskt sätt att smyga in islam i västländernas vardag och samtidigt lura dem betala sin egen utrotning.

  De har lärt sig att vi är snälla och fredliga människor som inte bråkar i onödan därför lyckas de. Men om ett invandrarbarn i England serveras en varmkorv med griskött i blir det ett ramaskri som om barnet plågats ihjäl.

  Jag vill inte bråka men jag vägrar att äta torterade djur så därför går jag till butikschefen och talar om att jag inte hittar någon kyckling som inte är halal. Ofta vet inte han/hon om vad märket på förpackningen betyder vilket jag gärna berättar. En del tackar för upplysningen och en del tycker jag är jobbig och går ifrån mig men de mister också mig som kund.

  Gilla

 • Goyman

  Hur ser det ut på kosherfronten?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: