Mareld


Under operationsnamnet Mareld ska polisen i Stockholm engagera hundratals poliser för att bekämpa brottsligheten i främst fyra av stadens ytterområden.

Det rör sig om de mångkulturella invandrarområdena Rinkeby/Tensta, Husby, Ronna/Geneta/Lina i Södertälje och norra Botkyrka.

Polisen erkänner på sin hemsida att man inte lyckats, men att också omständigheterna försvårar deras arbete. Bl.a. är många invånare ovilliga att delta i olika rättsprocesser, det råder en parallell samhällsstruktur och det finns en utbredd våldsbejakande religiös extremism.

300 poliser, såväl uniformerade som civila, är engagerade i Mareld och syftet är att man ska bli lika effektiva i jakten på organiserad brottslighet som man är i övriga landet.

Polisen

Det som upprör mig mest är inte polisens svåra situation, utan att vi har politiker som skapat dessa och som idag inte är villiga att inse de verkliga problemen. Tino Sanandaji, själv invandrare, fick nyligen uppleva verkligheten i Husby på nära håll tillsammans med ett norskt tv-team. I en debatt i Aktuellt under veckan sade han att inga andra områden i Sverige har getts så mycket resurser som dessa mångkulturella områden, så det är inte där problemet ligger.

I flera decennier har de mångkulturella områdena pekats ut som problemområden. Antalet utanförskapsområden har exploderat och 55 områden i landet har blivit så svårhanterliga att samhället mer eller mindre gett upp. Trots denna vetskap har ansvariga politiker valt att placera tusentals nyanlända i dessa områden, trots kända problem med segregation, bostadsbrist, trångboddhet, arbetslöshet, brist på arbeten och våld. Det är och förblir politikernas fel.

Nästa fråga är om politiker och myndigheter har koll på vilka som kommer till landet? 162 000 var de bara under förra året, plus de tiotusentals som valde att försvinna innan de anmälde sig hos Migrationsverket, majoriteten saknade id-handlingar, precis som det varit under en rad av år. Att extremister och terrorister följt med de stora flyktingströmmarna har våra naiva politiker äntligen tvingats erkänna, men hur många kriminella har smitit mellan det grovmaskiga nätet? Hur många av de som idag lever rövare i Sverige är personer som nyligen anlänt och som redan i sitt hemland befann sig på fel sida av lagen? Finns det skäl till att många länder inte vill ta tillbaks sina medborgare?

Svaret på vad som upprör mig mest är följande: Det har kommit människor från länder i Asien, Afrika och Mellanöstern till Sverige och här gör de vardagen alltmer otrygg för hederliga medborgare och ser till att utländska medier och politiker utmålar vårt förut så trygga land som ett skräckexempel. De kostar skattebetalarna miljarder och åter miljarder, men trots det väljer de medvetet att stå utanför samhället och de lagar som gjort Sverige till vad det är…eller vad det en gång var. Jag köper inte dessa snyfthistorier om stackars förortsbarn som lämnas därhän. Det är den som kastar stenen på polisen som är skyldig, ingen annan. Det är den som rånar närbutiken som är skyldig, ingen annan. Det är den som våldtar den unga flickan som är skyldig, ingen annan.

Operation Mareld är ett bra initiativ och låt denna bli startskottet när rättssamhället återtar makten i de invandrartäta förorterna och gör Sverige till det trygga och välmående land det borde vara. Personligen är jag trött på daltandet med kriminella, oavsett vilken bakgrund de har. En skitstövel är en skitstövel, oavsett vilken färg stöveln har. Etniskt svenska ligister tvingas vi tyvärr dras med, men varför de utländska? Av vilka skäl ska vi inte utvisa invandrade skitstövlar med motiveringen att de eventuellt kan straffas i sina hemländer? Varför ska vi ta hänsyn till att den nyanlända skitstöveln inte har några anhöriga kvar i sitt hemland, när samma person kom hela vägen till Sverige och med gråten i halsen berättade att han/hon inte känner någon här?

Jag vill se att varenda nyinvandrad skitstövel utvisas och gärna får avtjäna sitt straff i hemlandet. Jag skulle heller inte gråta om både andra och tredje generationens invandrare utvisades och fråntogs sitt medborgarskap om det visat sig att personen i fråga inte ämnar följa de lagar och regler som  gäller i landet Sverige.

Tyvärr är detta något våra riksdagspartier inte vill och de är ju de som till syvende och sist bestämmer. Nåja, det finns ett parti som är inne på den linjen…


16 responses to “Mareld

 • Tredje världskriget - Så kommer det att bli - Dissidenter.com

  […] Kommune visar, att dessa gäng kommer att få 700 nya medlemmar varje år. På sikt så har polisen inte minsta lilla chans att för att ens bromsa upp kriminaliteten bland muslimerna utan […]

  Gilla

 • upptillkampnu

  I Gävle hotar polisen med att ta i med hårdhandskarna om det blir traditionsenlig cruising ikväll tradition sen 20 år men i år har ingen sökt tillstånd då finns resurser minsann,men det är ju bara Svenskar som ska jagas,är det kaosblattejävlar som eldar ett 25-tal bilar så är det ju dessutom rasistiskt att lagföra dom dessutom är det väl bara svennejävlar som drabbas.

  Gilla

 • age

  Skulle det möjligen vara effektivare att anställa ”hundratals” välutbildade personer på Skatteverket?
  Med en avancerad insats mot ”den undre ekonomiska världen” skulle processen, Mareld, kunna angripa kärnan i brottsligheten.
  En åktur i de områden i Södertälje som ska ”studeras” kommer att ge stöd för min tanke.

  Gilla

 • Pica pica

  I diskussionen mellan Tino Sanandaji och Lisa Pelling så försökte hon försvara buset i förorterna med att det var synd om dem och att man måste sätta in mer resurser. Tack och lov talade Tino om att ingenstans har man satsat mer pengar än i förorterna.

  Ingen nämner att de själva väljer i mångt och mycket var de vill bo. De vill inte flytta norröver även om de får välbetalda jobb i gruvorna. De säljer hellre knark i Rinkeby och går omkring och leker kungar. EBO skulle ju tas bort?

  Klart är att inga korvgrillande dialogpoliser kommer att göra någon skillnad i dessa områden.

  Gilla

 • Kommendanten

  Detta är bara fjanteri och kommer inte att hjälpa för fem öre såvida man inte tar tag i grundproblemet.

  Att gripa några kriminella snorungar och förebygga lite brott i förorten kommer inte att ge långsiktiga positiva effekter.

  Enligt min mening är islam det största problemet. Denna ”fredliga religion” måste bekämpas och kriminaliseras.

  Koranen är rena brottskatalogen som förespråkar halshuggningar, diskriminering, kvinnoförtryck, våldsamheter, islamspridning medelst våld/dödande etc.

  Muhammedanerna ser på oss som otrogna och kommer aldrig att respektera våra demokratiska värderingar.

  Men 7-klövern och pk-median tycker att muhammedanerna berikar Sverige och att deras religion är en ”fredlig religion”.

  Gilla

 • Suzie

  Svenska folket borde hyra in den här sortens polis för att kasta ut alla utländska/illegala våldsverkare.Menabrottslingsvurmarna de grovt kriminella sjukklövern kommer aldrig göra något åt den alltmer eskalerande asylinvandringsbrottsligheen,tvärtom så fortsätter folkförrädarna öka massimporten av dysfunktionella klankulturer från tredje världen.

  Americas Toughest Cop Captain Clay Higgins

  Gilla

 • Tony

  Så typiskt för dessa ynkryggar, som lämnar salen när
  Kenth Ekeroth sätter åt dem, det är dubbelt ynkligt att
  dessa högbetalda skitstövlar visar sådant enormt förakt
  för offren som drabbas av intaget av kriminella lögnare
  som inte skulle få sätta sin fot i landet, men åtminstone
  utvisas när dom begått grova brott här. Men som vanligt
  skiter den skenheliga sju klövern i hur offren drabbas!

  Gilla

 • dave

  Sätt in livgardet så får dom bra praktik på strid i bebyggelse.

  Gilla

 • Gw

  Ånej ska vi utsätta dom stackarna med poliser,dom har ju lidit tillräckligt.

  Tankarna i en pk hjärna

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Då får väl AB och Expressen nyanställa också ,för att följa upp Mareld.
  På sitt sätt då.

  Vi får hoppas att polisens ”blåljus”, nu kommer att ge resultat.

  Fakta………….

  Mareld är ett fenomen som orsakar ett turkost sken i havsvatten.

  Som mest förekommer under sensommaren eller hösten. Mareld är ett exempel på bioluminiscens. Bland är djuphavsorganismerna är det mycket vanligt.

  Gilla

 • Ståfräs

  Det är bara skitsnack! Med en inkompetent sk. polischef som tar parti för de kriminella och i synnerhet mördare, så får väl för fan inte Kling o Klang kröka ett hårstrå på ngn i vår nya adel. Så mkt halallkorv finns inte i hela Sverige. Fortsätt sitta med benen i kors och läs sagor för illegala invandrare, det verkar Ni vara bäst på.
  För varje dom sätter i lås o bom på minst 2 år skall jag skänka 100kr till SD, det måste väl vara ett gott incitament, Dan?

  Gilla

 • asatemplet

  Samtidigt som vi öser in nytt kaos i landet varje timme…!

  Gilla

 • Vadan och varthän?

  Vem kan tro på denna insats? Reinfeldtzonerna är fyllda av invasiva arter som hotar oss, speciellt gamla, småflickor och försvarslösa. Ingenting är hittills gjorts för stoppa denna utveckling och tyvärr så tror jag att även denna ”målsättning” är ett led i politikernas NATO-insats. No Action Talk Only=NATO.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: