F.d. DN-chef i mejl till SD: Fäll regeringen


INRIKES. Dagens Nyheters tidigare chefredaktör Hans Bergström uppmanade i ett mejl till SD-toppen Linus Bylund partiet att fälla regeringen efter valet 2014. Det uppger Aftonbladet, som tagit del av mejlkonversationen. I mejlet skriver Bergström att regeringen chansar på att SD låter budgeten passera, och att Allianspartierna inte vågar utmana regeringen på allvar. ”Det är dags att välta bordet”, fortsätter han.

Hans Bergström säger till Aftonbladet att hans bedömning var att enda sättet att få till stånd samtal om regeringsfrågan i det läget var att SD fällde budgeten. – Så att man kunde få till stånd nya samtal över blockgränserna, men framförallt mellan M och S. Han säger också att han inte ser det som konstigare att samtala med SD än med Vänsterpartiet eller Miljöpartiet.


5 responses to “F.d. DN-chef i mejl till SD: Fäll regeringen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: